Storm 9500
-
- Регистриран: 17 апр 2006, 21:53
Вече съм с него!!!
Определено не се бях спрял на него и си търсих Acer DX900 или предшественика му Eten, но без успех. Дори в e-bay нямаше shiping до България. И честно казано не съжалявам за Blackberry-то. Стилно издържан телефон с приятен интерфейс, материлите от които е направен изглеждат стъбилни. Все още ми е на първо зареждане > мнение за издържливостта на батерията немога да дам. Някой бе споменал, че менюто бъгва > но не е така /поне при мен/. Закупих го от e-bay и това ме радва, че е made in hungary. Дори на самата кутия си пише кой аксесоар, къде е произведен. Звука е невероятен, което ме изненадва понеже отзад се вижда само едно малко говорителче....как става тая работа /може би добра акустика в самия корпус/. Тепърва ще търся приложения за него, като SKYPE, MSN и други чат програмки. Плеъри за връткане на филми с всякакви разширения > дисплея е жесток за гледане на филми. Контраста и динамиката са в синхрон и въобще ни най-малко не омазава.
Аз съм доволен от смартфона. А вие?
Аз съм доволен от смартфона. А вие?
Re: Вече съм с него!!!
Успех в намирането на приложения :)
Re: BlackBerry Storm 9500
Единственото ми притиснение е за камерата. Има автофокус на дисплея снимките са ок.
Знае ли някои какво е качеството им в сравнение с тези на SE 750 или с тези на LG KP500? Моля Ви споделете! Само това ме спира да не го взема. Като дизайн и функции при тестването ми в магазина съм очарован. Сталибен, стилен с много добра батерия. Но често ползвам камерата и липсата на сравнение ме смущава. И още нещо има ли макро режим. Да мога да снимам страници с текст и после да се четат на РС. Ако някои сподели опит ще съм му задължен.
Знае ли някои какво е качеството им в сравнение с тези на SE 750 или с тези на LG KP500? Моля Ви споделете! Само това ме спира да не го взема. Като дизайн и функции при тестването ми в магазина съм очарован. Сталибен, стилен с много добра батерия. Но често ползвам камерата и липсата на сравнение ме смущава. И още нещо има ли макро режим. Да мога да снимам страници с текст и после да се четат на РС. Ако някои сподели опит ще съм му задължен.
-
относно функции > камера
Camera Options:
1.Default Flash Setting: Automatic, On, Off
2.Image Stabilization: on, off
3.White Balance: Automatic, Sunny, Cloudy, Night, Incandescent, Fluorescent
4.Picture Size: Large(2048x1536), Medium(1024x768), Small(640x480)
5.Picture Quality: Superfine, Fine, Normal
6.Color Effect: Normal, Black&White, Sepia, Whiteboard
7.Geotagging: Enabled, Disabled
8.Store Pictures: In device mode, on media card
А снимки ще публикувам и ще ви дам линк!
1.Default Flash Setting: Automatic, On, Off
2.Image Stabilization: on, off
3.White Balance: Automatic, Sunny, Cloudy, Night, Incandescent, Fluorescent
4.Picture Size: Large(2048x1536), Medium(1024x768), Small(640x480)
5.Picture Quality: Superfine, Fine, Normal
6.Color Effect: Normal, Black&White, Sepia, Whiteboard
7.Geotagging: Enabled, Disabled
8.Store Pictures: In device mode, on media card
А снимки ще публикувам и ще ви дам линк!
-
Re: относно функции > камера
http://www.engadget.com/2008/11/19/blackberry-storm-review/ - това е ревю на Блекберито и много интересно, но на теста за скорост iPhon-а губи първото място!
А линк със снимки от storm-а, тук: http://www.flickr.com/photos/26534941@N04/
p.s. снимките не са лоши, но определено SE k800 прави много по-добри снимки! Първо преди да направите снимка с блекберито, трябва да зачистите камерата отзад от отпечатъците...иначе рискувате да получите най-размазаната снимка на света. Светкавицата естествено е led и както знаят всички xenon-а е с невероятно по-добър резултат! Но все пак това не е камерафон, нали?
Надявам се да съм помогнал с малко инфо относно апарата!
А линк със снимки от storm-а, тук: http://www.flickr.com/photos/26534941@N04/
p.s. снимките не са лоши, но определено SE k800 прави много по-добри снимки! Първо преди да направите снимка с блекберито, трябва да зачистите камерата отзад от отпечатъците...иначе рискувате да получите най-размазаната снимка на света. Светкавицата естествено е led и както знаят всички xenon-а е с невероятно по-добър резултат! Но все пак това не е камерафон, нали?
Надявам се да съм помогнал с малко инфо относно апарата!
-
разлика???
Имам едно чудене и немога да си намеря отговор. Каква е разликата м/у 9500 и 9530??? На повечето места, характеристиките са едни и същи и немога да преценя в какво се състои промяната на модела и на какво се дължи? p.s. Разбрах най накрая - 9500 е с Vodafone, а 9530 е или е брандиран с логото на Verizone или е чист.
