ZOPO ZP998
ZOPO ZP998
Четох много добри неща за него а другата седмица моя човек, чийто бизнес е свързан с компютри, ще ми предостави да тествам една бройка за няколко дни. Предубеден съм към китайските продукти, но характеристиките му са много впечатляващи на този модел. А и до колкото разбрах е един от първите с 8-ядрен процесор под капака!
Ето и спецификациите:
[B]Производител: ZOPO
CPU: MTK MT6592 1.7GHz, Cortex-A7 OCTO-CORE processor
GPU: Mali-450MP4 (700 MHz)
Големина на дисплея: 5.5 инча
Технология на дисплея: IPS, TFT
Резолюция на дисплея: FHD Super Retina Display 1920*1080 pixels, 401PPI, OGS
Поддържани цветове: 16 милиона
Контраст: 1000:1
RAM: 2 GB
Вградена памет: 16 GB
Допълнителна памет: MicroSD Card up to 64 GB
Сим карти: Dual sim dual standby - SIM 1 mini SIM, SIM 2 standard SIM
Технология за данни: GPRS, HSPA
Скорост на мрежата: HSDPA 21Mps, HSUPA 5.76Mbps
Задна камера: 14 MP, AF, LED Flash
Предна камера: 5.0 MP
Видео запис: 1080P (1920*1080, 30FPS)
Видео възпроизвеждане: MPEG-4 1080P@30fps / @15fps,16Mbps
Батерия: Li-Polymer, 2400mAh
Standby: 270 часа
USB: Micro USB v2.0
WiFi: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth: Bluetooth v4.0
GPS: GPS, A-GPS
Сензори: NFC, Gravity Sensor, Compass, proximity sensor
OTG: ДА
VPN: ДА
Други свързвания: WiFi Hotspot functionality, Tethering & portable hotspot
Поддържани видео формати: MP4/3GP/MOV/MPEG/MKV/FLV, ...
Поддържани аудио формати: MP3/AMR/AAC/ASF/Ape/Flac ,...
Поддържани снимкови формати: JPEG/PNG/GIF/BMP,...
Поддържани езици: Български, английски и десетки други
Преинсталирани апликации: Google Maps, Google Talk, Google Mail, Google Calendar, Google Play Store, Facebook, Twitter, Skype
Размери: 151.4 x 76.1 x 9.1 mm
Тегло: 150g (including battery)
[/B]
[i]Дано не преча на политиката на сайта с показването на този модел!!![/i]
Ето и спецификациите:
[B]Производител: ZOPO
CPU: MTK MT6592 1.7GHz, Cortex-A7 OCTO-CORE processor
GPU: Mali-450MP4 (700 MHz)
Големина на дисплея: 5.5 инча
Технология на дисплея: IPS, TFT
Резолюция на дисплея: FHD Super Retina Display 1920*1080 pixels, 401PPI, OGS
Поддържани цветове: 16 милиона
Контраст: 1000:1
RAM: 2 GB
Вградена памет: 16 GB
Допълнителна памет: MicroSD Card up to 64 GB
Сим карти: Dual sim dual standby - SIM 1 mini SIM, SIM 2 standard SIM
Технология за данни: GPRS, HSPA
Скорост на мрежата: HSDPA 21Mps, HSUPA 5.76Mbps
Задна камера: 14 MP, AF, LED Flash
Предна камера: 5.0 MP
Видео запис: 1080P (1920*1080, 30FPS)
Видео възпроизвеждане: MPEG-4 1080P@30fps / @15fps,16Mbps
Батерия: Li-Polymer, 2400mAh
Standby: 270 часа
USB: Micro USB v2.0
WiFi: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth: Bluetooth v4.0
GPS: GPS, A-GPS
Сензори: NFC, Gravity Sensor, Compass, proximity sensor
OTG: ДА
VPN: ДА
Други свързвания: WiFi Hotspot functionality, Tethering & portable hotspot
Поддържани видео формати: MP4/3GP/MOV/MPEG/MKV/FLV, ...
Поддържани аудио формати: MP3/AMR/AAC/ASF/Ape/Flac ,...
Поддържани снимкови формати: JPEG/PNG/GIF/BMP,...
