Ще заместят ли мобилните телефони МP3 плеърите, дигиталните фотоапарати

flatron
Регистриран: 01 май 2006, 16:53

Re: Ще заместят ли мобилните телефони МP3 плеърите, дигиталните фотоап

Мнение от flatron » 01 май 2006, 17:57

Дали телефоните ще изместят mр3 плейърите и цифровите фотоапарати според мен не може да се говори. Телефоните са си телефони, плейърите - плейъри, а апаратите - апарати.
Вярно моят К750 свири отлично и дори по добре от плейърите от ниския клас. Вярно 2MP камера ми е напълно достатъчна за да си поддържам домашна фотогалерия на едно добро ниво. Но едва ли някой, който следи развитието на хайтек пазара не е забелязал, че в последно време производителите наблягат върху неща като дизайн, батерия и памет в mp3 плейърите. Аз още не съм чувал за неща като 5D звук и hiper turbo giga mega bass (дано някога има), но на кой биха му били необходими те, не е ли по-важна батерията? Нормално е и фотоапаратите да са по напред от GSM-ите в снимането. Та нали за това са направени? В телефоните се вграждат неща, които вече са постигнати. Не мисля, че 50MP GSM (дано го доживея) ще излезе преди 50МР фотоапарат и ще е по-добър. Да не забравяме, че никой не иска телефонът му да има размерите и теглото на тухла четворка.
И все пак производителите в днешно време са близо до едно задоволително за средния потребител ниво. Още малко напредък в областта на батериите, може би, ще е достатъчен всички да са доволни. Разбира се не е за подценяване, че съвреминният телефон е малък, компактен и удобен (в повечето случаи) и в същото време успява да включи в себе си приличен плейър и добра камера. Технологията ще напредва във всички области, но я си представете как ще изглеждат най-добрият апарат и най-добрият плейър в най-добрия телефон. Немислимо!
А и сигурно ще е необходим акумулатор от трактор за захранването му. Затова всеки да си преценя какво му е необходимо според собствените си нужди, защото всичко най-добро в едно няма да получи.

vipsladur
Регистриран: 22 май 2005, 23:21

Мнение от vipsladur » 01 май 2006, 18:08

az ve4e se 4udq kak se kazva : gsm s kamera ili kamera s gsm funkcii :)
gsm s mp3 ili golqm mp3 player s gsm funkcii
...

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 01 май 2006, 19:04

определено това ще стане един ден но дали след 5 години или след 10 никои незнае.
Всичко зависи от новите технологии.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 01 май 2006, 19:13

Според мен до 5 години аматьорския клас ще е с по-малки продажби заради мобилните телефони.Вмомента един масов телефон за 300лв е или VGA или 1МР камера.Което не е малко.До две години масовите телефони ще са от рода на 2МР и нагоре.До 5 години може би масовите телефони ще са с около 4МР и оптично приближаване от поне 3х.

А при по-скъпите еквивалентни на N93 сега мисля че изобщо тенденцията няма да е по-мегапикселни камери а по-скоро нови измерения на мобилност и онлайн приложения.

Вярно надали телефоните ще се развият както се развиха в последните 5 години но пак ще има огромни разлики ..

Ivo Ivanov
Регистриран: 25 апр 2005, 08:55

Мнение от Ivo Ivanov » 01 май 2006, 21:52

Още не са, но е въпрос на време - за замяна на плеърите единственият сериозен проблем е батерията, но като знам какви компактни плеъри има вече на пазара, вярното решение е въпрос на желание от страна на GSM производителите.
При фотоапаратите проблемът е доста по сериозен - при сегашните технологии (до колкото разбирам аз от фотография) за направата на качествена оптика (с добър оптичен зум и качествени цветове без шум) са необходими размери, които доста се разминават с желанията на съвременния GSM потребител. Ще ги направят и тях (който се съмнява навярно не разбира скоростта с която се развива технологията), просто профи юзърите ще има да почакат, докато останалите почти са се уредили (поне в Азия ;-) ).

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 02 май 2006, 02:11

прав си иво натам отиват нещата 3 в 1

/неочаквано добра комбинация/ :))
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 02 май 2006, 09:47

виж сега, ако някой телефон скоро достигне качеството на SONY DSC-W100 и SONY NW-A3000, взети заедно и сложени в някой SonyEricsson KW1000 ще ги задминат, но ако това не стане скоро, сме много далече от тази идея.

ID™ Xenium
Регистриран: 10 окт 2004, 11:17

Мнение от ID™ Xenium » 02 май 2006, 10:07

Ха ха прав си Аз очаквам и тоалетно казанче да сложат в мобилние телефони, вие се чудите за некви си mp3 player и 10-20MP

Отговори