Избор на смартфон

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Избор на смартфон

Мнение от Spikul » 12 авг 2020, 19:52

pretorianec написа:
12 авг 2020, 17:17

Чак пък "сериозни проблеми"..... Няма такова нещо като 100% сигурност, а и тук въпроса едва ли опураше до нея, а по-скоро за производителност. А там Снапдрагон се справя доста по-добре от Ексинос в много отношения! И точно това е нещото което се вижда и усеща всеки ден по-време на работа с устройството, а не някакви проблеми със сигурност които до голяма степен зависят и от поведението на самия потребител.
Я пак? Какво викаш усещаш?

Мога да те залея с такива клипове, които демонстрират, че твоите усещания както винаги са погрешни.

И твоя велик айфон не виждам да се справя по-добре от "гадния" Exynos :mrgreen:
Разликата идва от греенето ако играеш и оттам по-бързо падане на батерията. Аз игри не играя и разлика между двата прцеосра за мен няма да има в реални условия.
Карай да върви, важното е да си винаги контра, нищо че до вчера разправяше как трябвало да има конкуренция и спирането на Kirin е голяма загуба за света. А това, че Kirin са по-слаби от Exynos, няма значение, нали?
Накрая ще си купя айфон специално заради теб (както си купих Ултрата) и ще си направя тема да го плюя на воля :mrgreen:

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 13 авг 2020, 10:14

Spikul написа:
12 авг 2020, 19:52
pretorianec написа:

Чак пък "сериозни проблеми"..... Няма такова нещо като 100% сигурност, а и тук въпроса едва ли опураше до нея, а по-скоро за производителност. А там Снапдрагон се справя доста по-добре от Ексинос в много отношения! И точно това е нещото което се вижда и усеща всеки ден по-време на работа с устройството, а не някакви проблеми със сигурност които до голяма степен зависят и от поведението на самия потребител.

Мога да те залея с такива клипове, които демонстрират, че твоите усещания както винаги са погрешни.

Разликата идва от греенето ако играеш и оттам по-бързо падане на батерията. Аз игри не играя и разлика между двата прцеосра за мен няма да има в реални условия.
Карай да върви, важното е да си винаги контра, нищо че до вчера разправяше как трябвало да има конкуренция и спирането на Kirin е голяма загуба за света. А това, че Kirin са по-слаби от Exynos, няма значение, нали?
Накрая ще си купя айфон специално заради теб (както си купих Ултрата) и ще си направя тема да го плюя на воля :mrgreen:
Някои хора добре те описаха че си "всезнайко" и разбираш от всичко,както и че не приемаш никакво чуждо мнение! Идиотията която се опитваш да лансираш за Снапдрагон и Ексинос пък е още по-абсурдна....Да те питам само втория клип каква връзка имаше с темата, та си го публикувал?!? Темата на разговора ни беше Снапдрагон и Ексинус,и разликата между тях, а аз не знам айфон да ползва някой от двата процесора,ти явно си подобре информиран и там нали? Комплексите ти касаещи айфон за пореден път избиват, и отново за пореден път,го буташ там където не му е мястото! И,да хвани накрая си продай загравящата Ултра(която и падаше много бързо батерията като ползваш камерата-както се оплакваше ти)и си вземи един айфон и дано мирясаш щото виждам че подсъзнателно много те влече.... :lol: :lol: :lol: Извинявай, че за пореден път някой си позволи да изрази съмнения относно продукт притежаван от теб(те по дефолт са най-добрите на пазара именно заради това)впрочем на 10000000% съм убеден че ако Ултрата ти беше със Снапдрагон и някой се беше изказал че разлика с Ексиноса няма-сега щеше да го "ториш"яката... Относно първия клип...като качваш нещо с което искаш да си оправдаеш философиите,бъди сигурен че е правилното нещо,и си оправи английския ако не разбираш щото май ти е на ниво "Кажи баба тенкю".... Дори и там не посмяха да кажат на черното бяло,ама жокери няма да ти давам-намери си ги сам! Между другото понеже си говорим за клипове мога да ти дам 50 линка поне с такива които показват и сравняват слабостите на двата процесора и особено минусите на ексиноса които далеч не са малки в сравнение с дракона но не мисля че има смисъл,защото ти всичко знаеш и си вечно прав нали? И твоя телефон е най-добрия(а айфона-нищо че никой не го споменава е боклук). И що се касае за Кирин,да загуба ще е за всички! Знаем че си сърдит и на Huawei(щото ти бавиха ъпдейта)и ги мразиш почти колкото и айфон(нищо че такъв никога не си имал)ама пак ти казвам както ти казах и преди,гледай кога ще си получиш ъпдейта за 11-ката да не вземеш и там да се ядосаш че накрая верно ще вземеш да си купиш айфон(и тогава това ще е най-великия телефон на земята сигурен съм) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Spikul

