За флашването на телефоните

MotoRAZR
Регистриран: 17 дек 2004, 15:35

За флашването на телефоните

Мнение от MotoRAZR » 18 яну 2006, 17:57

Като разбиращи хора искам да ви попитам за мнението ви относно "флашването" на телефоните - замяната на софтуера с по-нов, разширяването на функционалността, прибавяне на езикови пакети и т.н. Аз например снощи флашнах 1-годишната ми Моторола V3 - прибавих й функция за запис на видео, 3D телефонен указател и й сложих български езиков пакет (поддръжка и писане на килица + iTAP на български). Честно казано съм много доволен - все едно, че имам нов телефон, защото трябва да уча менюто наново. Та въпроса ми е одобрявате ли "флашването" и бихте ли го направили на вашия телефон въпреки риска.

Marseille
Регистриран: 10 фев 2005, 18:55

Re: За флашването на телефоните

Мнение от Marseille » 18 яну 2006, 18:00

ако се прави от човек който разбира, също така се използва фирмуеър подходящ за моя телефон- да защо да не го флашна :)

Ж0Р0
Регистриран: 23 апр 2004, 18:47

Мнение от Ж0Р0 » 18 яну 2006, 18:47

Какво искаш да кажеш с 'риск' - няма никакъв риск, ако телефона е зареден, софтуера е работещ и се прави от компетентен човек, а не некадърник. Както човек си сменя Windows на компа, така е и при телефона според мен!
Лично мнение! :)

MotoRAZR
Регистриран: 17 дек 2004, 15:35

Мнение от MotoRAZR » 18 яну 2006, 18:59

Хм, аз лично си го флашнах вкъщи като използвах инструкции от две интернет страници. Там и ЕЙ-ТАКИВА червени букви беше написано, че си го правим на свой собствен риск. Не съм некадирник, но пък и не съм чак такъв специалист, та си рекох, че е доста опасно - а не ми се щеше да си убия телефона. Ама после прочетох, че софтуера за целта се използва от сервизите на Моторола, и пробвах. Е, работи си идеално телефончето. Ама дали няма да се появят бъгове по-нататък, щото все пак софтуера се съобразява с възможностите на телефона. А пък аз откъде да му ги знам възможностите на моя - една от първите мотороли V3, донесена от САЩ и си записах първия попаднал, който ме задавали откъм изисквания. (Да вмъкна само, че го купих от САЩ по-евтино, отколкото е цената му в магазините днес в България - повече от една година по-късно. Правете си сметката!)

spb03
Регистриран: 24 фев 2005, 21:28

Мнение от spb03 » 18 яну 2006, 21:54

nqma risk, ako ne go flashne6 kato horata prostonqma da ti trugne 6te se pusne i restartira samo pone taka e pri motorolite, i ako probva6 pak i ne stava dava6 go na razbira6t i ti go opravq.

nixe
Регистриран: 22 апр 2005, 10:47

Мнение от nixe » 18 яну 2006, 22:53

Флашването, както казват всички, ако е направено от подходящия човек и с подходящия фърм, е ок. Аз си флашнах е398 с фърм на рокр е1. Просто трябва да се чете и чете. Както се казва - не питай старило, а патило. И лично мнение, но моторолите май имат най-големи възможности от фърмуерни преобразувания - железни телефони.

Syncmaster
Регистриран: 27 сеп 2004, 21:26

Мнение от Syncmaster » 19 яну 2006, 01:05

kakvi sa kabelite koito se izpolzvat za flashvane naprimer za nokia 6230I

иб
Регистриран: 16 яну 2006, 17:12

Мнение от иб » 19 яну 2006, 10:15

ето ти линк, можеш да се просветиш

http://n-box.org/product.php

и още един:
http://www.griffinteam.net/gt_net/griffin_box.html

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 19 яну 2006, 10:29

Ако знаеш как, няма риск. Одобрявам, аз самият си сложих най новата версия(5,50) на 2броя Нокиа 6230 и работят безупречно

Спомениии
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от Спомениии » 19 яну 2006, 10:36

Привет!
За флашването...100% за ъпдейт на Моторолите, когато то дава нови възможности) Правил съм го много пъти и определно си заслужава!
Моторола са изключително благодатни за модване))) Постигат се прекрасни резултати. Има къстъм версии на фърмуери, които работят прекрасно, дават по-добра функционалност и т.н.
Като се сетя, че имаше доста на брой "убити" Е398, които идваха при мен за съживяване, ми докривява, че наистина хората НЕ четат написаното по процедурата за ъпдейт.
Като за край - риск има, но е минимален, още повече, че да "убиеш" Моторола е почти невъзможно...в 99% от случаите има оправия)
Не се сещам за друга марка, която да има такива възможности за модване...

Отговори