приятели - тотално си в грешка.
няма такова нещо като да не те таксува като не пишеш! самия ти престой в icq , това че на определен период програмата проверява дали някой от контакт-листата ти е online или offline е трафик и е наивно да си мислиш че не се таксува.ако имаш 3 човека в листа си може и JIMM-a в края на сесията да ти покаже че имаш 2-3кб трафик - обаче това не е верно. JIMM отчита трафика който той е направил, оператора си има свой служебен трафик. Проверено милиард пъти лично от мен!
Таксуване на ICQ
Re: Таксуване на ICQ
pacienta не можеш ли да разбереш , че трафик се прави само и единствено когато ползваш нещо или това което си отворил ти проверява листата на оперделен период от време е нормално да ти отчете толкова мизерен трафик , че дори за цял ден седене няма да стане повече от 2 или 3 стотинки , ТИ какво се хвана да се заяждаш и да ми обясняваш кое как е ?
Ти за 2 или 5 стотинки изкара сякаш ти взима по 15 Kb на минута и ОГРОМЕН ТРАФИК правиш от 5 - 6 MB и се набутваш с огромни суми .
Мене не ме бъркат 10 - 50 стотинки трафик дори да не правя нищо и да ми е отворено приложението , ако си толкова мизерен за 50 стотинки докато не правиш нищо разбирам защо толкова се натякваш с твоите мнения , че не било изгодно или че правиш огромен трафик без да правиш нищо щом ти е отворено приложението .
Ти за 2 или 5 стотинки изкара сякаш ти взима по 15 Kb на минута и ОГРОМЕН ТРАФИК правиш от 5 - 6 MB и се набутваш с огромни суми .
Мене не ме бъркат 10 - 50 стотинки трафик дори да не правя нищо и да ми е отворено приложението , ако си толкова мизерен за 50 стотинки докато не правиш нищо разбирам защо толкова се натякваш с твоите мнения , че не било изгодно или че правиш огромен трафик без да правиш нищо щом ти е отворено приложението .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
centur, говориш много наивно...
и имаш липса на технически познания. предполагам че си на не повече от 18 г.
и имаш липса на технически познания. предполагам че си на не повече от 18 г.
kobreti предполагай си на колко години съм колкото си искаш .
Технически познания в областта на телефонното тарифиране нямам , лично от опит суъм го устновил и съм се уверил сам че е така , а не както ми пишеш , че било постоянно тарифирането .
По твоята логика , ако звънна на някой и двамата си оставим отворена линията разговора ще прекъсва и ще се подновява , нали така мислиш ???
Хората са го писали и то за такива които нищо не разбират даже : ЧЕ СЕ ПЛАЩА САМО ТРАФИКА , А НЕ ПРЕСТОЯ НА СЕСИЯТА !
Приложения които си подновяват връзката като ICQ или MSN e нормално да правят трафик , НО Opera Mini не е от тези приложения които си правят трафик , тя не случайно е най-икономичния браузър и е устроена така , че да не прави трафик ако не я ползваш !!!!
Можеш да си я изтеглиш Opera Mini и да се увериш сам в това -> не прави трафик ако не ползваш нищо и е отворена !!
Престани да се мислиш за прав , защото ти си влизаш през телефонния ти браузър и мислиш , че Opera Mini е по същия начин , но НЕ Е ТАКА !
Технически познания в областта на телефонното тарифиране нямам , лично от опит суъм го устновил и съм се уверил сам че е така , а не както ми пишеш , че било постоянно тарифирането .
По твоята логика , ако звънна на някой и двамата си оставим отворена линията разговора ще прекъсва и ще се подновява , нали така мислиш ???
Хората са го писали и то за такива които нищо не разбират даже : ЧЕ СЕ ПЛАЩА САМО ТРАФИКА , А НЕ ПРЕСТОЯ НА СЕСИЯТА !
Приложения които си подновяват връзката като ICQ или MSN e нормално да правят трафик , НО Opera Mini не е от тези приложения които си правят трафик , тя не случайно е най-икономичния браузър и е устроена така , че да не прави трафик ако не я ползваш !!!!
Можеш да си я изтеглиш Opera Mini и да се увериш сам в това -> не прави трафик ако не ползваш нищо и е отворена !!
Престани да се мислиш за прав , защото ти си влизаш през телефонния ти браузър и мислиш , че Opera Mini е по същия начин , но НЕ Е ТАКА !
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
пич,н разбираш и говориш глупости. поне се зачети внимателно какво ти казвам.
ако приложението не прави никакъв трафик примерно един час, сървърът на Мтел затваря сесията!!!!
