Смартфон с каква операционна система искате?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Смартфон с каква операционна система искате?

Мнение от asenna5 » 28 мар 2011, 12:03

Еми разцъквал съм XP на 4.8 инчов MID и си беше ОК.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 28 мар 2011, 12:04

[Quote]И защо XP, ОС от 2005?[/Quote]

Ъм... XP излиза, като наследник на 2000, няколко месеца след Me през 2001.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 28 мар 2011, 12:19

[Quote]Вие двамата мислите ли, преди да пишете?Как ще работите с Windows XP на сензорни дисплеи, без значение колко са големи? И защо XP, ОС от 2005?[/Quote]
А аз си знаех, че феновете на Apple (аналогично опозиционерите на PC ще се включат с негативи) :)
Мисля => съществувам :)
Лесно ще работи с помощта на малка QWERTY клавиатура и малък тъчпад посредата във формата на бутон, подобен на този --> http://img31.imageshack.us/img31/2964/22771.jpg .
Не ми трябва точно XP, дадох пример само, защото е най-разпостранена и най-лека от MS ш*тните с поддръжка на повечето софъуъер писан за MS => най-голяма функционалност. По принцип става всяка една ОС, която е с много голямо разнообразие от приложения (и са включени гореспоменаните естествено).
[Quote]Второ, ако имаш телефон с ХР, той пак ще е с такова малко дисплейче и ползването директно на този софтуер ще е между адски трудно и невъзможно.[/Quote]
Кой е казал, че дисплеите на телефоните ще си останат 4 инчови макс :) После аз не съм бил open mind и не съм мислил за бъдещето на мобилните устройства. Видяхме вече в една минала тема един телефон прототип със сгъваем супер тънък дисплей, което ме навява на мисълта, че ако се развият технологиите до такава степен, би могло да стане възможно 10 инчов телефон с физическите размери на iPhone 4 и с хардуеърна сила на 4 ядрен настолен комютър да се побере в джоба. ;)
[Quote]Бтв, shingo, сподели някой свой проект, нали не можеш без Vegas и т.н?[/Quote]
Не ми остава много време напоследък да се занимавам с видео обработка, аналогично със снимане, защото съм затрупан от работа и не се занимавам професионално с това, но разучавам програмите във свободното си време и се надявам някой ден това да стане част от работата ми - за момента е просто хоби и нямам някакви претенции да съм много добър :)

[youtube]67d0SoG8rYM[/youtube]

naskogeo
Регистриран: 21 юни 2008, 12:02

Мнение от naskogeo » 28 мар 2011, 12:25

Ето ти го решението : http://www.mtel.bg/mobile_internet_devices/sagemcom_spiga.php
Даже сега мисля че го има на разпродажба . ;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 28 мар 2011, 13:35

Защо пропускаш това, че можеш да си ползваш XP чрез remote desktop още сега, без нов хардуер и софтуер? На мен лично, често ми се случва.
А това, че съм почитател на айфон, няма нищо общо с мнението ми, че десктоп ОС-ите не са подходящи за телефони.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 28 мар 2011, 13:51

Не го пропускам, а пренебрегвам, заради минусите - постоянно включена десктоп машина, липса на звук, неограничен постоянен мобилен достъп до интернет със супер добра връзка, нещо което е малко достъпно, защото освен през WiFi, няма оператор в България предоставящ супер бърза връзка за обмен на големи файлове :)
Друго си е локалната работа :)

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 28 мар 2011, 14:21

Накрая ще стане нещо такова като на клипчето :D

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0-Cm8MFqxWw[/Youtube]

Това дето го искаш в джоба си сигурно ще искаш и поне две седмици да работи без да пада батерията нали .. хубаво е да мечтаем, но все пак какъв е смисъл да коментираме технологии, който няма да доживеем.

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 28 мар 2011, 14:43

Искам iOS но на hardware на htc, motorola или se. Примирявам се и с webOS, но само да има достатъчно apps :)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 28 мар 2011, 15:13

[Quote]Искам iOS но на hardware на htc, motorola или se[/Quote]

Много малко неща са наистина невъзможни, мислеше си Алиса, но това е едно от тях, мисля АЗ.:P

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 28 мар 2011, 15:33

Какво не ти допада в хардуера на Apple?

Отговори