Вече не е изгодно да се пускат флагмани

kan4oto72
Регистриран: 21 авг 2009, 18:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от kan4oto72 » 17 яну 2018, 12:32

Страшна тема !
Винаги ще има работещи бедни , цепещи стотинката !
Винаги ще има богатели , назначени наши хора по министерства , общини и фирми на по 5 бона заплата .
И съответно всеки ще си вземе подходящия продукт ,
Да не говорим за мацките - държанки !
Въобще чаровен - шарен свят !
(woo)(beer):P

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от centur » 17 яну 2018, 12:57

[Quote]algor:

но доста такива ползватели непрекъснато ме убеждават, че нямало смисъл да купуват Ноут 8 или iPhone X и т.н., защото апарата му за 178.20лв. от Китай, който (слава на Бог, Аллах, Шива, Буда и всички останали богове) и този път не минал митница, върши същата работа като камера, батерия, приложения и прочие, както високия клас Самсунг, Епъл, ЛГ и т.н.[/Quote]

Само, че под "върши същата работа" е коренно различна в действителност като те гледат "цифрите" на китайския пишело 12 Mpx и 8 ядрен процесор, но не гледат, че е на много по-ниска честота (съответно и производителност, защото Android е по-алчен за ресурси), както и GPU-то на много китайски тояги е слабо, но това не се "вижда" в характеристиките. После се оказва, че камерата уж е "същата" ама снима само 1080p с 30 fps, а предната с качеството на VGA камера за компютър от едно време. Като пуснеш някоя по-тежка игричка е нормално да полагва от време на време :D :D :D, но най-важното "върши същата работа" на собственика (woo)

[Quote]algor:
А пък ние, дето ползваме такива апарати, сме били отявлени глупаци, за да даваме такива пари, като вместо това можем да си ползваме китайско апаратче за 178.20лв и останалите 1700 лева да си ги спестим и да ги сложм на влог в банка.[/Quote]

Добре, че съм от тия "глупаци". Много хубаво се прекарах с ябълката, толкова хубаво, че чак не бих я сменил за никой флагман дори и от тази година въпреки, че мога да си го позволя, но аз ползвам устройствата си, докато "издъхнат", а не всяка година да ги сменям, защото имало по-ново и по-ново.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от iavorski » 17 яну 2018, 15:53

Повярвай ми - понеже аз казах че върши същата работа - ами същата върши. Игри не играя. Тежки аппове също не съм качвал - най-тежкото е Вайбър :)

Камера - винаги имам с мен в чантата истинска камера - оптичен зуум, оптична стабилизация, ксенонова светкавица и едноинчов сензор. На телефона камерата ми дори е сетната на 720р при условие че апарата поддържа 2160р

А да - евтината пръчка прави 3-4 дни с 12 часа SOT. Демек е много повече мобилен телефон от флагман който при този режим би изкарал максимум 2 дни.

Както казах - хората имат нужда от различни неща и оттам и различни телефони.

Все едно да сравняваме Мерцедес S-Class, Голф и Дачия Логан. И трите се произвеждат, и трите имат различна рентабилност, и трите си имат клиенти.

choko77
Регистриран: 23 фев 2009, 19:47

Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от choko77 » 17 яну 2018, 16:07

Ти си като онзи бизнесмен,който каза,че"незнаел в България да работят хора за по малко от 700-800лв намесец"!Аз пък ще ти кажа,че много хора си търсят именно бюджетни и евтини телефони!Онзи ден на бълдъзата съм поръчал Xiaomi note 5A за 150лв,тя също иска скъп и хубав телефон но работи за 300-400лв!

iavorski

Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от iavorski » 17 яну 2018, 16:30

Не е само до парите - аз с една месечна заплата мога да си взема няколко iphoneX или S8-ци. Просто не ми трябват. Според мен и така трябва - ако на човек му трябва скъп телефон да си го купи. Ама е смешно да се купува айфон както повечето ми колежки и после да нямат дори акаунт на него и да не могат едно писмо да получат. Имам такива случаи в офиса - не се шегувам. Иначе калъфчета с камъчета, със лични снимки, с не знам си кво и един мейл клиент няма сетнат.

alpinab
Регистриран: 04 фев 2006, 22:27

Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от alpinab » 17 яну 2018, 16:36

Много точно казано за колежките!

П.с. дай боже всекиму да може с 1 заплата няколко Хса да си купи.
(beer)

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 17 яну 2018, 16:37

Аз пък Ванка се обидих, защото не ползвам китайски пръчки, както очакваш (beer) Майтап и нека всеки ползва това което му харесва и за което има финансови възможности. Винаги ще има различни класове техника и така е и при електрониката,и при автомобилите, та дори и при тракторите ;)

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от Blue Sky » 17 яну 2018, 16:56

[Quote]П.с. дай боже всекиму да може с 1 заплата няколко Хса да си купи.[/Quote]

При нас, в ИТ бранша е така :)

iavorski

Мнение от iavorski » 17 яну 2018, 17:00

Абсолютно - ИТ-тата които познавам почват от 3 чисто и стигат до 8 / които познавам подчертавам /. И все пак става дума за София.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 17 яну 2018, 17:15

В нашият форум повечето са бизнесмени, карат с-класи и си купуват китайски телефони за 178,20 лв с ДДС.

Аз също имам четири клиента айтита и нито един не ползва китайска тояга. Трима с айфони и един с Ноут 4. Сега ще взима Ноут 8, че му бяха дали да ползва една айфон 7-ца, но не му хареса.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори