Смартфон с каква операционна система искате?
Re: Смартфон с каква операционна система искате?
Искам да пробвам Андроид, и да го сравня с конкуренцията, че напоследък е много фешън :) Имах 3ГС на Епъл - доволен с известни уговорки, ползвах Самсунг Уейв - чудесно устройство, Бада - много добра, но със слаб пазарен дял, едва 1000 приложения, няма тези които търся, така че остава Андроид.
А най-много искам смартфон с яка батерия, но като гледам това не е приоритет на производителите.
А най-много искам смартфон с яка батерия, но като гледам това не е приоритет на производителите.
[Quote]А за мечтаенето, преди 10 години не вярвахме, че ще има телефони с процесор 1 Ghz, с графичен ускорител и т.н[/Quote]
Така е, хардуера се развива изключително бързо. А софтуера го гони, но е изключително далеч от това да го използва пълноценно. На сегашните процесори, графични ускорители, рам... може да се подкара и доста по-сериозен софтуер, а да не говорим на скоро идващите многоядрени процесори и графични ускорители. И все пак за мен софтуера трябва да писан специално за работа на малък дисплей.
За това лично аз избирам ОС-а, която предлага най-добра екосистема на разработчиците, съответно се пише най-много качествен софтуер. А както ОС-а така и софтуера е оптимизиран за този хардуер и физически размери.
Така е, хардуера се развива изключително бързо. А софтуера го гони, но е изключително далеч от това да го използва пълноценно. На сегашните процесори, графични ускорители, рам... може да се подкара и доста по-сериозен софтуер, а да не говорим на скоро идващите многоядрени процесори и графични ускорители. И все пак за мен софтуера трябва да писан специално за работа на малък дисплей.
За това лично аз избирам ОС-а, която предлага най-добра екосистема на разработчиците, съответно се пише най-много качествен софтуер. А както ОС-а така и софтуера е оптимизиран за този хардуер и физически размери.
19Krpm за мен винаги е имало по-важни теми от кой телефон отваря по-бързо някой сайт и какви интересни игри мога да си кача. Темата за батериите е една от тях и наистина сега трудно се намира хубав смартфон, на който да му ползваш всички функции и батерията да държи повече от 2 дена (да не кажа че на тези с по-голям дисплей всеки ден трябва да се зареждат, особено ако почнеш и да приказваш много). Има много и най-различни разработки, но изглежда все още са прекалено скъпи за масово внедряване. И понеже в днешно време хората започват все по-често да си сменят апаратите (някои на 2 месеца, но много други на макс 2 години докато преди беше докато има живот в него) производителите явно не се "напъват" да внедрят технолигия, която примерно ще гарантира 5 години живот на батерията и зареждане веднъж седмично дори и при максимално натоварване.
Много ли ще се учудиш, ако мечтата ти се сбъдне още тази година?
Направо кажи какво имаш предвид ??? Смятам че дори и някоя от многото разработки да намери скоро приложение, ще мине известно време докато бъде възприета и внедрена масово. Това че така се случи с Li-on и Li-pol батериите беше заради огромните им предимства спрямо по-старите NiMH батерии.
То проблема е, че и да влязат новите технологии при батериите, това не гарантира много по-дълъг живот. Ще започнат да правят телефоните все по-тънки, ще сложат по-силен хардуер...
Иначе аз не бих казал, че съм недоволен от живота на батериите в момента. Сега имаме 10 часа видео или интернет през Wi-Fi, неща които преди няколко години бяха невъзможни с подобни батерии. Часовете за разговор също са доста добри.
Иначе аз не бих казал, че съм недоволен от живота на батериите в момента. Сега имаме 10 часа видео или интернет през Wi-Fi, неща които преди няколко години бяха невъзможни с подобни батерии. Часовете за разговор също са доста добри.
[Quote]затова съм скептично настроен към мобилни телефони на цени над 500 лв, просто защото са overpriced за мен и няма да ми свършат повече работа от телефон до 500 лв[/Quote]
Искаш да кажеш, че на теб примерно един Wildfire ще ти свърши същата работа като Galaxy S? И че хардуера във втория не си струва парите?
Искаш да кажеш, че на теб примерно един Wildfire ще ти свърши същата работа като Galaxy S? И че хардуера във втория не си струва парите?
За човек, който не играе игри на телефона си, освен малки такива по 5-10 мин на 1 седмица докато чака на задръстване - да, Wildfire би свършил същата работа като Galaxy S. Hardware може да си струва парите, но софтуеъра - не. Ако ще давам толкова пари искам по-голяма функционалност - такава каквато ми предлага единствено Notebook или Laptop - т.е на мен телефон над 500 лв просто не ми е нужен, нужен ми е Notebook или Laptop за дейностите, за които ще го използвам :)
Де факто ако не играеш игри и не държиш на флаш, единственото друго предимство е по-големият дисплей, а по-голям дисплей, от своя страна, определено не струва няколкостотин лева повече (Пък и пак не може да се каже, че това е повече функционалност - само повече удобство). :)
То по-скоро въпроса е колко активно ползваш смартфона като цяло, а не само до игрите. Защото ако често браузваш, резолюцията и размера на дисплея, както и скоростта на зареждане на страниците ще има голямо значение. Ако ползваш разнообразен софтуер... Ако снимаш видео, също ще ти пука какво е качеството... и т.н.
Като цялостен пакет, по-скъпите телефон са си по-добри, а не е същото, на по-висока цена.
Но разбира се, си е индивидуално, колко пари иска да похарчи човек за телефон.
Ако ползваш телефона за 10мин седмично, то спокойно можеш да използваш и обикновен телефон, на който да си пускаш по някоя java игра, да си браузваш на опера мини...
Като цялостен пакет, по-скъпите телефон са си по-добри, а не е същото, на по-висока цена.
Но разбира се, си е индивидуално, колко пари иска да похарчи човек за телефон.
Ако ползваш телефона за 10мин седмично, то спокойно можеш да използваш и обикновен телефон, на който да си пускаш по някоя java игра, да си браузваш на опера мини...