Въпрос за интернет доставчици в люлин 1

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Въпрос за интернет доставчици в люлин 1

Мнение от nmnikolov » 30 юли 2019, 12:02

И аз бях на Нет1 10 години, но от 1 месец си пуснах нет на А1 75МБ за 14 лв. НЕТ1 са ок, стига да нямаш проблем с нета им. Посмъртно не може да се свържеш с call center-а им. По 10-15 позънявания и никой не вдига, пиша им във facebook и т.н. за да им кажа, че не ми свети WAN порта и че имат забил switch и да си го рестартират. Връщат обаждане чак на другия ден... Преди месец като имаше бури и ми изгърмя рутера, като явно им беше изгоряло и захранването на един от switch-овете. Взънях им, но така и не можах 2 дена да се свържа с тях на call center-а. Писах им във facebook и директно им казвам, че им е изгорял switch-а (другите 2 работеха). На следващият ден ми пишат, че е имало генерален проблем с блока ни и са го оправили и всичко трябва да е наред. Връщам се от работа и пак не ми свети WAN порта. Като проверих пак кутията им в мазето и swith-а не светеше. Накрая си намерих моя кабел и го преместих на свободна дупка в работещ switch и им писах, че заради невъзможността човек да се свърже с тях при проблем и това, че сам трябваше да си пусна нета се местя на друг доставчик и след два дена вече минах на А1. Едва на петия ден си бяха сменили изгорелия switch. Това беше вторият подобен случей с неработещ switch да ги чакам по няколко дни да го оправят. Единствено телевизията си оставих на НЕТ1.

Leo Kolev
Регистриран: 09 авг 2010, 02:42

Мнение от Leo Kolev » 30 юли 2019, 16:57

mishobehar написа:
30 юли 2019, 11:37
Между другото аз ползвам вкъщи НЕТ1 от поне 7-8 години и мога да кажа само добри неща за тях. Плащам 12лв на месец за 55 мегабита и ми стига перфектнo. Така като гледам нямат покритие в Люлин-1, но имат наблизо, така че виж картата дали попадаш в тях.
Скоро един колега се премести в ново жилище и проучвахме заедно интернет доставчиците - масово А1 и Виваком имат инфраструктура, а с малките операторчета е много много сложно. И в моя вход (център) положението е само А1 и Виваком имат инфраструктура вътре, а аз съм на Нет1, но кабела ми влиза отвън и е изключение само за моя апартамент.
Няма покритие на нет1,булсатком,fiber 1 и много други.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus

Mihail_
Регистриран: 09 мар 2015, 22:18

Мнение от Mihail_ » 30 юли 2019, 19:18

Аз ползвам TvNet от няколко години, и не съм имал проблеми с нета им, но и не ми трябват кой знае какви скорости, мисля, че предлагат опция за тест един месец, Evronet също имат покритие, тях не съм ги ползвал, но също предлагаха опция за тест 1 месец ако не греша.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 30 юли 2019, 21:11

Mihail_ написа:
30 юли 2019, 19:18
Аз ползвам TvNet от няколко години, и не съм имал проблеми с нета им, но и не ми трябват кой знае какви скорости, мисля, че предлагат опция за тест един месец, Evronet също имат покритие, тях не съм ги ползвал, но също предлагаха опция за тест 1 месец ако не греша.
И аз щях да предложа твнет да види. Това са бившите Софийска кабелна компания (София кабел, мисля) . От една страна имат по-добри отзиви от Евро нет, от друга и те са си сменяли името често...

reedsolomon
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от reedsolomon » 30 юли 2019, 22:34

Един съвет от мен - търсете доставчици с FTTH (FTTB не се брои). Не после, заради калпава мрежа, да чакате някой да сменя захранвания, суичове или да трябва вие да си сменяте я рутер, я лан-карта, я цял компютър.

Отговори