интернет ТКВ град Варна

avanteex
Регистриран: 20 юни 2020, 16:01

интернет ТКВ град Варна

Мнение от avanteex » 08 яну 2021, 15:19

Здравейте,

преди време питах ТКВ град Варна колко е 40 мегабита без договор , бяха ми казали една доста висока сума...

някой техен абонат моля да ми каже, колко е 40 , 50 или 70 мегабита без договор ....

само да не са някакви космични суми че ще се окаже че те са най скъпият интернет.

ivanovbg
Регистриран: 11 апр 2010, 16:09

Re: интернет ТКВ град Варна

Мнение от ivanovbg » 10 яну 2021, 13:45

avanteex написа:
08 яну 2021, 15:19
Здравейте,

преди време питах ТКВ град Варна колко е 40 мегабита без договор , бяха ми казали една доста висока сума...

някой техен абонат моля да ми каже, колко е 40 , 50 или 70 мегабита без договор ....

само да не са някакви космични суми че ще се окаже че те са най скъпият интернет.
Имаш предвид тези ли: tcv.bg/ ? Това са бившите Интербилд и сега цените не са им от най-ниските. Предлагат пакет интернет и телевизия. Не знам да има оптика до дома (най-вероятно е до сграда) . За сравнение 75Мбит и над 130 канала на а1 с оптика до дома 23.79 при тях е 70Мбит над 150 канал 35 лв

avanteex

Мнение от avanteex » 10 яну 2021, 22:17

да за същата фирма говоря , преди съм им бил абонат но интернета който получавах от тях, плащах 30 мегабита получавах около 20 а уж симетрични скорости при изпращане имах по малко не помня вече .... едно с което ми се оправдаха че интернета понеже много обиклалял сеизмарял и за това не бил колкото трябвало, ама аз нали знам че не е гарантиран интернет ама на други нетове съм бил такова е нямало кофти качество като при тези.

ivanovbg

Мнение от ivanovbg » 11 яну 2021, 11:25

avanteex написа:
10 яну 2021, 22:17
да за същата фирма говоря , преди съм им бил абонат но интернета който получавах от тях, плащах 30 мегабита получавах около 20 а уж симетрични скорости при изпращане имах по малко не помня вече .... едно с което ми се оправдаха че интернета понеже много обиклалял сеизмарял и за това не бил колкото трябвало, ама аз нали знам че не е гарантиран интернет ама на други нетове съм бил такова е нямало кофти качество като при тези.
Не бих ти ги препоръчал като интернет доставчик. Огледай за други. Вече 4 години съм на А1 с оптика до дома за целият тоя период проблемите ми се броят на едната ръка.

grim12
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от grim12 » 11 яну 2021, 13:40

Никога ТСВ ( статият интернебилд). Първо предлагат адски скъпи договори само, защото са монопол на определени места. Преди сключваха договори с инвеститорите на някакви комплекси и само те можеха да предлагат услугите си там. За една и съща услуга давах 30лв. съседа в другият квартал 20лв. Добре че след необходимите жалби и дела, тази порочна практика отпадна. Преди време сами си предпописваха и договори и те заплашваха по телефона с неустойки по 400лв. Добре, че имаше закони и срещу тези практики.

Сега съм в район във Варна, където друг оператор няма... интернета им е много зле. 20 мб 35 лв... смях. Интернета им пада редовно, говорят че имат оптика, не знам кога кабелите по дърветата са станали оптика, но ок... Погледни им само google ревютата, да ти стане ясно, що за стока са. Реално са най-лошият оператор на интернет във Варна, но много хора ги ползваме, защото алтернатива няма в определени квартали.

ivanovbg

Мнение от ivanovbg » 11 яну 2021, 23:05

grim12 написа:
11 яну 2021, 13:40
Никога ТСВ ( статият интернебилд). Първо предлагат адски скъпи договори само, защото са монопол на определени места. Преди сключваха договори с инвеститорите на някакви комплекси и само те можеха да предлагат услугите си там. За една и съща услуга давах 30лв. съседа в другият квартал 20лв. Добре че след необходимите жалби и дела, тази порочна практика отпадна. Преди време сами си предпописваха и договори и те заплашваха по телефона с неустойки по 400лв. Добре, че имаше закони и срещу тези практики.

