Note 10, P30 pro, iPhone 11, Xperia 1
Note 10, P30 pro, iPhone 11, Xperia 1
Здравейте
След 3 седмици ми се отваря оферта за нов телефон, а се налага да се възползвам веднага, защото баща ми счупи дисплея на старата 950-ка и трябва да му пратя другия стар боец - XZ Preimum.
Мислех да изчакам S11, но сега се налага да взема някой и се спрях от горните - Note 10, P30 pro, iPhone 11, Xperia 1.
Знам, че са различни, но искам голям дисплей, добра батерия и добра камерата с голям сензор, като това да е за месечна вноска около 50-55 лева с моя план от 50 лева,
Очаквам мнения
След 3 седмици ми се отваря оферта за нов телефон, а се налага да се възползвам веднага, защото баща ми счупи дисплея на старата 950-ка и трябва да му пратя другия стар боец - XZ Preimum.
Мислех да изчакам S11, но сега се налага да взема някой и се спрях от горните - Note 10, P30 pro, iPhone 11, Xperia 1.
Знам, че са различни, но искам голям дисплей, добра батерия и добра камерата с голям сензор, като това да е за месечна вноска около 50-55 лева с моя план от 50 лева,
Очаквам мнения
Re: Note 10, P30 pro, iPhone 11, Xperia 1
Само P30 Pro отговаря на изискванията ти, като че ли. Ако търсиш супер камерата в айфона, ще трябва да е Pro/Pro Max. За самсунга, ще трябва да е 10+ - там батерията е брутална! За сонито нищо не мога да ти кажа. От мен още едно предложение. Виждам, че ноча не те дразни: https://smartfoni.bg/lg-g8s-thinq-128gb-dual
Батерията едва ли е върха на сладоледа, но пък за до 1000 лева смартфон премиум клас е за предпочитане пред незнайните китайски тояги.
Батерията едва ли е върха на сладоледа, но пък за до 1000 лева смартфон премиум клас е за предпочитане пред незнайните китайски тояги.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Мерси Ванка, но в Теленор не го предлагат
Знаеш, че се бях навил за Note, но нещо се разколебах заради батерията и камерата и ще чакам S11, където на 100% обещават или 64 или 108 МР.
Не, че не е вариант, защото ще го дам на жената и ще и взема за няколко месеца пак P20 pro, докато си взема после S11
Знаеш, че се бях навил за Note, но нещо се разколебах заради батерията и камерата и ще чакам S11, където на 100% обещават или 64 или 108 МР.
Не, че не е вариант, защото ще го дам на жената и ще и взема за няколко месеца пак P20 pro, докато си взема после S11
Много различни телефони си изброил колега. Според мен които и телефон от трите да избереш, ако нямаш свръх очаквания, ще останеш доволен. Трите са флагмана, като по спецификации са кажи, речи еднакви. При камерите и живот на батерията ще получиш ралзичен експириънс. Това което прави впечатление ,че на Xperia 1 батерията е най-малка и може би е хубаво да изгледаш някое друго видео как се справя.
Тези 3330mAh ми се струват малко в сравнение с 4300mAh на Note10+ и 4200mAh при Huawei. То си е и до софтуерна оптимизация, но все пак. Ако си свикнал със флагманите на Sony и не ти се експериментира, заложи отново на тях. Така и няма да се разочароваш. Пък ако ти се пробва нещо ново пробвай някой от другите два флагмана.
Аз от известно време ползвам флагманите на Samsung и съм доволен. Не съм фен на агресивния маркетинг при Huawei, за това не гледам особно на там. Естествено, не съм и позлвал за това не мога да дам реален и адекватен фийдбек. Отново, бих дал съвет тук да се изгледа някое видео, на по неизвестен youtuber понеже на тях не им се плаща за да добиеш представа за минусите и плюсовете.
