Здарвейте колеги!
В момента ползвам Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon 625).
Скоро мисля да сменям тел-а с Шауми, но този път с моделите в заглавието.
Изискванията ми са 2:
1. По-добър обхват (в сравненение с със сегашния тел.)
2. По-добра камера (ноте 5 про или 5 дуал кам.)
п.с. Преди седмица бях на планина и приятел беше с някакъв стар Самсуняг. Говороше си спокойно по тел-а (с вкл. нет). Аз изкл. нет-а на тел-а и нищо НЕ МОЖАХ ДА ЧУЯ/ДА МЕ ЧУЯТ докато не превключих насатройките само на 2G (УЖ САМ СИ ГИ СМЯНЯ СПОРЕД ОБХВАТА).
Xiaomi Redmi Note 5 Pro срещу Xiaomi Redmi Note 5 AI Dual Camera
Re: Xiaomi Redmi Note 5 Pro срещу Xiaomi Redmi Note 5 AI Dual Camera
Доколкото знам, Redmi Note 5 Pro е предназначен за Индия и се продава само там. В Китай и навсякъде по света (вкл. България) се продава Redmi Note 5 AI, който е с малко по-добра камера. Другите им характеристики мисля, че са еднакви.
-
- Регистриран: 01 фев 2012, 18:45
Xiaomi Redmi Note 5 Pro Global Version и Xiaomi Redmi Note 5 AI Dual Camera са еднакви, като се изключат LTE бандовете и задярното, които за България нямат значение.
За обхват не мога да кажа, но колкото по-стар е, е с по-добър обхват.
Това важи и за материалите, от които са изработени телефоните:
1. Пластмаса
2. Стъкло
3. Метал
За обхват не мога да кажа, но колкото по-стар е, е с по-добър обхват.
Това важи и за материалите, от които са изработени телефоните:
1. Пластмаса
2. Стъкло
3. Метал
Моят съвет е да си вземеш Redmi Note 5 AI Dual camera или просто Global Redmi Note 5, както се води при китайчетата от али-то. От там си го поръчах, вече половин година нямам никакви забележки. По пътя към Вихрен губеше от време на време обхват, но това ми се струва, че е нормално за всеки телефон в тоя участък.
Относно камерата, значително подобрение от Redmi Note 4, а, ако решиш и да сложиш един GCAM трудно можеш да различиш снимките от Note 5 от Huawei или който се сетиш флагман. Просто гугъл и софтуерната им обработка е много много напред. Имаш и night sight
Относно камерата, значително подобрение от Redmi Note 4, а, ако решиш и да сложиш един GCAM трудно можеш да различиш снимките от Note 5 от Huawei или който се сетиш флагман. Просто гугъл и софтуерната им обработка е много много напред. Имаш и night sight
tsim,
значи ги има все пак! Ето ги офертите в този сайт:
https://www.mobilebulgaria.com/telefoni ... pro--71794
https://www.mobilebulgaria.com/telefoni ... era--77768
masterross , дано да си прав!
friki, имам предрацъдъци от покупки над 100лв от али-то.
p.s. Само SAR-a между 2-те у-ва ме мъчи, въпреки, че изгубих 1 час в Гугъл и пак не ми стана ясно...
значи ги има все пак! Ето ги офертите в този сайт:
https://www.mobilebulgaria.com/telefoni ... pro--71794
https://www.mobilebulgaria.com/telefoni ... era--77768
masterross , дано да си прав!
friki, имам предрацъдъци от покупки над 100лв от али-то.
p.s. Само SAR-a между 2-те у-ва ме мъчи, въпреки, че изгубих 1 час в Гугъл и пак не ми стана ясно...
Последна промяна от Dushanov на 03 яну 2019, 13:21, променено общо 1 път.
И аз избирах кой РедМи ноут да взема и се спрях на 6 Про, главно защото за петиците риска да са флашнати китайски/индийски версии е голям. При един търговец , различните клиенти качваха снимки на флашнати китайски и глобални версии, които са получили на случаен принцип. 6Про си идва с европейско зарядно и кутия без йероглифи с глобална версия на софтуера , която се обновява без проблем. Обхвата на 6Про не е от най-добрите , вероятната причина е алуминиевия гръб.
@Dushanov, може и тук да предлагат Pro версията, не знам откъде ги внасят. По принцип навсякъде, където съм чел, пише, че тя се продава само в Индия. Глобалната версия е AI Dual Camera.
Не знам какви предразсъдъци имаш да пазаруваш за над 100 лв. в Алито. Поръчвал съм доста телефони и таблети от там, нямало е никакъв проблем. По принцип имат добра защита на купувача. Дори сегашният ми Redmi Note 5 е от там. Важното е да избираш само реномирани търговци.
@A4i, просто купуваш от проверен търговец и се уверяваш, че продава глобалната версия (а не китайска версия с глобален ром). При нея няма никакви проблеми с ъпдейтите.
Не знам какви предразсъдъци имаш да пазаруваш за над 100 лв. в Алито. Поръчвал съм доста телефони и таблети от там, нямало е никакъв проблем. По принцип имат добра защита на купувача. Дори сегашният ми Redmi Note 5 е от там. Важното е да избираш само реномирани търговци.
@A4i, просто купуваш от проверен търговец и се уверяваш, че продава глобалната версия (а не китайска версия с глобален ром). При нея няма никакви проблеми с ъпдейтите.
Колеги, къде е линк-а за нова тема???