Снимки от смартфона!
Re: Снимки от смартфона!
Струва ми се по зеленеенето, че ползваш мода на Urnyx05? Аз имам и един друг, базиран на 7.0 версията, който дава различни и често по-добри резултатиmuamamu1 написа: ↑19 юли 2020, 16:00Докато настройвах тракъра реших да пробвам Астро режима на GCam. Цветовете нямат много общо с реалността, детайл няма кой знае колко, сигурно ако сам си направя снимките и ги стакна ще стане доста по-добре, но за някой, който няма опит в тази сфера, всичко е направено доста лесно. Слагаш, снимаш, оставяш 4 минути и имаш готов резултат. Може да не се разхождаш в кадъра, определено няма да нареди. В случая нямаше облак вдясно, просто обикалях, докато наглася и направя тестови кадри с тракъра, то се вижда.
Ето и от мен няколко от последните седмици, там където няма луна е пълен мрак и автофокуса го няма никакъв. Подпирам го където мога
Днес пристигна Miui 12 и има нов нощен режим в нативното приложение, което ужким ще да наподобявало Астро режима. Ще видиме като се стъмни
Да, тази версия ползвам. Аз така и така го направих само за тест, нямам намерение да снимам сериозно с телефона. Иначе за автофокуса са го измислили. Когато си в нощен (астро) режим и изкараш настройките можеш да избереш ръчен фокус. Имаш за близки, далечни обекти и на безкрайност.
Не можах да кача снимките от Жеравна, защото сайтът не позволява качване на снимки в пълен размер над 32 МВ, а снимките са между 35 и 45 МВ.
Само тази успях:
embarrased emojis
Само тази успях:
embarrased emojis
Не виждам плажуващи.
Чак сега ми остана време да снимам нощното небе. За жалост пак в градска среда, но все е нещо:
Първата е с ISO 3200 и 15 секунди затвор, а втората е с ISO 1600 и 30 секунди отворен затвор.
И двете ги обработих и са на 12 МР.
Ето необработени:
can you google a picture
Първата е с ISO 3200 и 15 секунди затвор, а втората е с ISO 1600 и 30 секунди отворен затвор.
И двете ги обработих и са на 12 МР.
Ето необработени:
can you google a picture