Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от algor » 28 сеп 2018, 23:05

Здравейте!
След като се оказа, че спортните Диеми с платен абонамент не се гледат в държави от ЕС, въпреки директивата, че който има платен абонамент в страната си ще може да ползва услугата на територията на целия ЕС, търся вариант с плащане да могат да се гледат срещите от Шампионска лига във вторник (правата са на А1), както и срещите от английския клубен футбол (правата са на Диема).
Имах платен абонамент при Диема, но половината семейство пребивава постоянно в Англия и след хиляди разправии, мейли и бла бла бла, прекратих абонамента.
Въпросът не е да се икономисват парите с хакерски приложения, а чрез платен абонамент в БГ да се гледат футболните срещи на територията на острова.
Попаднах на споменатата в заглавието услуга от А1, но тук идва противоречието: в два офиса на оператора ни се обяснява, че всичко може да се гледа в ЕС без проблем, но в страницата на А1 изрично си пише, че услугата е за територията на България само.

[Quote]Къде мога да използвам услугата TV Box?
Можеш да ползваш твоя TV Box навсякъде в България, без ограничение в адреса, като единственото, което е необходимо за това е достъп до интернет.[/Quote]

За мен най-добрия тест е, ако някой ползва услугата и я е пробвал да я гледа в ЕС, да сподели работи ли наистина или не.
В комбинация с друга услуга цената ми е 4 лева като абонамент и не ми е за тези общо 100 лева, но защо трябва да си набивам излишни услуги, ако няма да се ползват.

Моля, ако има някой наистина пробвал услугата, да сподели.
Също така съм отворен за предложения с варианти за гледане, но подчертавам, че искам да си платя и да гледам, а не искам да ровя, инсталирам, рестартирам и т.н. устройства в опит да докОпам сигнал на аванта.

Благодаря предварително на отзовалите се с мнения и идеи!
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от tzincbg » 28 сеп 2018, 23:27

Български VPN за 6 ЛВ на месец.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от wer_aac » 28 сеп 2018, 23:45

Решението е Fusion от Булсатком. Над 200 канала. Може да гледаш от където си поискаш, само нет да има. Много хора гледат от Германия,Испания,Италия,Англия. Това е най-доброто решение:D

Потребителски аватар
algor

Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от algor » 29 сеп 2018, 00:20

[Quote]Български VPN за 6 ЛВ на месец.[/Quote]

Тоест с българско IP се гледа откъдето и да е, това ли е накратко замисъла?
И как стават нещата, накратко казано?

Потребителски аватар
algor

Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от algor » 29 сеп 2018, 00:23

[Quote]Решението е Fusion от Булсатком. Над 200 канала. Може да гледаш от където си поискаш, само нет да има. Много хора гледат от Германия,Испания,Италия,Англия. Това е най-доброто решение[/Quote]

Наясно съм и имам абонамент там, но желаните мачове от английското първенство и шампионска лига не се гледат.
За да се гледа английско първенство и от там пращат към абонамент за Диемите.

tzincbg

Re: Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от tzincbg » 29 сеп 2018, 05:35

Да. Точно това е идеята - да имате българско ip навсякъде.
Може през телефон, компютър. Обикновено искат отделен акаунт за всяко устройство. За IOS чета, че трябва с версия 10+ да се ползва. L2tp:
https://www.myvpn.bg/tutorials#pptp_iphone
https://evpn.bg/#instructions

Има и международни VPN c български сървър в менюто.
За съжаление някои западни доставчици вече често разкачат VPN.
Някъде прочетох, че булсатком не се гледала с европейски IP, но нямало ограничения за канадски и американски ip адреси.
Не съм тествал това, както и не знам колко са стабилни скоростите на тези VPN при натоварване.

11125555
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от 11125555 » 29 сеп 2018, 07:55

На Булсатком също много канали не работят в чужбина, диемите са сред тях. Колегата е казал решението. Имаме и чисто българска услуга FVPN.com на много ниска цена, доста добра, но работи само през компютъра. Има и такива услиги, които се настройват директно в менюто на рутера, което ги активира за всички свързани с него устройства, но стига той да го поддържа, и с оригиналния фърмуер не става, трябва OpenWRT или DDwrt.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от tzincbg » 29 сеп 2018, 08:18

Fvpn e и за смартфон, но за новите айфон не става, няма L2tp.

Друг вариант е близък с интернет тук да ви настрои VPN през неговия рутер, но не всички рутери го могат. Не е само open wrt и dd wrt.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от wer_aac » 29 сеп 2018, 08:32

[Quote]Наясно съм и имам абонамент там, но желаните мачове от английското първенство и шампионска лига не се гледат.
За да се гледа английско първенство и от там пращат към абонамент за Диемите.[/Quote]
Желаните мачове се гледат като се плати 7 лв за Диема и 4 лв за Макс спорт.
Само не разбрах ако вземете А1 box какво ще се промени? Там са включени максовете, но диема пак ще се плаща. Не разбрах логиката ви. Хем казвата ще си плащам, хем там(фюжън) искат абонамент. То навсякъде се иска.

Потребителски аватар
algor

Re: Re: Re: Re: Услугата TV Box на А1 работи ли в страни от ЕС?

Мнение от algor » 29 сеп 2018, 10:20

[Quote]Желаните мачове се гледат като се плати 7 лв за Диема и 4 лв за Макс спорт.
Само не разбрах ако вземете А1 box какво ще се промени? Там са включени максовете, но диема пак ще се плаща. Не разбрах логиката ви. Хем казвата ще си плащам, хем там(фюжън) искат абонамент. То навсякъде се иска.[/Quote]

Може би грешно съм обяснил, за което се извинявам.
3 години ползваме абонамента за Диема без проблем, но се гледаха в БГ.
От края на март тази година желанието ни вече бе да се гледат същите канали и в Англия, но като се пусне дадена среща от английското първенство, излиза надпис "Съдържанието не е достъпно за този регион".
Писахеме два месеца със съпорта, позовавахме се на решението на парламента в ЕС, че който заплати за дадено съдържание (спорт, филми и т.н.) в дадена държава от ЕС, ще може да си ползва абонамента на територията на целия ЕС, но нищо не се получи.
Тъй като предплащаме абонаментите за година, развалихме договора и ни върнаха парите за оставащите месеци напред и така приключиаха нещата с Диема.

А за Макс спорт питах дали някой е пробвал услугата в ЕС за да съм сигурен, че не се гледа и да не правя абонамент, защото направя ли абонамента ще си върви 2 години без да се ползва.
Там пък щеше да се гледат срещите от шампионска лига във вторник и разни други спортни събития, за които имат права А1.

Дано този път съм го обяснил по-разбрано.

Отговори