Мнение от Spikul » 13 авг 2020, 10:38

pretorianec написа:
13 авг 2020, 10:14
Spikul написа:
pretorianec написа:

Някои хора добре те описаха че си "всезнайко" и разбираш от всичко,както и че не приемаш никакво чуждо мнение! Идиотията която се опитваш да лансираш за Снапдрагон и Ексинос пък е още по-абсурдна....Да те питам само втория клип каква връзка имаше с темата, та си го публикувал?!? Темата на разговора ни беше Снапдрагон и Ексинус,и разликата между тях, а аз не знам айфон да ползва някой от двата процесора,ти явно си подобре информиран и там нали? Комплексите ти касаещи айфон за пореден път избиват, и отново за пореден път,го буташ там където не му е мястото! И,да хвани накрая си продай загравящата Ултра(която и падаше много бързо батерията като ползваш камерата-както се оплакваше ти)и си вземи един айфон и дано мирясаш щото виждам че подсъзнателно много те влече.... :lol: :lol: :lol: Извинявай, че за пореден път някой си позволи да изрази съмнения относно продукт притежаван от теб(те по дефолт са най-добрите на пазара именно заради това)впрочем на 10000000% съм убеден че ако Ултрата ти беше със Снапдрагон и някой се беше изказал че разлика с Ексиноса няма-сега щеше да го "ториш"яката... Относно първия клип...като качваш нещо с което искаш да си оправдаеш философиите,бъди сигурен че е правилното нещо,и си оправи английския ако не разбираш щото май ти е на ниво "Кажи баба тенкю".... Дори и там не посмяха да кажат на черното бяло,ама жокери няма да ти давам-намери си ги сам! Между другото понеже си говорим за клипове мога да ти дам 50 линка поне с такива които показват и сравняват слабостите на двата процесора и особено минусите на ексиноса които далеч не са малки в сравнение с дракона но не мисля че има смисъл,защото ти всичко знаеш и си вечно прав нали? И твоя телефон е най-добрия(а айфона-нищо че никой не го споменава е боклук). И що се касае за Кирин,да загуба ще е за всички! Знаем че си сърдит и на Huawei(щото ти бавиха ъпдейта)и ги мразиш почти колкото и айфон(нищо че такъв никога не си имал)ама пак ти казвам както ти казах и преди,гледай кога ще си получиш ъпдейта за 11-ката да не вземеш и там да се ядосаш че накрая верно ще вземеш да си купиш айфон(и тогава това ще е най-великия телефон на земята сигурен съм) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мале пак пращиш от мозък и конкретика :x
Жалко, че отново падаш на ниво квалификации и кухо бръщолевене. Още по-жалко е да казваш на някой, че е всезнайко, само защото пише в тема за телефони - то толкова ти е широк мирогледа де.
И спри да се излагаш, че някой си хвали избора, защото това е най-нормалното нещо. Ти ако си избираш неща, които смяташ, че не са най-доброто, то нормалните хора правят точно обратното.
И ако реша, още другата седмица ще взема същия айфон като твоя и ще започна яко да го плюя, за да ти падна на нивото.
Все пак не ти е лесно :mrgreen:
Последна промяна от Spikul на 13 авг 2020, 15:36, променено общо 1 път.

