Какъв предплатен план след предсрочно прекратяване на договор
Какъв предплатен план след предсрочно прекратяване на договор
Здравейте, договорът ми е към Yettel, и е до септември 2025 (грешка, да се чете .09. 2024) година. След настъпилите против волята ми корекции в цената, искам да го прекратя, заплащайки обезщетение за 3 месеца и като запазя номера си, да премина към предплатен план.
Интересува ме кой е най-изгодния предплатен план, без значение към кой от трите оператора, за да премина към него, като запазя номера си, и... Да започнем начисто (аз да решавам кога и колко да платя) с операторите. Примерно 10 лв за 30 дни ме устройва, но като чета условията на операторите срещам и срокове от 20 дни при презареждане и са малко объркващи... Като повечето неща, свързани с въпросното съсловие.
Не говоря много, както и не съм маниак на ползване на интернет, така, че 200-300 мин месечно и 5-6 гб интернет са ми достатъчни. При кой е най-ниската цена месечно за ползване на тази услуга? Предварително благодаря за вниманието.
Надявам се темата да е в правилния раздел, а ако не е, моля модератор да я премести на правилното място.
Интересува ме кой е най-изгодния предплатен план, без значение към кой от трите оператора, за да премина към него, като запазя номера си, и... Да започнем начисто (аз да решавам кога и колко да платя) с операторите. Примерно 10 лв за 30 дни ме устройва, но като чета условията на операторите срещам и срокове от 20 дни при презареждане и са малко объркващи... Като повечето неща, свързани с въпросното съсловие.
Не говоря много, както и не съм маниак на ползване на интернет, така, че 200-300 мин месечно и 5-6 гб интернет са ми достатъчни. При кой е най-ниската цена месечно за ползване на тази услуга? Предварително благодаря за вниманието.
Надявам се темата да е в правилния раздел, а ако не е, моля модератор да я премести на правилното място.
Последна промяна от Plastex на 17 мар 2023, 11:11, променено общо 1 път.
Re: Какъв предплатен план след предсрочно прекратяване на договор
При така предпоставените изисквания за 200-300минути и 6 ГБ интернет, FREE2GO може би ще ти свърши работа. Но АКО активираш и пакет
" Mix L+ " за 9.99 лв. (Виваком)
Проблемите са два (поне):
- пакетът Mix L+ важи за 28 дни. И автоматично се подновява; Трябва да имаш валиден баланс - т.е. сума, която да е заредена в FREE2GO. А валидността на баланса е 60 дни (евентуално 120 дни)
- 6 ГБ нет са промоционални (до края на март... ли беше... до края на април ли беше... ! И след това - не става ясно какво ще стане след това.
Ндааа... твърде много условности. И вероятността да изгърмиш някак си - било поради незнание, било поради разсеяност - не може да се изключи.
Кофти работа!
- пакетът Mix L+ важи за 28 дни. И автоматично се подновява; Трябва да имаш валиден баланс - т.е. сума, която да е заредена в FREE2GO. А валидността на баланса е 60 дни (евентуално 120 дни)
- 6 ГБ нет са промоционални (до края на март... ли беше... до края на април ли беше... ! И след това - не става ясно какво ще стане след това.
Ндааа... твърде много условности. И вероятността да изгърмиш някак си - било поради незнание, било поради разсеяност - не може да се изключи.
Кофти работа!
Въобще не е кофти. В момента това е най-изгодното преложение за хора с нормално (не високо) потребление. Като се знаят условията лесно се свиква. Единствен недостатък е, че не се предоставя възможност за ползване на 5G мрежата.rrr444 написа: ↑17 мар 2023, 09:18При така предпоставените изисквания за 200-300минути и 6 ГБ интернет, FREE2GO може би ще ти свърши работа. Но АКО активираш и пакет
Кофти работа!