Сега съм в район във Варна, където друг оператор няма... интернета им е много зле. 20 мб 35 лв... смях. Интернета им пада редовно, говорят че имат оптика, не знам кога кабелите по дърветата са станали оптика, но ок... Погледни им само google ревютата, да ти стане ясно, що за стока са. Реално са най-лошият оператор на интернет във Варна, но много хора ги ползваме, защото алтернатива няма в определени квартали.
Дам чудна оценка имат 2,4 от 333 отзива тия стават все по-зле и по-зле. Останаха им някои квартали, защото от центъра ги изритаха ! Хиляда пъти да си сменят името ще си останат същите нагли индивиди!

avanteex

Мнение от avanteex » 01 фев 2021, 20:50

много са зле горките , пълни мошенници са , днеска им звъня и питам, може ли да си платя инсталационна такса на безсрочен договр и да ползвам по късно " не не може " трябва да почвате да ползвате веднага,питам защо не може ами защото нашата система е ако 4 месеца няма плащане абонамент ви изтриваме акаунта и трябва да платите такса повторно включване ,питам колко е таксата ?

как колко пак 40 лева , е то така на всеки месеца по 40 лева те само от мен ще станат мулти милионери, така излиза според мен поне че дори да си на безсрочен договор все едно си на срочен договор щото условията на безсрочния договор са така нагласили че да ти е изгодно само на договор да си , баси изнудвачите ! бил съм два пъти или 3 пъти техен абонат за по 18 месеца " толкова им бяха договорите на времето " имаха тук таме 3 безплатни месеца , друг е въпросът че плащах 30 мегабита получвах 20 мегабита , това е така защото всички интернет доставчици се възползват от дребният шрифт в условията на договора а именно " посочените интернет скорости са достижими но не са гарантирани " с това си измиват ръцете пред комисия защита на потребителите и разни други комисии....

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 01 фев 2021, 21:04

avanteex написа:
01 фев 2021, 20:50
това е така защото всички интернет доставчици се възползват от дребният шрифт в условията на договора а именно " посочените интернет скорости са достижими но не са гарантирани " с това си измиват ръцете пред комисия защита на потребителите и разни други комисии....
За гарантиран интернет се плаща много повече. Ако беше на читав оператор, щеше да постигаш скоростта си. Бяхме на Виваком на 100/50 и получавахме 100,00 Mbps и малко над 50 Mbps upload и съм виждал близо до 0 мс пинг. Сега сме на А1 75/45 и винаги имаме около 72-74 Mbps download и около 40 Mbps upload с 1-3 ms пинг. (И за двете са вкъщи - близо до центъра във Варна.) С наш рутер, разбира се...

По договор ти пише често, че гарантират 18 или 9 Mbps беше, за да може да вземат предвид и времето, когато мрежата им е натоварена (ама щом Виваком си позволяват да пускат 500 Mbps безплатно на свои клиенти, явно мрежата им никога не е претоварена).

На А1 цените за гарантиран интернет са им толкова страшни, че не си публикуват цените на сайта https://www.a1.bg/garantiran-internet 🤣

avanteex

Мнение от avanteex » 01 фев 2021, 21:16

за да не се налага да пием успокоителни хапчета после " А1 ти мислиш за всички " малко взимам от рекламата на една друга марка хаха :) само да вметна по темата за " гарнтиран " на тоя свят нищо не може да ти гарантира каквото и да е " демек разбирай ако един ден метеорит удари земята можем да изчезнем като динозаврите .

zezienez
Регистриран: 10 май 2023, 21:29

Мнение от zezienez » 13 мар 2024, 17:09

От скоро предлагат оптика , по това което ми казаха чрез имеил май е оптика до дома!

Отговори