За да предпочетете един оператор пред друг, е достатъчно:

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: За да предпочетете един оператор пред друг, е достатъчно:

Мнение от Nistel » 24 яну 2007, 12:13

Точно тук няма как да има уловка.Просто интернет достъпа излиза смешно евтино на операторите.Единственото нещо което ги "бърка" е натоварването на мрежата в случая.А мрежата на Вивател не е много пълна като за капацитета си и без никакъв проблем могат да предложат каквито си искат оферти.Аз откакто са пуснали тези пакети съм на 30МВ-товия .. досега не съм успявал да го изхабя а и най-хубавото е,че неизползваните се прехвърлят а не се губят като при МТел.

Връзката е отлична особено ако си с EDGE телефон - достигат се почти максималните скорости позволени от технологията.Аз съм стигал до 24К а и имайки предвид,че в много близко бъдеще ще стартира 3G мрежата им съм доста обнадежден.От един месец където и да съм бил в Бургас като съм сканирал за мрежи излиза и Вивател-ската 3Г .. дори ходих в Велико Търново и там единствената 3Г мрежа която ми намери телефона беше на Вивател .. явно ще стартират с наистина голямо 3Г покритие :)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 24 яну 2007, 12:42

Звучи добре , а за този пакет подписваш ли годишен договор или нещо?
А иначе не е само до натовареносра на мрежата , а до това че им се лапат повече паречки. UMTS мрежата на Мтел е супер слабо използвана и не им е проблем да пуснат по приемлив пакет интернет за нея. Щом за глдане на ТВ от водафон лайв , се плаща 4лв , а можеш да направиш и гигабайт трафик :)

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 24 яну 2007, 13:17

Не няма никакъв договор.Единственото което е нужно е едно обаждане на 123 и след свършването на разговори вече са ти активирани.Можеш да го прекратиш по всяко време .. макар,че и през ум не ми е минала подобна мисъл :)

А за това си прав - натовареността на мрежата е само единия аспект на въпроса .. МТел изхождайки от позицията си на оператор със значително влияние на пазара .. както в последния учебник по икономика който отворих пишеше,че фирма с над 33% от пазара е монополист явно им е доста изгодно да продават една услуга със 100-кратно завишена цена от разходите по съществуването и.

Вивател като най-малък играч на пазара е създрял добра възможност за да излезе напред и да предлага наистина едни разходноориентирани цени за мобилен интернет.Предполагам при повишаване на търсенето и цените ще тръгнат още надолу.Особено ако пуснат някои евтини пакети.Примерно за 5лв 10МВ.

Макар,че по-скоро очаквам при стартирането на 3Г мрежата тези пакети да попаднат във по-ниска ценова ниша примерно на 5 и съответно 10лв а да има нови пакети между 100 и 1024МВ ..

gesho
Регистриран: 15 ное 2006, 22:39

Мнение от gesho » 11 фев 2007, 01:28

Таксата на специалните М-Телци е 12лв с ДДС-то,говорим си фрии в групата,0,24 с М-Тел и 0,48 с останалите.Абонат съм от 2001г.От три месеца съм и абонат на ВиваТел,от специалните.Такса 7,20 с ДДС 200мин към Вива и 50мин към стционарни.На Вива цените им са малко по-тънки.Да не говорим за международните.Пример(проверен)М-Тел-САЩ 1.20 лв/мин.ВиваТел-САЩ 0,36 лв/мин.Бях една година абонат и на Глобул.Същите са като М-Тел-а.По мое мнение с малки забележки Вива-та удря в Земята и Глобул и М-Тел.

ves4o
Регистриран: 13 дек 2006, 17:44

Мнение от ves4o » 11 фев 2007, 12:45

На Вива цените им са малко по-тънки.Да не говорим за международните.Пример(проверен)М-Тел-САЩ 1.20 лв/мин.ВиваТел-САЩ 0,36 лв/мин.Бях една година абонат и на Глобул.Същите са като М-Тел-а.По мое мнение с малки забележки Вива-та удря в Земята и Глобул и М-Тел.

gesho съгласен съм с теб,
за нова година Вивата намали 50% международните разговори и за 18 стотинки с ддс можеше да говориш от телефона си с всички стазионарни телефони в света а за 36 с ддс с мобилните
обадих се на Мтел и им викам вие какво правите за 1,50 се говори през вас международно
а те викат БТК им дава мрежата си затва е така така че Вивата за сега е супер само лошото е че има малко абонати ама с времето се надявам хората да се усетят и да минат към вивател

Отговори