При Samsung устройствата, понеже съм ползвал С серията, имаш доста глезотийки - Edge lightning, Edge Panels, Smart Stay (Функцията която позовлява телефона да не заспива докато го гледаш, при Huawei поради някаква причина няма такава), Samsung Pass (Запаметява ти паролите в облака и не е нужно да помниш каквото и да е), GoodLock - едно от любимите ми при което можеш до голяма степен да персонализираш интерфейса на телефона. При Note+ по мои наблюдения, въпреки, че не съм позлвал xD, Samsung изпипват повече софтуера и е възможно да имаш повече функции + писалка xD
Малко се отнесох, но ако имаш някакви въпроси от към Samsung, бих ти дал обективна информация и фийдбек. Не споменах минуси, понеже като цяло не се сещам такива. Не мога да вметна батерията към тях, понеже там нещата варират според ползването на потребителя. Твърди се ,че при Huawei държи повече, но според мен е обяснимо предвид резолюцията на дисплея и липсата на някои функции като Smart Stay.
И да не изглеждам субективен, понеже ползвам Samsung ще изтъкна някои минуси за мен, като имаш предид, че аз ползвам в момента Galaxy S9+.
Минус:
ПС
Сега видях, че колежката от един друг форум е пуснала видео относно батерията при ноут 10. Айфона също малко го пропуснах, но не съм фен на iOS и не съм ползвал.
Тези 3330mAh ми се струват малко в сравнение с 4300mAh на Note10+ и 4200mAh при Huawei. То си е и до софтуерна оптимизация, но все пак. Ако си свикнал със флагманите на Sony и не ти се експериментира, заложи отново на тях. Така и няма да се разочароваш. Пък ако ти се пробва нещо ново пробвай някой от другите два флагмана.
Аз от известно време ползвам флагманите на Samsung и съм доволен. Не съм фен на агресивния маркетинг при Huawei, за това не гледам особно на там. Естествено, не съм и позлвал за това не мога да дам реален и адекватен фийдбек. Отново, бих дал съвет тук да се изгледа някое видео, на по неизвестен youtuber понеже на тях не им се плаща за да добиеш представа за минусите и плюсовете.
При Samsung устройствата, понеже съм ползвал С серията, имаш доста глезотийки - Edge lightning, Edge Panels, Smart Stay (Функцията която позовлява телефона да не заспива докато го гледаш, при Huawei поради някаква причина няма такава), Samsung Pass (Запаметява ти паролите в облака и не е нужно да помниш каквото и да е), GoodLock - едно от любимите ми при което можеш до голяма степен да персонализираш интерфейса на телефона. При Note+ по мои наблюдения, въпреки, че не съм позлвал xD, Samsung изпипват повече софтуера и е възможно да имаш повече функции + писалка xD
Малко се отнесох, но ако имаш някакви въпроси от към Samsung, бих ти дал обективна информация и фийдбек. Не споменах минуси, понеже като цяло не се сещам такива. Не мога да вметна батерията към тях, понеже там нещата варират според ползването на потребителя. Твърди се ,че при Huawei държи повече, но според мен е обяснимо предвид резолюцията на дисплея и липсата на някои функции като Smart Stay.
И да не изглеждам субективен, понеже ползвам Samsung ще изтъкна някои минуси за мен, като имаш предид, че аз ползвам в момента Galaxy S9+.
Минус:
- Дизайна - харесват ми повече извивките на S серията. Камерата също щеше да ми допада повече от дясно.
- Лиспата на Ирис скенер, интелигенто сканиране - изключително е удобно, ползвам го в комбинация с Lift2Wake
- Големя размер на екрана - ръцете ми не са ообено големи и не знам до колко ще ми е удобен телефона при работа за 10+ става въпрос
ПС
Сега видях, че колежката от един друг форум е пуснала видео относно батерията при ноут 10. Айфона също малко го пропуснах, но не съм фен на iOS и не съм ползвал.
Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Note 20 Ultra | #HEX Installer
Say10, мерси и на теб за отделеното време.
Аз Самсунг съм имал най-много, още от S2
Изборът ми е по-скоро ценови За това съм го свел не до клас, а по-скоро до варианти, които ме грабват
За това и дилемата е голяма, защото именно телефоните са много различни, особено iPhone 11, сравнение с P30 pro например.
На Хуауея му харесвам почти всичко - голяма батерия, голям сензор и високоговорител в дисплея. Не ми харесва сривът в цената му и китайските шмекерлъци.
На Ноута му куца леко камерата и батерията, иначе е супер красив и с чудесен дисплей.
Сонито за жалост е най-смотано, защото е със слаба батерия за 4k дисплей и също не особено добра камера.