Благодаря за вниманието. Предполагам, че ще ги изчерпвам в рамките на месеца, което ще ме подсеща да презареждам, и се надявам да се разминавам с около 15 лв месечно, стига наисти на да няма подводни камъни и след някой и друг месец да се окаже, че нищо от първоначалните условия не е вярно. Като гледам повечето предплатени включват поне 200 мин и 6 гб за 20 дни, та с около 15 лв ще хващам около 300 мин и около 9 гб, стига да няма скрити капани, които ми бягат, та и затова искам мнение и от други ползватели.
Основните ми изисквания са да не загубя номера, както и картата да е в обхват поне 2 месеца след зареждане, та колкото и да съм разсеян, да мога да презаредя
Основните ми изисквания са да не загубя номера, както и картата да е в обхват поне 2 месеца след зареждане, та колкото и да съм разсеян, да мога да презаредя
Уточнение: След зареждане FREE2GO с поне 4 лв - валидността на картата се удължава с 11+1 месеца.
И нека се прави разлика: "Валидност на картата" означава нещо, което е нещо различно от "валидност на баланса". (по-сложни и объркващи понятия не могат да се измислят!; целта е да се вземат паричките на хорицата. Ако по друг начин не става - чрез объркващи и подвеждащи понятия и фрази)
Благодаря за това мнение. Значи, ако правилно го смятам, трябва да заплатя 3 такси към yettel, 3х30 лв, около 90 -100 лв, и с това да се приключи с този план.
Иначе, чисто технически, в каква последователност трябва да направя тези промени, първо във Виваком ли да си прехвърля номера, или в йетел да се разплатя?
Както и първоначално не е зле да разбера дали ще ми търсят само 3 месечни такси, или и 10 месечни наема за 3 стаен в Изток... Никакви устройства не съм вземал от тях, както и не виждам план Тотал+ за повече от 31 лв. Моят е за 29 лв, та не мисля, че ще ми вземат повече от 3х 30-40 лв на месец.
След което с разумно пилотиране ще си ги избия, ъъъ... След което обещавам да внимавам какви договори подписвам. Да нямат точки, по които съм задължен да плащам толкова, колкото оператора реши, че са му нужни.
Не ми е далечна мисълта и за предплатен план към йетел, с някакви сходни с тези при Виваком условия. Не съм ги намразил кой знае колко, след дългогодишни премеждия и с останалите
Ако вдигането на таксата е основание за прекратяване на договора, не би трябвало да платиш неустойка. Не знам дали е в този случай.
Иначе имаш и друга опция - ако намериш някакси готин план само за дейта - примерно аз имам карта на А1 с неограничен нет за 10 лв/месец - можеш да вземеш такава, а отделно да си активираш VoIP номер примерно на www.vmobile.eu/home - те са предплатени и не изтичат, или поне изтичането е след 1-2 години. Разговорите са 7 ст за мобилен и 2 ст за стационарен телефон, с тарифиране на секунда!
Дефакто, дейта сим ще ползваш за нет и СМС, а vmobile номера за разговори...
Но тази опция изключва възможността да си запазиш номера...
Иначе имаш и друга опция - ако намериш някакси готин план само за дейта - примерно аз имам карта на А1 с неограничен нет за 10 лв/месец - можеш да вземеш такава, а отделно да си активираш VoIP номер примерно на www.vmobile.eu/home - те са предплатени и не изтичат, или поне изтичането е след 1-2 години. Разговорите са 7 ст за мобилен и 2 ст за стационарен телефон, с тарифиране на секунда!
Дефакто, дейта сим ще ползваш за нет и СМС, а vmobile номера за разговори...
Но тази опция изключва възможността да си запазиш номера...
Кога и при какви условия е сключен този договор та изтича септември 2025?
Ще ми се да си запазя номера, дори и при 5-10 лв отгоре месечно. Просто от мен да зависи колко да плащам. Вбесява ме факта, че всички монополисти са се нахвърлили върху обикновения човек, и ще се помъча да направя това, което зависи от мен да не им се получи
За срока, извинявам се, сгрешил съм, двегодишен договор е, и е до 2024 година.
За срока, извинявам се, сгрешил съм, двегодишен договор е, и е до 2024 година.
Ех, навремето се сърдехме, че вече няма планове под 10 лв на месец, сега същото, само че под 20....