Z10

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Re: BlackBerry Z10

Мнение от bobi1024 » 02 юли 2013, 21:39

Доколкото знам, update-a на OS зависи от мобилният ти оператор. То и в US не всички мобилни оператори са push-нали update към 10.1 за Z10.
Аз лично нямам телефона и нямам наблюдения, относно страничните начини по които можеш да си update OS-a.
Значи тук http://forums.crackberry.com/bb10-leaked-beta-os-f395/ има тема за така наречените изтекли (leaked) версии на BB10 където има и 10.1, но аз лично не бих се нагърбил да правят такъв ръчен update (то по скоро май си е направо инсталиране на ново на OS- то), защото според мен, има вероятност да brick-неш телефона ако не се получи.
Ако си смел и ти се рискува, можеш да прочетеш http://forums.crackberry.com/bb10-leaked-beta-os-f395/how-install-os-via-autoloader-sachibar-812685/ и да пробваш, ако си готов да жертваш Z10 :)
То дори има и 10.2 Alpha изтекла, но това наистина ще е много смел ход :)
Ако се осмелиш, много внимавай OS-а който инсталираш да е точно за твоя модел апарат, като казвам модел, имам в предвид STL-нещо си, както е посочено и в последната тема.

bobi1024

Мнение от bobi1024 » 02 юли 2013, 21:45

Забравих да спомена, че най-пинизчийският начин да направиш updeta-a, когато твоя оператор все още го няма наличен e, да използваш сим карта от друг оператор, при който update-a е вече наличен. Слагаш картата на другият оператор в телефона, update, после си връщаш твоята сим карта, поне от това което прочетох, това е най-безпроблемният начин.
За съжаление обаче, не знам българските оператори някой да е пуснал update до 10.1, пък сим карта от чужбина, едва ли ще си намериш лесно :)

strk
Регистриран: 28 фев 2008, 02:03

Мнение от strk » 02 юли 2013, 23:02

И на моя Z10 няма наличен ъпдейт към 10.1, което е странно, защото скоро би трябвало да дойде 10.2. Q10-ката е с 10.1 и в момента е на 85% батерия, а го заредих в 15:00 (преди 8 часа).

ПС. от още един официален канал в BB ми казаха, че bg клавиатурата е в TODO-то им.

лаки
Регистриран: 03 май 2005, 14:35

Мнение от лаки » 02 юли 2013, 23:28

Аз го бях купил но го върнах обратно. Фен съм на bb носъм разочарован тотално.ползвах го 10 дена и го заредих 35 пъти,забива а беше с 10.1.пластмасата се драска много лесно което за тия пари е недопостимо.сега съм си със старата xperia s която е перфект.междо другото живея в германия и тук прецакани много с тоя телефон масово ги връщат.

bognostroklom
Регистриран: 20 май 2013, 14:24

Мнение от bognostroklom » 03 юли 2013, 00:31

В линка по-рано посочих едно ревю на телефона. Там авторът споменава за ъпдейт без сим карта.
Пробвах.
ПОЛУЧИ СЕ!!!!!
Вече и на моето устройство има:
Software Release 10.1.0.273
OS Version 10.1.0.1720
Без никакви рискове!
Ако някой се интересува:
Извадих сим картата и картата памет.
Settings > Security and Privacy > Security Wipe.
При първоначалното стартиране посочва по дефиниция локализиране в Щатите и дава възможност да се избере друга държава. Оставих го да си мисли, че съм в САЩ.
После иска настройка на безжична мрежа. Свързах го.
После попита дали да ме локализира по мрежата. Отказах му.
После започна да търси ъпдейти и чудото стана.
Изтеглянето продължи около десетина минути.
Инсталацията продължи почти четиридесет минути.
Всъщност, доколкото схванах, пинизът е в това да се излъже машинката, че е в Щатите и че не е свързана с оператор.
Дано постът ми да е полезен.

bognostroklom

Мнение от bognostroklom » 03 юли 2013, 00:59

Понеже в няколко други теми много се обсъжда въпросът дали флаш-ът работи, ще кажа, че на моя Z10 има флаш плейър 11.1.121.147. Работи перфектно. Във vbox-а възпроизвежда клипчетата без проблем.
Забелязах и някои промени в клавиатурата. От ВВ са си дали труда да направят сдедното. Моята настройка е за две клавиатури - българска и английска. Когато задържа върху бутона, за да сменя езика, винаги новата подредба е най-близко - непосредствено над задърж\'ания бутон. Не че е нещо особено изключително, но показва с каква маниащина в ВВ се отнасят към клавиатурата. А това е НОВА операционна система, която тепърва ще се развива. (Ако преди това от ВВ не фалират или не я продадат на някого).
Променили са и \"лупата\", с която се правят корекциите - увеличена е площта за докосване и е много по-прецизна.

bobi1024

Мнение от bobi1024 » 03 юли 2013, 01:24

Супер, това е доста полезна информация. Ще очакваме да споделиш впечатления как е батерията с 10.1.

Относно българската клавиатура, аз силно вярвам, че както тя, така и още други са в TODO-то им, но въпроса е кога е due date-а на това TODO :)

лаки
Регистриран: 03 май 2005, 14:35

Мнение от лаки » 03 юли 2013, 02:48

И кои са добрите характеристики? От преди една година sony Xperia е с по добри.

bognostroklom

Мнение от bognostroklom » 03 юли 2013, 08:46

Виж сега, изкушавам се да ти отговоря по определен начин, ама не искам да оцапаме форума.
Като човек, който като ученик с часове е полирал плексигласа на часовника си (тези, които са над тридесет и пет ще ме разберат по-добре какво точно се опитвам да кажа), за да махне драскотините от него, ще ти разкрия нещо очевадно:
Няма как да ползваш телефон без да получи драскотини. Фактът, че тези драскотини са много по-големи, когато телефонът замества хокейна шайба, чупиш орехи с него или пък си го подлагаш, за да изправяш пирончета, са много по-големи е отделен проблем.
Освен това разбрахме, че не си разбрал с какво ВВZ10 е ценен. Съжалявам, че това не е твоя телефон.

bognostroklom

Мнение от bognostroklom » 03 юли 2013, 08:54

С риск да изглеждам невежа си признавам, че не знам какво е side load. Доколкото схванах от сайта, който си посочил, идеята е да се конвертират андроидски програии така, че да могат да се стартират на берито.
Въпросът ми е дали по този начин рискувам със сигурността? Все пак сигурността беше важна причина да се насоча към това устройство.

Отговори