Z10
-
- Регистриран: 20 май 2013, 14:24
Re: BlackBerry Z10
В 6.00 часа го изключих от зарядното.
В 7.40 ч. (без никакво пипане) батерията беше паднала на 97 %.
От 7.45 ч. до сега - 9.03 ч. не съм спрял да го ръчкам - батерията е на 82 %.
Мисля, че не е толкоз зле за батерия на шест-седем заряда.
В 7.40 ч. (без никакво пипане) батерията беше паднала на 97 %.
От 7.45 ч. до сега - 9.03 ч. не съм спрял да го ръчкам - батерията е на 82 %.
Мисля, че не е толкоз зле за батерия на шест-седем заряда.
Според мен, винаги когато слагаш някакво приложение на твоят телефон, което не е част от core ОС приложенията, съществува някакъв риск за сигурността на данните. Естествено ако приложението е свалено от Аppworld, то риска е почти минимален.
Тоест няма 100% гаранция за сигурността при side load на android apps.
Можеш да качваш android bars чрез extension на Chrome, като как да направиш това има описано на тази страница http://crackberry.com/sideload-apps-your-blackberry-using-google-chrome Доколкото виждам има и отделна програмка, която прави същото, като повече информация има в този форум http://forums.crackberry.com/android-app-sideloading-f279/
Само да спомена, че аз под сигурност разбирам корпоративна сигурност. Ако става въпрос за лична сигурност на данните, то имайки в предвид, че почти всички умни телефони, според мен имат интерфейс за отдалечен достъп, не се притеснявам, дали някой ще ми види контактите в телефона или съобщенията които съм писал, освен ако не си Person of Interest :)
То за това и BB вкараха Balance feature, който обаче може да се използва, доколкото съм запознат, само с BES10. Проблема с android apps и по-скоро BB Balance, бяха едни от основните неща, заради които CESG (Communications-Electronics Security Group) да не одобри BB10 у-вата за достатъчно сигурни, но това ще се промени във версия 10.2, където ще има възможност у-вата директно да идват без Personal режим, само служебен и няма да има възможност за инсталацията на програми, освен тези които са одобрени от компанията в която работиш и ти е дала телефона.
За сигурност доста може да се говори, но както се казва, това не е единично действие, а постоянен процес :)
Тоест няма 100% гаранция за сигурността при side load на android apps.
Можеш да качваш android bars чрез extension на Chrome, като как да направиш това има описано на тази страница http://crackberry.com/sideload-apps-your-blackberry-using-google-chrome Доколкото виждам има и отделна програмка, която прави същото, като повече информация има в този форум http://forums.crackberry.com/android-app-sideloading-f279/
Само да спомена, че аз под сигурност разбирам корпоративна сигурност. Ако става въпрос за лична сигурност на данните, то имайки в предвид, че почти всички умни телефони, според мен имат интерфейс за отдалечен достъп, не се притеснявам, дали някой ще ми види контактите в телефона или съобщенията които съм писал, освен ако не си Person of Interest :)
То за това и BB вкараха Balance feature, който обаче може да се използва, доколкото съм запознат, само с BES10. Проблема с android apps и по-скоро BB Balance, бяха едни от основните неща, заради които CESG (Communications-Electronics Security Group) да не одобри BB10 у-вата за достатъчно сигурни, но това ще се промени във версия 10.2, където ще има възможност у-вата директно да идват без Personal режим, само служебен и няма да има възможност за инсталацията на програми, освен тези които са одобрени от компанията в която работиш и ти е дала телефона.
За сигурност доста може да се говори, но както се казва, това не е единично действие, а постоянен процес :)
Sideload-натите андроидски приложения също питат за права, които да им се дадат. Просто трябва да внимаваш какво сваляш и какви привилегии му даваш. На фенерче не му трябва да може да ти пипа по контактите, файловете и камерата.
-
Честно казано, това което Z10 прави си ми е напълно достатъчно. Реших първо да се пообразовам малко по темата и тогава ще експериментирам.
-
Понеже по-рано каза, че те интересува батерията - в момента, в 14.03 ч. батерията ми е на 37 %, но имай предвид, че от повече от час използвам телефона като хот-спот, а пиша през таблета.
Как е според теб? Просто искам да си сверим часовниците.
Как е според теб? Просто искам да си сверим часовниците.
Ако не бях фен на BB нямаше да дам 630 euro за него.
Просто си казвам мнението за тоя телефон и немога да си обясня защо е толкова скъп.
Не го ориемаи лично
Просто си казвам мнението за тоя телефон и немога да си обясня защо е толкова скъп.
Не го ориемаи лично
Ами ще съм благодарен да ме просветиш с какво е ценен нали затова е тоя форум.
-
На твоя Q10 качил ли си 10.1? Ако да, как настройваш да показва номера ти при обаждане. Звучи невероятно, ама при мен я няма тази опция на мястото, което са описали в хелпа. С предишната версия със сигурност го настройвах. Може би това е дето го излъгах, че съм в Щатите при ъпдейтването до 10.1.?
Q10-ките ги пуснаха първоначално с 10.1, така че и аз съм с него. Ако говориш за “Show My Number” опцията - имам я в dialer-а -> Settings. Ако нямаш такава опция, би трябвало с набиране на #31# да се активира.
#31# - изпраща номера
*31# - не изпраща номера
*#31# - проверява текущия статус на clir
#31# - изпраща номера
*31# - не изпраща номера
*#31# - проверява текущия статус на clir
-
Пробвах.
Обратно е: *31# изпраща, #31# не изпраща.
Проблемът е, че трябва да се прави при всяко обаждане.
Много съм ти благодарен за информацията. Сега ще звъънна на оператор да питам дали могат да настроят да показва номера по подразбиране.
Обратно е: *31# изпраща, #31# не изпраща.
Проблемът е, че трябва да се прави при всяко обаждане.
Много съм ти благодарен за информацията. Сега ще звъънна на оператор да питам дали могат да настроят да показва номера по подразбиране.