S60 Nokia vs. S60 Samsung ???

Леонард
Регистриран: 01 юни 2004, 15:55

Re: S60 Nokia vs. S60 Samsung ???

Мнение от Леонард » 07 авг 2008, 22:30

Аз също говоря от опит.Телефоните от Самсунг,които подоробно съм разучил са N500,D600 и D900i.На N500 единствено батерията му почна да се изтощава доста бързо след 3-4 години употреба.Падал е и от тераса.Нищо му нямаше.Другите два също си работят нормално.Основно се ползват за разговори и SMS-и и от време на време за снимки и видео.Точно пък по първите две функции би ли ми казал с какво толкова може някоя марка да превъзхожда друга в днешно време?За батериите е ясно,че не са най-добрите,но и на други марки не са.Ако си избирахме телефоните единствено по батериите трябваше да имаме само Xenium-и.В последните телефони на Samsung мисля,че основният софтуерен пакет,който е в тлефона е доста добър.Не можеш да инсталираш .jar файлове по стандартния начин и няма многозадачност,но мисля,че това не е толкова важно,а и освен това G400 има подобрения по втория проблем.Бързината на боравенето с менюто пък за мен никога не е било проблем почти с никой телефон от която и да е марка,ако изключим Siemens и по-старите Мотороли.

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 07 авг 2008, 22:47

Ами нали темата е за симбиан, тоест S60.. Мисълта ми е, че Самсунг не се справят с направата на нормални апарати, а са тръгнали да правят телефони с операционна система.. Те залагат единствено на визията, да не говорим че са направо казано - "Стъклени телефони" .. повечето жени ги използват, ако сте обърнали внимание.. защо ли? Ми просто е - жените искат визия, тях не ги касае функционалност .. говорим за около 95% примерно казано, има разбира се и малко жени, които държат на технологичната част, но са рядкост

Леонард

Мнение от Леонард » 07 авг 2008, 22:58

Нормалните им телефони са ОК,а това,че все повече залагат на S60 е само в техен плюс.Ако не си забелязал точно това е предимството на S60-има си стандартна функционалност зададена отначало.Ако ще и китайска фирма да излезе с такъв телефон в него ще има почти всички неща,които ги има и в Нокиа освен специфичните за тях разбира се.С какво е по-назад INNOV8,например?

Loth
Регистриран: 13 мар 2007, 18:13

Мнение от Loth » 08 авг 2008, 00:58

"Точно пък по първите две функции би ли ми казал с какво толкова може някоя марка да превъзхожда друга в днешно време?"

Рецепцията при Нокиа, СЕ и Моторола е в пъти по-добра от тази на Самсунг. Не смятам, че Самсунг може да се впише в "тежка категория", за мен те изостават. Непрекъснато от 2006-та година бълват модели, но нищо по-добро или по-интересно от конкурентите.
За батериите да и другите марки имат модели със слаби батерии, но са няколко, имат много модели с добри батерии, а Самсунг имат само слаби батерии. За софтуера то той е просто отегчителен какво толкова му харесваш не разбирам. От Самсунг използват чужди идей и в същото време се опитват да бъдат различни и конкурентноспособни, но иситната е ,че в нито един аспект не превъзхождат останалите играчи на пазара освен в едно и то е дизайн, макар и да е въпрос на вкус и лично мнение относно дизайна. Доста добър маркетингов отдел, вършат си добре работата и с приятния дизайн ето го и крайният продукт.
Ако продължават така добре да продават телефоните си то рано или късно ще напреднат и може би разминат конкурентите си. Както казах за момента са разочарование. Сега има два интересни модела i8510 INNOV8 и i900 Omnia и точно за това говоря. Всеки е заинтересован от тези телефони, всеки говори за тях. Аз не се сещам модел на Самсунг да е вдигал толкова пара до сега. И все пак нека да видим как ще се представят.
Разбери, че хората в тези компании мислят с няколко хода напред. И колкото по-рано се реализират техните идей, толкова по-рано и конкуренцията ще отвърне и в крайна сметка ние потребителите ще се радваме на по-качествени продукти в по-голям избор. На мен ми е все едно дали телефонът ми ще се казва Самсунг или ЛГ. Мен ме интересува какво се предлага на пазара.
Айде стига сме спорили , че въобще не засягаме темата на разговор.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 08 авг 2008, 11:39

