Цифров фотоапарат - какъв да си взема?
-
- Регистриран: 19 мар 2006, 23:37
Re: Цифров фотоапарат - какъв да си взема?
Пробваш в магазина всеки харесан от теб модел как снима с напълно автоматични настройки и който се представи най-добре - той е!
А по принцип се придържай към моделите с повече ръчни настройки, с по-голяма леща на оптиката и с по-голямо ОПТИЧНО увеличение. Последното е най-важно за мен.
А по принцип се придържай към моделите с повече ръчни настройки, с по-голяма леща на оптиката и с по-голямо ОПТИЧНО увеличение. Последното е най-важно за мен.
А защо не погледнеш и практиките, аз съм с една luxmedia 5008 с 8x оптичен zoom и 4 дигитален, общо 12 и компютърното ако прибавим става 32 пъти :)
5 мегапиксела, супер много програми и опции, изобщо невероятен апарат, от Германия
http://www.ci.ru/inform07_05/pic/photo_comp/Luxmedia-5008.gif
5 мегапиксела, супер много програми и опции, изобщо невероятен апарат, от Германия
http://www.ci.ru/inform07_05/pic/photo_comp/Luxmedia-5008.gif
-
- Регистриран: 25 апр 2005, 08:55
Не знам какво точно е имал предвид твоят приятел под "стабилна оптика" - по-добре и бързо фокусираща, по издържлива на падане или нещо друго - Панасоникът който ти предпоръчах е с оптика на Leica с 10 кратен оптичен зум (със стабилизатор, разбира се), което при неговите размери е направо супер. Размерите на фотоапарата, особено когато става ? за любителски цели никак не са за подценяване. Е, има и значително по-компактни фотоапарати, но там за съжаление се говори за зум около 3, което не е много, отделно обективите им не са много по-големи от тези на някои от по-новите GSM-и ;-). При любителските фотоапарати нмогото ръчни настройки са по-скоро минус - по-важно е да има добри програмирани режими за да успееш да направиш читава снимка преди човека, който ще снимаш да е умрял от глад ;-).
Всъщност мисля че всяка от марките на пазара ще ти свърши работа (иначе нямаше да ги продават), ти прецени къде и какво основно ще снимаш, за да разбереш какво като размери и функционалност ти трябва. Успех!
Всъщност мисля че всяка от марките на пазара ще ти свърши работа (иначе нямаше да ги продават), ти прецени къде и какво основно ще снимаш, за да разбереш какво като размери и функционалност ти трябва. Успех!
-
- Регистриран: 25 апр 2005, 08:55
Този Панасоник, който го гледаш е много хубав, но е за хора с по-яки ръце и по-голяма чанта ;-). Е не е чак толкова огромен (в сравнение с конкурентите му), но си е бая парче. Това с червените очи ясно ли ти е как става - това реално са зениците, които особено на тъмно са доста разширени и за да се свият светкавицата на фотоапарата премигва бързо неколкократно преди да снима за да предизвика свиване на зениците. Не мисля, че червените очи са голям проблем за една дигитална снимка - почти всеки графичен редактор има удобна функция за корекцията им (HP имат тази възможност дори в самите фотоапарати, но пак говорим за последваща корекция на вече направената снимка).
-
- Регистриран: 10 авг 2004, 21:06
вземи си Сонито и няма да съжаляваш;)
Никой не спомена Olympus. Аз мисля да си купя такъв.
Най-добре е човек да се порови във фото форумите
Най-добре е човек да се порови във фото форумите
SONY DSC N1 това е апарата които ти трябва.Малко е скап 1100 Лв. но снима страхотно.
Ako e golqma buca nqma da go vzeme6 nikade i nikvi snimki nqma da ima zatova vij na Sony T-5 mai be6e a i Pentax ima baq kompaktna kamerka A10.Az sam s toq pentax no prepora4vam Sony-to.
w 80 e supe ako iskash zemi i w 100 az preporuchvam w30 snimkite sa perfektni i struva niakade 400 lv. taman ste ti ostanat pari i za karta pamet 1 gb za 90 lv i si bomba