Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Колеги, намислил съм да направя хотспот като първо си купих външна антена с кабел за TP link, но не съм доволен от обхвата и видях, че този рутер на Xiaomi е доста хвален, та се зачудих дали да не инвестирам 20$ в това нещо. Има ли някой опит с този рутер? Интересува ме опит с 4C, а не с 3C.
Fire is Faith
Re: Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
За Microtik рутерите чувам много добри думи от сис админи.
Re: Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Всяка Wi-Fi връзка иска пряка видимост, кажи какво точно искаш да направиш за да ти се даде адекватно мнение.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Рутерът ми е много близо до прозореца, но въпреки това не излъчва силен сигнал. Взех си Wifi extender и външна антена. Антената няма голям ефект, а екстендъра бави връзката. В друг форум се коментира, че въпросният рутер имал малко по-висока мощност и много по-добра чувствителност, реалисично уж се покривали 50-100м радиус и примерно можеш да зададеш за твоя MAC адрес да може да ползва половината от ресурса на връзката, а останалият се разпределя равномерно между другите свързани. Идеята е да може да се ползва за безплатна точка като аз искам да се ползвам от поне 50 Mbps за моите нужди.
Fire is Faith
Re: Re: Re: Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Всеки WDS намаля скоростта с 50% (Wifi extender).
Стъклото не е проблем, но знаеш ли, че омни антената излъчва 360 градуса по хоризонтала и 4-5 по вертикала.
Не е проблем да направиш каквото искаш, но има значение къде и как го искаш. Опиши цялата ситуация, не случайно РАДИОВЪЛНИТЕ са отделна наука, която се изучава години.
Стъклото не е проблем, но знаеш ли, че омни антената излъчва 360 градуса по хоризонтала и 4-5 по вертикала.
Не е проблем да направиш каквото искаш, но има значение къде и как го искаш. Опиши цялата ситуация, не случайно РАДИОВЪЛНИТЕ са отделна наука, която се изучава години.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Re: Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Взимаш си един Omnitik 5ac и си решаваш проблемите. Рутера е с 5 мегабитови порта с POE вход/изход, два канала и две антени с кръгова диаграма на излъчване при 1300 милитвата мощност на излъчване. При мен поддържа 800 мегабита трансфер на 100 метра при -50 децибела сигнал. Кутията е за външен монтаж , но е симпатична.
Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi 4C Router 4 Антена 2.4G 300Mbps Безжичен маршрутизатор за безжичен маршрутизатор APP APP
Звучи обещаващо, благодаря много за съвета! Надявам се да не забравя да пиша отзив за това, на което съм се спрял.
Fire is Faith