Защо изобщо трябва да се "спори" за подобно нещо.
Ако и двата модела са идентични, ще избера (аз специално) Нокия.
Ще предпочета Самсунг, ако предимството е минимум ДУБЪЛ от конкурента ;-)))
Здравината и надежноста много трудно ще я заменя за някакво лъскаво "бижу".
Все пак телефона служи за разговори и останалите му функций по предназначение.
Да се дават много пари и да си имаш (като застраховка) втора слушалка, ако телефона ти издаде багажа......, това не е приятно.
Само Нокия........, на първо място да не влиза в сервиз!

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 08 авг 2008, 11:55

Кои от двата типа устройства са по-бързи и като цяло работят по-добре (не са бъгави, все пак смартовете са малко капризни, независимо от кой производител)? Кои процесори са по-добри - корейците правят добри процесори, но дали "напасват" нещата толкова добре като фините - за момента един от най-бързите телефони (смартове), които съм виждал е например Е51, който е с добре познатият ARM11 на 369 мегахерца..Има ли всъщност някаква генерална разлика в интерфейсите освен дребни персонализации и козметични промени?

Хардуерно Самсунг използват добри матеряли, но това не значи, че моделите са им здрави..- тук и аз мога да взема отношение от личен опит..- Moto са много по-изпипани и здарави в това отношение.

Off/
Не мога да разбера как така си падаш по Самсунг, а не харесваш Moto? :)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 09 авг 2008, 18:06

Лесно, аз също не харесвам Мото.
Кажи ми един свестен hi-end модел от Моторола в последните години, който да е поне наполовина впечатляващ, сравнен с големите играчи. Аз отдавна съм ги изключил от полезрениито си, дори по едно време бях забравил, че съществуват.

Леонард

Мнение от Леонард » 09 авг 2008, 19:27

офф//
Много лесно-никога не са ми харесвали нито на външен вид,нито като функции.Всъщност първата ми "любов" са Самсунг.Още в началото на 2003 год.,когато започнах да се интересувам и да си купувам списания ми допаднаха.Нокиа почнаха да ме вълнуват с представянето на 6630 и особено през 2005 година,когато се появи Nseries.Винаги са ме интересували единствено смартфоните от Нокиа,добре че поне почнаха да правят с по-симпатичен дизайн S40 телефоните си.М/у другото първия ми телефон беше Samsung C100,който наследих от брат ми.В края на 2005 ми купиха 6630 и сега от 14 декември 2007 имам N82.Това са ми всичко на всичко телефоните,които съм имал.

Loth
Регистриран: 13 мар 2007, 18:13

Мнение от Loth » 10 авг 2008, 11:10

Абе разбира се това е въпрос на вкус. Не харесваш Моторола не си ги купуваш и толкова, но не може да се отрече, че не искарват интересни модели вярно не са много. Все пак най важното при телефона е рецепцията, качеството на изработка , батерия и дизайн. И мисля , че на това са наблегнали от Моторола и заради това си заслужава да си вземеш техен телефон. Ако търсиш камера-телефон или смарт гледаш към други модели. Аз също рядко вземам телефон на Мото и ако ми хареса нещо то е от любопитство най-вече. Не знам колко модела съм имал не съм ги броил в момента имам 9 телефона и един от тях е 1-вият ми телефон, който си взех преди 10-11 години. Това е Моторола MR601 все още перфектен единствения телефон за , който съм се грижил. Върши си работата перфектно за това, за което е създаден. Moят HTC тежи повече и е с по-лоша рецепция, а разликата м/у двата модела е точно 10 години. Така аз не знам колко модела на Моторола си ползвал ,но на теб и на Deezel ще ви трябват още 10 години за да достигнете поне моят опит и да разберете ,че Моторола правят добри телефони, а Самсунг за момента НЕ.

Леонард

Мнение от Леонард » 11 авг 2008, 13:03

Това дали една компания прави добри или лоши модели го решава пазара,а не отделни личности.Маркетинга и рекламите оказват влияние върху решението на хората,но не изцяло.Изключение може би прави единствено Apple,които имат много фанатизирани фенове.Siemens уж правеха много добри модели,но какво остана от тях.

Отговори