pretorianec

Мнение от pretorianec » 13 авг 2020, 11:11

Spikul написа:
13 авг 2020, 10:38
pretorianec написа:
13 авг 2020, 10:14
Spikul написа:

Мале пак пращиш от мозък и конкретика :x
Жалко, че отново падаш на ниво квалификации и кухо бръщолевене. Още по-жалко е да казваш на някой, че е всезнайко, само защото пише в тема за телефони - то толкова ти е широк мирогледа де.
И спри да се излагаш, че някой си хвали избора, защото това е най-нормалното нещо. Ти ако си избираш неща, които смяташ, че не са най-доброто, то нормалните хора правят точно обратното.
И ако не ми мине котка път, другата седмица ще взема същия айфон като твоя и ще започна яко да го плюя, за да ти падна на нивото.
Все пак не ти е лесно :mrgreen:
Така и не ми отговори на въпроса какво общо има айфон тук и защо го намеси? Ти си доста по-обсебен по-тази марка, дори повече от хората които е ползват като мен! Имаш някакви не сбъднати желания ли или какво? Май като си ходил да взимаш Ултра мега якия Самсунг си поглеждам жалко към 11 Pro Max ама кво стана офертата за Самсунг беше по-евтина и за това взе Ултрата. Като толкова много се хвалиш с избора си(както твърдиш) защо постоянно сравняваш с айфон(нали твоя е класи отгоре)?!? Както вече казах май "несбъднати желания" долавям ;)

Нямам проблем с хора които се хвалят с избора си, а с такива като теб които искат да го НАЛАГАТ и ако някой не е съгласен с него значи е безмозъчен хейтър. Аз нямам нужда да се хваля с моя защото идеята ми е когато си купувам телефон е да ми върши работа, и най-важното аз да съм ДОВОЛЕН от него(а не хората в този форум) Ти за какво си тук, признание ли си търсиш?!? Някой да ти напише "Евала гъзар, най-добрия телефон си взе!" :D :D :D Остави ме мен глупавия, ти продължавай да мечтаеш(ама тайно) за айфон(виждам мераклия си му) и дано да ти мине скоро че най-накрая да вземеш да се зарадваш на машината си, че това постоянно сравняване е много лошо нещо(все се чудиш дали не си се прекарал)! Ако ли пък не можеш... Ще мине договора, и ще бягаш до Теленор за айфон и това е ;)
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 13 авг 2020, 12:34

Spik, усещането е не само скорост, а и греенето в ръката - не е приятно да ти пече, нали?
А и тогава става по-бавен.
Също сравняваха снимките и видеото от ултра с ексинос и с дракон - имаше разлика в ползва на дракона.
Усещане е също така колко ти кара батерията.

Колкото до сравнението с айфона - я направи същото сравнение след 2 или 3 години ползване да видим какво ще се случи.
Бас държа, че айфонът ще си увеличи времето с не повече от 5-10 процента, ултрата поне с 20, като това е доста консервативно предположение.

А иначе - няма лошо да се радваш на това, което си купил, но както твърдите противниците на ябълките - когато откриеш проблем не е правилно да го оцветиш в розово и просто да си кажеш - "на мен не ми пречи" освен ако не си знаел за този проблем преди покупката и съзнателно не си решил, че не е проблем за теб.

Spikul

Мнение от Spikul » 13 авг 2020, 12:49

radko89 написа:
13 авг 2020, 12:34
Spik, усещането е не само скорост, а и греенето в ръката - не е приятно да ти пече, нали?
Също сравняваха снимките и видеото от ултра с ексинос и с дракон - имаше разлика в ползва на дракона.

Колкото до сравнението с айфона - я направи същото сравнение след 2 или 3 години ползване да видим какво ще се случи.
Бас държа, че айфонът ще си увеличи времето с не повече от 5-10 процента, ултрата поне с 20, като това е доста консервативно предположение.

