Не мога да преподпиша на по-ниска тарифа, само на по-висока или равна???
Не мога да преподпиша на по-ниска тарифа, само на по-висока или равна???
Здравейте, отдавна чакам да ми изтече договра на Vivacom Unlimited 50 (35.99 лв/месец), за да преподпиша на по-ниска тарифа. Точа се на Unlimited 2 - 19.99 лв/месец. Казаха ми, че ако искам да мина на по-ниска тарифа да се обадя след като останат по-малко от 30 дни до изтичането на договора ми. Вече съм във въпросния 30-дневен срок. Обадих се, и попитах дали след като ми изтича договора мога да мина на по-ниска тарифа - Unlimited 2. Казаха ми, че според общите условия на Виваком мога да преподпиша само на по-висока или равна на моята тарифа, но не и на по-ниска?!?! WTF, нали ми изтича договора, би трябвало да мога да преподпиша на всякаква тарифа? Казаха ми, че ако искам да съм на по-ниска тарифа трябва нова карта с нов номер. WTF?
Re: Не мога да преподпиша на по-ниска тарифа, само на по-висока или равна???
Виваком имат мега тъпа търговска политика. На мен също навремето ми отказаха преминаване на по-ниска такса, след изтичане на договора. Вдигах скандали, карах се по телефона- нищо не помогна... Логично това доведе до прехвърляне на номера към А1 на предплатена карта. Просто не харесвам нагли търговци да ми нареждат как да харча собствените си пари.
А мога ли да премина от договор към предплатена на Виваком, със запазване на номера? Договора ми изтича.
И аз поради тази причина отсвирих виваком като си пренесох номера
Предполагам че и други хора са направили това нещо иначе нямаше да пускат максималната скорост на плановете
Предполагам че и други хора са направили това нещо иначе нямаше да пускат максималната скорост на плановете
Определено, ако сте абонат с договор (и изтекал да е) на Виваком пак няма да Ви разрешат да минете на предплатена карта със запазване на същия номер. Можете да минете на предплатена (със същия номер) при прехвърляне към друг оператор.
При Yettel минах на малко по-нисък план така да се каже, но преди плащах по 37 лв., а новия ми план е 34 лв. (по принцип можех да мина и на 31 или 32 лв. беше), но е беше с по-ниска скорост и си казах за 2 - 3 лв. не си струва да съм на по-ниска скорост.
Иначе в твоята ситуация - пренос при друг оператор (вече дали ще е на предплатена и абонаментен план ти си решаваш).
Иначе в твоята ситуация - пренос при друг оператор (вече дали ще е на предплатена и абонаментен план ти си решаваш).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Има ли ги още тези виртуалните оператори Bob, Frog, Loop, News Mobile, Petrol Mobile.
А Макс Телеком и Булсатком?
А Макс Телеком и Булсатком?
Не, няма вече такива.
Разкарвай ги виваком. Няма никаква причина да отказват подписване на по-ниска тарифа след изтекъл договор. Щом не искат, няма смисъл да продължаваш да им генерираш приходи. Прехвърляш към някой от другите 2 оператора - за тия пари може и по-добра оферта да получиш от тях.
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
С Виваком на глава няма да излезеш. Преди време имах подобна дилема и поех към А1.
A1 май го играят в момента като по малкото зло