-
Blackberry Storm 9530 + Invisible SHIELD
Е това наистина е нещо невероятно. Днес ми е първи ден след голямото лепене. Вчера изпробвах покритието с ключовете ми. Ами какво да ви кажа > не остава и драскотина.
Закупих пълния комплект лепенки. Падна лепене около 3 часа. Не беше никак лесно, но се справих и ни най малко не съжалявам. Няма мацане, драскане.....суперско.
Прибавих и един кожен калъф от youtube и до тук с амортизацията на корпуса на телефона.
http://www.zagg.com/invisibleshield/blackberry-storm-9500-9530-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php
Закупих пълния комплект лепенки. Падна лепене около 3 часа. Не беше никак лесно, но се справих и ни най малко не съжалявам. Няма мацане, драскане.....суперско.
Прибавих и един кожен калъф от youtube и до тук с амортизацията на корпуса на телефона.
http://www.zagg.com/invisibleshield/blackberry-storm-9500-9530-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php
-
Намерих си...
Не беше много трудно, но трябваше си повечко търсене. Има теми, програмки и т.н. за него и напълно Free!
А така, като гледам май много малко хора са се сдобили с това творение. Няма много мнения и впечатления, дори и критики!
Има го и момента, че всичките тия сензорни дисплеи навлязоха доста масово и вече не са така недостъпни. Технологиите напредват и то със сериозни темпове.
Айде успех на всички!!!
А така, като гледам май много малко хора са се сдобили с това творение. Няма много мнения и впечатления, дори и критики!
Има го и момента, че всичките тия сензорни дисплеи навлязоха доста масово и вече не са така недостъпни. Технологиите напредват и то със сериозни темпове.
Айде успех на всички!!!
Re: Намерих си...
А този сайт имаш ли го в отметките?
http://crackberry.com/
http://crackberry.com/
Re: BlackBerry Storm 9500
Опа, седи малко сега... USA били леко назад? АЗ лично тествах ей тоя същия Storm дето няма Wi-Fi, и iPhone 3G дето има Wi-Fi, в USA, дето били назад. Една и съща страница Storm-а я отваря по-бързо БЕЗ Wi-Fi от iPhone СЪС Wi-Fi. На едно и също място, в хотел, където Wi-Fi coverage беше Excellent, според лаптопа ми. За свързването толкова. Нашите прехвалени 3G мрежи тук в България не ги знам какво са, обаче пробвах 3 Storm-а в М-Тел преди да си купя моя... без коментар. Та така, USA изобщо не са назад.
Телефона е невероятен, всичко, което ми трябва в БИЗНЕС ориентиран телефон. Наблягам на БИЗНЕС, не "оооо, ама той няма 8МП камера с ксенон, няма 32GB памет, не пере, не готви"... и т.н. Blackberry по принцип са ориентирани към определена група клиенти, такива, на които офиса им трябва да им е в джоба независимо от това къде се намират. Аз например работя за американска компания която няма офиси в България, комуникирам с шефовете чрез e-mail и Yahoo Messenger. E-mail-а ми е на ЕДНО натискане на дисплея. По-малко от секунда време. Yahoo Messenger - 2 натискания на дисплея - около 3-4 секунди. Имам си 8GB памет, предостатъчна за съхранение на документи, които ми трябват за работа, музика, филми... Аз лично останах приятно изненадан от камерата, верно, "само" 3.2МП, обаче снимките са доста сносни. Пак казвам, тези, които искат супер снимки от Storm - няма да стане. Ама на мен не ми и трябват супер снимки от телефон, ако искам, имам си Nokia N82 за това.
Та така - определено много добър телефон, не бих го сменил за никоя от ония прехвалени машинки, дето преди да се появят още на пазара "избиха" и iPhone, и терористите по света, и извънземните, и не знам какво още. Знаех какво търся като реших да си го купя - напълно оправда очакванията ми, та и повече.
Телефона е невероятен, всичко, което ми трябва в БИЗНЕС ориентиран телефон. Наблягам на БИЗНЕС, не "оооо, ама той няма 8МП камера с ксенон, няма 32GB памет, не пере, не готви"... и т.н. Blackberry по принцип са ориентирани към определена група клиенти, такива, на които офиса им трябва да им е в джоба независимо от това къде се намират. Аз например работя за американска компания която няма офиси в България, комуникирам с шефовете чрез e-mail и Yahoo Messenger. E-mail-а ми е на ЕДНО натискане на дисплея. По-малко от секунда време. Yahoo Messenger - 2 натискания на дисплея - около 3-4 секунди. Имам си 8GB памет, предостатъчна за съхранение на документи, които ми трябват за работа, музика, филми... Аз лично останах приятно изненадан от камерата, верно, "само" 3.2МП, обаче снимките са доста сносни. Пак казвам, тези, които искат супер снимки от Storm - няма да стане. Ама на мен не ми и трябват супер снимки от телефон, ако искам, имам си Nokia N82 за това.
Та така - определено много добър телефон, не бих го сменил за никоя от ония прехвалени машинки, дето преди да се появят още на пазара "избиха" и iPhone, и терористите по света, и извънземните, и не знам какво още. Знаех какво търся като реших да си го купя - напълно оправда очакванията ми, та и повече.