Поддържани езици: Български, английски и десетки други
Преинсталирани апликации: Google Maps, Google Talk, Google Mail, Google Calendar, Google Play Store, Facebook, Twitter, Skype
Размери: 151.4 x 76.1 x 9.1 mm
Тегло: 150g (including battery)
[/B]
[i]Дано не преча на политиката на сайта с показването на този модел!!![/i]
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: ZOPO ZP998
Чакам с нетърпение мнението ти, защото одавна хвърлям по едно око на подобни производители.
А отзивите за новата линия процесори на MediaTek е повече от положителен.
А отзивите за новата линия процесори на MediaTek е повече от положителен.
ZP998 много прилича на ZP980+ с MTK6592. За китайската Нова година бяха пуснали ZP980+ на примоция за $165. Сега е $270. Има сайтове , които доставят ZP980+ на тази цена от Европа, така че не минава през митница. Последният модел ZP998 има 2GB RAM, отделен бутон за светкавицата, F/2.0 оптика на камерата и \"кожен\" заден панел. Цената е с $50 повече.
Ето страница на дистрибутор с доставка от EU : http://www.zopomobileshop.com/
Ето страница на дистрибутор с доставка от EU : http://www.zopomobileshop.com/
Евала за темата (beer)
Този телефон му се чудя откакто го пуснаха. С интерес ще чакам отзивите. Видях и добри и не толкова добри отзиви за телефона и все още съм \"на кантар\".
Мен лично ме интересува как ще е батерията и камерата.
Най-странното нещо, което четох в нета, беше че при ползване на метро(не помня в кой град и държава, но не в Бг) телефонът се отключвал сам и пускал някакви приложения. Обясняваха го с честота на ел. мрежата на влакчетата, което предизвиквало този бъг. Не ме освирквайте за това, просто споделям какво съм видял написано.
Този телефон му се чудя откакто го пуснаха. С интерес ще чакам отзивите. Видях и добри и не толкова добри отзиви за телефона и все още съм \"на кантар\".
Мен лично ме интересува как ще е батерията и камерата.
Най-странното нещо, което четох в нета, беше че при ползване на метро(не помня в кой град и държава, но не в Бг) телефонът се отключвал сам и пускал някакви приложения. Обясняваха го с честота на ел. мрежата на влакчетата, което предизвиквало този бъг. Не ме освирквайте за това, просто споделям какво съм видял написано.
Евентуално очаквай подобрение при Андроид батерия след 4.4 и 5.0. До тогава не очаквай нищо повече от ден-два автономна работа.
Няма нужда да се чака KitKat. :D Аз го ползвам на Nexus и съществена разлика в батерията на виждам. Обещаха 60 часа слушане на музика, но тела не изкарва и 5. Имало някакъв бъг, които никой не се сеща да поправи от три месеца. Паметта щяла да се освобождава бързо от приложенията но при nexus серията това не е така. Свободната памет непрекъснато намалява. Към момента (на 4.4.2 :D ) от 2GB на тела са ми свободни 800MB.
от 2 дни се радвам на UMI X2 (2/32) който ми излезе 360лв (yes) страшен телефон за смешни пари (whistle) и което ме радва най много че батерията излезе супер издържлива 8)
В момента е на промоция:
http://www.minideal.net/zopo-zp998-smartphone-octa-core-1-7ghz-with-5-5-inch-gorilla-glass-fhd-screen-2gb-32gb.html
А за тези $10 които остават, може да се поръча и готино калъфче.:)
http://www.minideal.net/zopo-zp998-smartphone-octa-core-1-7ghz-with-5-5-inch-gorilla-glass-fhd-screen-2gb-32gb.html
А за тези $10 които остават, може да се поръча и готино калъфче.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
пък ако не бързаш ...
http://www.pandawill.com/umi-x3-smartphone-mtk6592-2gb-32gb-55-inch-fhd-screen-android-42-nfc-otg-p85730.html
http://www.pandawill.com/umi-x3-smartphone-mtk6592-2gb-32gb-55-inch-fhd-screen-android-42-nfc-otg-p85730.html
Телефончето е добро със сигурност. Единствено тези 5.5 инча все са ме притеснявали (трудно си представям да ползвам телефон с повече от 5, но за всяко нещо си има потребители), а и Zopo се славят с предните си модели, че се огъват. Дано това са го оправили.
Инак от няколко дни тествам един ThL t100s с новия осемядрен на MTK и се държи много прилично.
Инак от няколко дни тествам един ThL t100s с новия осемядрен на MTK и се държи много прилично.