Избор на смартфон

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Избор на смартфон

Мнение от Вито » 02 юли 2020, 23:05

Ето ти подробно ревю

Ето и по-важното за Гугъл...

koleto84
Регистриран: 27 ное 2014, 12:14

Мнение от koleto84 » 02 юли 2020, 23:23

Мерси, гледал съм ги и тези видеа. Повече ми беше интересно, ако някой реално го е ползвал и има лични впечатления. :) Да те питам, доволен ли си от Note10+, предполагам си с Exynos процесора, загрява ли много, имаш ли някакви проблеми с него?

botor
Регистриран: 14 окт 2010, 10:46

Мнение от botor » 03 юли 2020, 04:19

Аз имам p30 pro.И аз се колебаех за s10+ щото и цените на двата паднаха много.Батерията на Хуавея е феноменална.Дисплея е добър. За съжаление не съм доволен от снимките като цяло.Понякога маже цветовете или ги пържи.Зума е хубаво нещо но и той е малко спорен като качество.Ако си на зор взимай с20...ако не почакай айфони и пиксели накрая на годината.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 03 юли 2020, 09:39

Изключително доволен съм от ноута! Имаше няколко неща които липсваха, но се оказа, че Самсунг имат софтуер специално за техните си телефони и вече всичко е наред, даже в пъти отгоре. Няма ден, в който да не ползвам и писалката. С други думи едва ли ще смена вече note серията.
Ето за какво иде реч. Голям минус ми беше, че мога да заключвам само 3 приложения. Оказа се, че цялото меню с отворени програми (и не само) може да се модифицира напълно. Тъпото е, че голяма част от тези приложения не са достъпни в магазина на Самсунг за нашия регион и трябва да се свалят apk файловете oт apkmirror (или apkpure) и да се ползва конзола като fine lock. https://play.google.com/store/apps/deta ... h.finelock

Другото мо притеснение беше невъзможността да ползвам жестовото навигиране с андроид 10 и nova launcher. Разбрах, че има програма която е много по-функционална от вградените жестове на андроид. Fluid navigation https://play.google.com/store/apps/deta ... m.fb.fluid. Платих я, за да ползвам всички функции, но основните са безплатни!
Нещо което много ме зарадва и не вярвах, че съществува в телефон е функцията всяка програма да може да пуска звук едновременно. Примерно слушам си spotify и ми пращат клип в тубата или директно файл. Пускам си клипа със звук, а spotify продължава да си свири, като мога да контролирам силата на звука за всяко отделно приложение.
Предоволен съм и от камерата! И нощният режим е много качествен. За автоматичния hdr казах, че е може би сред най-добрите. В mate 10 pro трябваше да пускам специално hdr, докато в Самсунга няма нужда. Няма зум като на p30 pro, но като видя този дисплей и чуя звука от говорителите, забравям за зум. :lol: Всъщност не, че ми е трябвал кой знае колко. Повече ми се налага да ползвам широката камера, която е с фиксиран фокус, нощният режим също може да се ползва с нея.
Последна промяна от Вито на 03 юли 2020, 09:51, променено общо 1 път.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 03 юли 2020, 09:51

Вито написа:
03 юли 2020, 09:39
Изключително доволен съм от ноута! Имаше няколко неща които липсваха, но се оказа, че Самсунг имат софтуер специално за техните си телефони и вече всичко е наред, даже в пъти отгоре. Няма ден, в който да не ползвам и писалката. С други думи едва ли ще смена вече note серията.
Ето за какво иде реч. Голям минус ми беше, че мога да заключвам само 3 приложения. Оказа се, че цялото меню с отворени програми (и не само) може да се модифицира напълно. Тъпото е, че голяма част от тези приложения не са достъпни в магазина на Самсунг за нашия регион и трябва да се свалят apk файловете oт apkmirror (или apkpure) и да се ползва конзола като fine lock. https://play.google.com/store/apps/deta ... h.finelock

Нещо което много ме зарадва и не вярвах, че съществува в телефон е функцията всяка програма да може да пуска звук едновременно. Примерно слушам си spotify и ми пращат клип в тубата или директно файл. Пускам си клипа със звук, а spotify продължава да си свири, като мога да контролирам силата на звука за всяко отделно приложение.
Предоволен съм и от камерата! И нощният режим е много качествен. За автоматичния hdr казах, че е може би сред най-добрите. В mate 10 pro трябваше да пускам специално hdr, докато в Самсунга няма нужда. Няма зум като на p30 pro, но като видя този дисплей и чуя звука от говорителите, забравям за зум. :lol: Всъщност не, че ми е трябвал кой знае колко. Повече ми се налага да ползвам широката камера, която е с фиксиран фокус, нощният режим също може да се ползва с нея.
Честито. Пропуснал съм новата ти придобивка, но не си се похвалил ;)

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 03 юли 2020, 09:58

То си пише в подписа. ;)

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 03 юли 2020, 10:13

Вито написа:
03 юли 2020, 09:58
То си пише в подписа. ;)
Кой ти гледа подписи :mrgreen:
Още веднъж честито, телефонът за парите си предлага най-доброто.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 03 юли 2020, 11:19

Благодаря! За 1240 кинта за мен е най-доброто. Разбира се колегата и p30/40 pro да вземе, няма да му се сърдя. Но в случая препоръчвам Note10+. :lol: Всеки сам си решава какво. Както бях споменал и в други теми още от първия note исках да взема един да пробвам, но все не ми достигаше нещо. Е вече се радвам пълноценно. Още нещо много удобно за мен е управлението на компютъра през teamviewer, с писалката става всичко перфектно, че с дебелите пръстета имаше фалове. :D

koleto84
Регистриран: 27 ное 2014, 12:14

Мнение от koleto84 » 03 юли 2020, 15:54

Ех, още повече взех да се колебая. Май ще се откажа от P30 Pro, след като казаха по горе, че не са мн добри снимките. Сега ще се чудя между: P40 Pro(идва ми към 1120лв), S20+(към 1220лв) и евентуално Note10+(но там вече идва над 1300лв). Не знам, дали ако изчакам малко излизането на Note 20 и Note 20 Plus/Note 20 Ultra, няма да падне още цената на Note10+. Като цяло много не бързам, въпреки, че ме сърбят ръцете за нещо ново и добро, но гледам първо хубаво да проуча и да избера нещо, като хората, да не се ядосвам после. :D

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 03 юли 2020, 16:37

Аз нещо не мога да те разбера - ти какво искаш да може телефона ти и какво те влече? Защото всичките модели в последните две-три години са много бързи, безпроблемни като цяло, с добри батерии и дисплеи и добри камери. Какво толкова се кумиш, какво специално очакваш от машинката? Практически няма как да сбъркаш, освен да дадеш повече или по-малко пари 🙂

Отговори