А иначе - няма лошо да се радваш на това, което си купил, но както твърдите противниците на ябълките - когато откриеш проблем не е правилно да го оцветиш в розово и просто да си кажеш - "на мен не ми пречи" освен ако не си знаел за този проблем преди покупката и съзнателно не си решил, че не е проблем за теб.
С теб мога да намеря повече общ език, без личностни нападки и обиди и за това ще ти отговоря.
Първо, нищо не може да промени политиката на Самсунг и всеки е наясно като си купува от ЕС, че ще е с Exynos. За това са правени тестове и въпреки, че Snapdragon 865 е по-бърз, то Exynos 990 изпреварва А13 и Kirin 990 по производителност.
За това казвам, че е пресилено мнението да не се купувал Exynos.
Жалко е, че тук съществото опорочава всякаква нормална дискусия с откровени лъжи и обвинения във фенство.
Всеки си решава какво да купува и ползва, но от някой псевдо баровец, който е имал пари да си купи през 2020 година телефон с 64GB памет и после уж S20+, акъл не искам. Оттам тръгна всичко.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 13 авг 2020, 12:53

Съгласен съм.
Иначе Ексиноса от доста време догонва дракона и все повече се приближава до него като производителност.
Аз съм твърдо против самсунг да го изоставят защото тогава ще осигурят хубав монопол на драконите - дано не се случи (те qualcomm само това и чакат и се надяват).
Също така не мисля, че трябва да е критерии при избора на телефона - тези малко разлики (буквално след десетичната запетая за производителност) просто един игнор и това е ;)

pretorianec

Мнение от pretorianec » 13 авг 2020, 14:01

Spikul написа:
13 авг 2020, 12:49
radko89 написа:
13 авг 2020, 12:34

С теб мога да намеря повече общ език, без личностни нападки и обиди и за това ще ти отговоря.
Първо, нищо не може да промени политиката на Самсунг и всеки е наясно като си купува от ЕС, че ще е с Exynos. За това са правени тестове и въпреки, че Snapdragon 865 е по-бърз, то Exynos 990 изпреварва А13 и Kirin 990 по производителност.
За това казвам, че е пресилено мнението да не се купувал Exynos.
Жалко е, че тук съществото опорочава всякаква нормална дискусия с откровени лъжи и обвинения във фенство.
Всеки си решава какво да купува и ползва, но от някой псевдо баровец, който е имал пари да си купи през 2020 година телефон с 64GB памет и после уж S20+, акъл не искам. Оттам тръгна всичко.
Дай да видим линк където има инфо за А13 и това че Ексинос го изпреварва! Въпреки че леко да ти напомня че А13 е от миналата година, и е коректно да го сравниш с тазгодишния процесор като излезе след месец! А тогава още от сега ти казвам сравнението няма да ти хареса... Колкото до това от къде тръгна всичко виж си писанията! Всичко тръгна от сравнение на два процесора(Снапдрагон и Ексинос) като айфон не ползва нито един от двата!!! Ти избра да намесиш за пореден път айфон така че не е зле да казваш нещата с истинските им имена! Явно олигифрена Аполон ти липсва много с вечния култ към Самсунг и си решил да го замести достойно! Гледай(както вече ти казаха други хора) да не зачезнеш и ти като него. Колкото до "псевдо баровеца" мога да си купя и си купувам, това ми харесва това купувам! Парите не съм ги крал, нито си ми ги дал ти нали? Пожелавам ти някой ден вместо форумен дървен философ компетентен по-всичко, да станеш и ти "псевдо баровец" и да си купуваш каквото и когато искаш! Тогава някои неща могат и да ти станат по-ясни...
Apple AirPods Pro 2

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 13 авг 2020, 15:36

Колегите @pretorianec и @Spikul - моля, спрете със споровете. Вече достатъчно мнения изръсихте за това кой колко е добър.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

Extremee13
Регистриран: 26 май 2019, 21:48

Мнение от Extremee13 » 13 авг 2020, 16:53

Не купувайте телефон с ексинос, ако не искате да имате проблеми със загряване и батерия.
İphone 12 pro
Samsung S20
Huawei P30 PRO
Xiaomi Mi8
Poco F2 PRO

Отговори