Айфона си е базов, но нямам впечатления.
Аз Самсунг съм имал най-много, още от S2
Изборът ми е по-скоро ценови За това съм го свел не до клас, а по-скоро до варианти, които ме грабват
За това и дилемата е голяма, защото именно телефоните са много различни, особено iPhone 11, сравнение с P30 pro например.
На Хуауея му харесвам почти всичко - голяма батерия, голям сензор и високоговорител в дисплея. Не ми харесва сривът в цената му и китайските шмекерлъци.
На Ноута му куца леко камерата и батерията, иначе е супер красив и с чудесен дисплей.
Сонито за жалост е най-смотано, защото е със слаба батерия за 4k дисплей и също не особено добра камера.
Айфона си е базов, но нямам впечатления.
Сривът на цената, както каза ще е в твоя ползва. Освен ако не решиш да препродаваш, не би трябавло да те вълнува. А ако цената след време ти е фактор, избираш айфон. Камерата при Ноут 10 не бих казал, че куца. Прецекната ти по-скоро идва от супер агресивния маркетинг на Huawei - "Променяме света на фотографията", те хубаво променят, но в каква посока . Showtime, от видеото ползва паралелно Huawei P30 Pro и Galaxy S8, сравнява и камерите, понеже обича да снима. Не е писала никъде, за сравнението беше леко разочарована от камерата специално.
Samsung Galaxy Buds Pro
Телефони не продавам, а родители на мен и жена ми ги доизползватSay10 написа: ↑06 окт 2019, 12:13Сривът на цената, както каза ще е в твоя ползва. Освен ако не решиш да препродаваш, не би трябавло да те вълнува. А ако цената след време ти е фактор, избираш айфон. Камерата при Ноут 10 не бих казал, че куца. Прецекната ти по-скоро идва от супер агресивния маркетинг на Huawei - "Променяме света на фотографията", те хубаво променят, но в каква посока . Showtime, от видеото ползва паралелно Huawei P30 Pro и Galaxy S8, сравнява и камерите, понеже обича да снима. Не е писала никъде, за сравнението беше леко разочарована от камерата специално.
А камерата на Ноута не ми харесва, не защото снима лошо, а защото е само 12 МР, а аз слагам и изрязвам понякога снимки за Desktop-а. Иначе като я сравних, снима като S7, с изключение на това, че има 2х зуум.
Бях писал преди това, че и аз се разочаровах от прехваления P20 pro, който на тъмно снима добре, но на слънце и плаж прегаря снимките и прави яко мазало. За това като избирам, че снимам и с P30 pro, да видя дали са оправили тази мацаница.
Та за сега събирам мнения и гледам клипове, но повечето изпитания на батерии и камери се разминават и се чудя на кой да вярвам.
Най-добре ги сравни лично, не се занимавай с клипове на известни влогъри, защото повечето са купени да хвалят Huawei. Абстрахирай се от чуждото мнение и като истински професионалист ги разгледай и сравни със собствените си ръце и очи. Не винаги мегапикселите са от толкова голямо значение, но и софтуера за обработка, както и от броя камери с различна функционалност и тяхното имплементиране. Аз имам S9+ и S10+ и ти казвам, че последния снима много по-добре от предишния при всякакви условия. Снима по-добре и от P30 Pro - снимките са доста по-реални, не толкова изпържени и замазани, а хорските лица не са като восъчни фигури.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Не вярвай на клиповете ! Теленор предлагат доста големи отстъпки за определени модели миналия месец, като 30 про беше сред тях ! Отиди на място и попитай за посочените от теб модели !
Всъщност гледам клипове не толкова за камерите, колкото за издържливостта на батериите и тестовете за бързина и Benchmark.
Иначе мегапикселите са важни за мен откъм изрязване на снимки, защото като я изрежа и сложа на 4k, каквото и да си говорим, качеството се разваля.
Но според мен откъм цветопредаване, най-трудно се намира истинско зеленото, с което Самсунг и Сони се справят най-добре
Иначе мегапикселите са важни за мен откъм изрязване на снимки, защото като я изрежа и сложа на 4k, каквото и да си говорим, качеството се разваля.
Но според мен откъм цветопредаване, най-трудно се намира истинско зеленото, с което Самсунг и Сони се справят най-добре