Смартфон с каква операционна система искате?

leonsks
Регистриран: 10 апр 2010, 17:38

Re: Смартфон с каква операционна система искате?

Мнение от leonsks » 27 мар 2011, 12:48

хората си продават нокиите защото виждат какво е,така че не ми се обяснявай
като много знаеш купи си чупен симбиан
момче нокиа си заминават,а Андоид се увеличава със всеки изминал ден

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 27 мар 2011, 13:04

Ето такива като теб формират намаляващия дял на Symbian. Прочети статистиката за продажби на смартфони в света. После пиши пак.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 27 мар 2011, 14:11

Аз пък идвам от ПЦ света и мобилните джаджи са ми само хоби. Основното нещо, което ме мотивира да поддържам актуална компютърна конфигурация са 3D игрите. От няколко години разходите за ъпдейти на хардуера станаха неоправдани, защото игрите за ПЦ са 95% конзолни портове за Кашона (от 2005г.) и PS3. Моето настоящо ПЦ е точно 20 пъти по-мощно (в графично отношение) от кашона, а пък PS3 е още по-назад при сравнение. Въпреки това не се пишат игри за него и вече е почти без значение, дали съм със 1600 поточни процесора в графична карта, или пък те са 3200, 5000 и т.н. Затова си мисля, че ако до няколко години iPhone/iPad/iPod Touch станат 720p те ще са оптималният избор, защото за iOS се пише огромно количество софтуер, а игрите стават все по-качествени и разнообразни.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 27 мар 2011, 15:04

Ако трябва да отразяват реалното положение на пазара ще ги обявят за Apple фенове ;)

Иначе мненията за настолна ОС на мобилно устройство са абсурдни. Пътя който са поели всички вмомента е по-скоро замяна на РС-тата като такива каквито ги познаваме сега. Изобщо ако се видят трендовете с които се увеличава разработката на мобилни приложения ще стане ясно за какво иде реч.

Потърсете в Гугъл следната фраза:

"PCs are going to be like trucks"

Едва ли много хора ще са съгласни с това, но запомнете все пак, че сте го чули сега.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 27 мар 2011, 23:11

[Quote]качвам един XP, слагам му програмите, които ми трябват и не се занимавам с глупости[/Quote]
Много ми е интересно какви програми по-конкретно искаш да ползваш, че си готов да си причиниш XP върху телефон?

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 27 мар 2011, 23:59

Иначе резултатите са съвсем нормални, сигурно 80-90% от смартфоните обявени тази година от всички производители са с Андроид, което няма как да не се отрази и на търсенето им. Симбиан както винаги си има твърда фенска база, макар и намаляваща. А последният айфон беше обявен преди 9-10 месеца и е нормално интереса към него в момента да не е много голям, след като и цената му не е падала през това време.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 28 мар 2011, 11:03

[Quote]Много ми е интересно какви програми по-конкретно искаш да ползваш, че си готов да си причиниш XP върху телефон?[/Quote]
TeamViewer
Replay AV 8
Corel VideoStudio Pro X3
Adobe Photoshop CS4
Adobe Premiere Pro CS4
Pinnacle Studio 15
SONY Vegas Pro 10
VirtualDub
Neat Image
PanoramaStudio 2 Pro
Dynamic-Photo HDR
ActualDrawing
Notepad++
WebTrance

Това са ми най-важните, без които не мога, а няма телефон, на който да мога да ги ползвам, просто защото няма мобилна ОС, която да предлага пълни техни портове до момента (може би само TeamViewer-а има версия за мобилни телефони), затова съм скептично настроен към мобилни телефони на цени над 500 лв, просто защото са overpriced за мен и няма да ми свършат повече работа от телефон до 500 лв. Не ме интересува с колко FPS вървят игричките там на мизерната резолюция, на малкият дисплей и с мизерните замацани тексури и с кофти управление с пръстченца, с чиято помощ закриваш и без това малкият дисплей (до 7 инча всичко е малко). Затова ако ще е нещо на ценови клас над 500 лв, то ще бъде лаптоп или Notebook, но мобилен телефон или таблет - не, защото не предлагат никаква от нужните ми функционалности, именно заради липсата на опция за инсталиране на каквато си искам ОС. ;)

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 28 мар 2011, 11:15

Добре казано! И аз за това си мечтая: XP на смартфона. По-добра комбинация не би могло да съществува, все пак това са M$ и Windows. :)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 28 мар 2011, 11:42

Първо, да, има TeamViewer, което автоматично означава, че можеш да ползваш всички изброени програми отдалечено, с контрол от телефона и изчислителната мощ на десктопа ти.
Второ, ако имаш телефон с ХР, той пак ще е с такова малко дисплейче и ползването директно на този софтуер ще е между адски трудно и невъзможно.
Трето, сериозно ме съмнява, че имаш нужда от толкова софтуер за видео обработка на телефона. Все пак за по-елементарна обработка има читави инструменти с които можеш да си обработиш HD видеото което си заснел, като всичко е оптимизирано за тъч интерфейс и малък екран.
...

[Quote]Добре казано! И аз за това си мечтая: XP на смартфона. По-добра комбинация не би могло да съществува, все пак това са M$ и Windows. [/Quote]
Аз пък не мога да се сетя за по-гадна комбинация от ХР на телефон, след като грам не е оптимизиран за малки дисплеи и тъч управление.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 28 мар 2011, 11:48

Вие двамата мислите ли, преди да пишете? Как ще работите с Windows XP на сензорни дисплеи, без значение колко са големи? И защо XP, ОС от 2005?
Бтв, shingo, сподели някой свой проект, нали не можеш без Vegas и т.н?

Отговори