Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Мнение от Tadj » 21 юли 2016, 10:29

А бе прав си за някои от нещата, които си ги изброил, но!

Поддръжка не всеки китайски смартфон има, но ако се чете и се размишлява и се пита - човек може всичко сам да си сложи, което му трябва.

Какъвто и да е китаеца той е съставна част от:
процесор, платка, екран, памет, радио-модул, модем и т.н. и при 70% от китайските смартфони има повтаряемост и много малки изключения един от друг.
Това означава, че някои разработки за сходен модел могат и да работят на твоя, нищо че не е специално за него.
Опира до проба-грешка и един задължителен Нандроид Бек-ъп преди това за да ти е спокойно в случая на "омазвация".

За продажбата си прав. Трудно се продават, ако не ги дадеш на доста ниска цена. Обаче!

Ако сегашния за 200лв го продам след 2г за 50-60лв дефакто съм "назад" с едни 140-150лв.
Ако взема пък смартфон за 1200лв и след 2г го продам за 800лв, то тогава съм "назад" с 400лв.
(братчеда си взе преди 15-16 месеца LG G3 за над 900лв на изплащане и сега, ако иска да го продаде ще трябва да е под 500лв). Така, че сметката е особена и всеки да си преценява.

С времето все повече се убеждавам, че е хубаво да се взимат китайски смартове, които си разработват собствена версия на Андроид - Xiaomi, Meizu, Huawei, Asus и т.н.

п.п: Аз например се чудя, лесно ли вървят препродажбите на средния и ниския клас на Самсунг? Кой ще си вземе среден и нисък клас Самсунг, използван 1,5г и с малка остатъчна гаранция, когато всичко е опулило очи в скъпите им смартове?

Tadj

Re: Re: Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Мнение от Tadj » 21 юли 2016, 10:32

[Quote]Търсете си нещо с Cyanogen, щото тези китайци са софтуерни талибани. [/Quote]

Какво имаш предвид? Кои са тези с Cyanogen?

Holon
Регистриран: 06 юли 2013, 19:43

Re: Re: Re: Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Мнение от Holon » 21 юли 2016, 19:48

И все пак няма китаец все още с извит екран или писалка, така, че реално ноут 5 или с7 едж си остава без конкурент.

На мен например цената не ми е проблем, защо да си купувам шиоми, мейзу или опо?

Вие сте...

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Мнение от buttman » 21 юли 2016, 20:09

Реално защо ти е извит екран ?
Въпросът не е в парите ? Защо да ги даваш за нещо, което не струва толкова? Въпрос на принципи е.

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Re: Re: Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Мнение от KuKeR » 21 юли 2016, 20:16

[Quote]Хиаоми Ми5 64гб версия, около 700лв е.
даже по малко...[/Quote]
Специално от този линк определено - НЕ! Внимание: предлага се със "сготвен" ROM от продавача, който няма OTA ъпдейти.

Holon

Мнение от Holon » 21 юли 2016, 20:44

[Quote]Реално защо ти е извит екран ?
Въпросът не е в парите ? Защо да ги даваш за нещо, което не струва толкова? Въпрос на принципи е.[/Quote]

Мен ми е удобен и ме кефи, ха сега де....та има ли такъв китаец или ще си говорим още за принципи и за неразбирания и некомпетентност?
Има ли китаец дето има писалка като Ноут серията на Самсунг и да има същата функционалност, КЪДЕ ГО?

Айде кажете моделите де...

Xiaomi redmi note 3, One Plus 3, Huawei p9, Meizu Pro 6- Всички те са добри модели, но не са по-добри от Lg G5, Samsung S7 edge, Sony Z5 Premium, Htc M10.... та за какви модели точно говорите, обяснете ми, искам да стана компетентен и аз, пък може и да спестя кой лев..... къде е китаец конкурен на NOTE 5, хайде...

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Мнение от PoceH_BS » 21 юли 2016, 20:47

[Quote]Вие сте... [/Quote]

Ха, ха, ха... ама ти сериозно ли?! (woo)

Ако до сега не си успял да разбереш предимствата им, няма смисъл да продължавш да се самоизмъчваш, не са за теб! :P
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

lubomanev
Регистриран: 29 сеп 2005, 10:47

Мнение от lubomanev » 21 юли 2016, 22:06

не ми се влиза в спорове, аз ползвам стоковия ром, не си играя да преинсталирам или да правя опити, това което е сложено ми е достатъчно, само приложенията сменям. Относно магазина мога да кажа че са изключително коректни, има 1г желязна гаранция, поемат и връщането на стоката до китай. аз само от там пазарувам и нямам никакви забележки. Връщат пари при забавяне, няма пазарлъци. ползвам Хиаоми ноут 3, със сготвен ром и съм супер доволен. А с упдейтите по OTA се напарих с Леново П70, през седмица упдейт от куц по куц. Виж за телефоните по 1000-1500лв не мога да кажа, няма и да си взема такъв.

Tadj

Мнение от Tadj » 22 юли 2016, 10:25

[Quote]Има ли китаец дето има писалка като Ноут серията на Самсунг и да има същата функционалност, КЪДЕ ГО?[/Quote]

Няма. И аз не знам да има, но сигурно си има причина, за да няма.

Обаче за всеки друг модел от другите класове на Самсунг има блестящ негов китайски еквивалент/конкурент. И най-хубавото му е, че е на ниво на някои от най-скъпия клас, а е на цена на ниския му или средния клас.

Я ми покажи някой модел на Самсунг, дето да може да кове пирони. Решавам един ден да отскоча до вилата, ха тук се е разковало, ха нямам чук/тесла, ня'а проблем - вадя смарта и всичко е железно!

П.п: всичко опира до предпочитания.

Holon

Що е това китайски смартфон и има ли той почва у нас

Мнение от Holon » 22 юли 2016, 13:27

Знаеш ли, съгласен съм до някъде с теб.

Vivo Xplay 5 Elite 6gb е еквивалент на S7 edge- прав си.

Интересно защо няма китайски Ноут 5:|

Отговори