и после като пак направиш каквото и да е действие, почваш нова сесия!!!
Затова някои приложения имат опцията kEEP sESSION aLIVE, като пращат периодично минимален трафик, колкото сървъра да не затвори сесията!!!!
Ей, аман от Ламери... Като имаш толков много собствен опит, провери ли нещата, които ми говориш в месечното си извлечение???
ако приложението не прави никакъв трафик примерно един час, сървърът на Мтел затваря сесията!!!!
и после като пак направиш каквото и да е действие, почваш нова сесия!!!
Затова някои приложения имат опцията kEEP sESSION aLIVE, като пращат периодично минимален трафик, колкото сървъра да не затвори сесията!!!!
Ей, аман от Ламери... Като имаш толков много собствен опит, провери ли нещата, които ми говориш в месечното си извлечение???
ICQ-то или MSN-а със сигурност правят някакъв минимален и мизерен трафик ( ако н е правиш нищо и приложението е отворено ) , но за Opera Mini не съм съгласен .
Opera Mini няма " kEEP sESSION aLIVE ", както имат ICQ или MSN , затова не ти прави трафик !
Провери сам и ще се увериш сам в това !
Opera Mini няма " kEEP sESSION aLIVE ", както имат ICQ или MSN , затова не ти прави трафик !
Провери сам и ще се увериш сам в това !
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Именнооооооо!!!!!
След като няма функция за запазване на сесията, какво следва??????????
Че сесията се губи, защото никой не я поддържа, и следващия път почваш нова сесия, дори и предишния път да си направил 1 кб!!!!!
Вземи помисли малко, продължаваш д апишеш глупости!!!
След като няма функция за запазване на сесията, какво следва??????????
Че сесията се губи, защото никой не я поддържа, и следващия път почваш нова сесия, дори и предишния път да си направил 1 кб!!!!!
Вземи помисли малко, продължаваш д апишеш глупости!!!
Как ще мога да си следя направения трафик?
(2004-02-19)
Повечето апарати, които имат възможност да ползват GPRS, имат два вида броячи за обема обменена информация (bytes) от и към него: - за последната GPRS сесия - общо за всички GPRS сесии Тези броячи могат да се нулират от потребителя. Вие също така ще получите информация за общия обем обменена информация в месечната ви фактура.
Кои байтове се тарифират, изпратените, получените или и двате вида?
(2004-02-20)
Тарифира се целият трафик и входящ и изходящ.
Oт алл4смартфон :
ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: днес тествах sms центъра,
като държах страницата отворена цял ден и трафика не помръдна и
с един бит дори! Това означава, че като пратите един смс,
полсе не се налага да затваряте страницата, и така когато
искате да пратите ново съобщение, просто натискате бутона "НОВ SMS"!
Така, трафика, който ще генерирате за следващите смси ще е почти
двойно по малък!
(2004-02-19)
Повечето апарати, които имат възможност да ползват GPRS, имат два вида броячи за обема обменена информация (bytes) от и към него: - за последната GPRS сесия - общо за всички GPRS сесии Тези броячи могат да се нулират от потребителя. Вие също така ще получите информация за общия обем обменена информация в месечната ви фактура.
Кои байтове се тарифират, изпратените, получените или и двате вида?
(2004-02-20)
Тарифира се целият трафик и входящ и изходящ.
Oт алл4смартфон :
ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: днес тествах sms центъра,
като държах страницата отворена цял ден и трафика не помръдна и
с един бит дори! Това означава, че като пратите един смс,
полсе не се налага да затваряте страницата, и така когато
искате да пратите ново съобщение, просто натискате бутона "НОВ SMS"!
Така, трафика, който ще генерирате за следващите смси ще е почти
двойно по малък!
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
приятел, сесията при теб не е едно и също със сесията на сървъра наоператора...
ама като толкова настояваш, ок - мисли си, че не плащаш...
аз бях дотук по темата...
а ти, след като си запишеш някой ден какво и колко пъти си полазвал, и като си видиш подробното извлечение следващия месец, както и като понаучиш малко повече, пак може да си поговорим.
Не съм в БГ иначе щях да се обадя на техническия отдел на мтел да ги питам колко време им е сесията...
ама като толкова настояваш, ок - мисли си, че не плащаш...
аз бях дотук по темата...
а ти, след като си запишеш някой ден какво и колко пъти си полазвал, и като си видиш подробното извлечение следващия месец, както и като понаучиш малко повече, пак може да си поговорим.
Не съм в БГ иначе щях да се обадя на техническия отдел на мтел да ги питам колко време им е сесията...