Lenovo Vibe Z2 Pro
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Определено е от картата. Спрях си напълно данните и пуснах wifi. Гледах клипче и браузвах, докато си чатих с гаджето по viber, и за тоя половин час батерията падна с 2%. Да не говорим, че телефона е студен мъртвец.
Нямам от старите карти, а само 4G на Telenor (която е в айфона), но там нямам проблеми.
...поне се успокоих, че не е от телефона нещо...
Иначе съм с 5.0.2 и телефона не е руутван. Няма да получа по-нова версия на софтуера, защото модела е вече стар и не се произвежда. Това обаче не го прави бавен и немощен, а дори напротив. Всичко си ми върви на пушка.
Нямам от старите карти, а само 4G на Telenor (която е в айфона), но там нямам проблеми.
...поне се успокоих, че не е от телефона нещо...
Иначе съм с 5.0.2 и телефона не е руутван. Няма да получа по-нова версия на софтуера, защото модела е вече стар и не се произвежда. Това обаче не го прави бавен и немощен, а дори напротив. Всичко си ми върви на пушка.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Супер си значи от хардуерна точка.
Но пък събуди ново подозрение у мен.
И моят 3Г таблет е стар, от 2012.
Да не би на по-стари 'беззъби' устройства да не им понася 'дъвченето' на твърди за тях чисто нови 4Г карти? Или пък ОС-ът не им понася с новите 4Г карти? Аз съм с рутнат КитКат 4.4.4. на него. Знам ли ...
Оформят се 4 предположения:
- Вива се бъзика с настройки в момента;
- дефектна СИМ карта;
- стар хардуер;
- стара версия на ОС.
Друго просто няма какво да е.
Но пък събуди ново подозрение у мен.
И моят 3Г таблет е стар, от 2012.
Да не би на по-стари 'беззъби' устройства да не им понася 'дъвченето' на твърди за тях чисто нови 4Г карти? Или пък ОС-ът не им понася с новите 4Г карти? Аз съм с рутнат КитКат 4.4.4. на него. Знам ли ...
Оформят се 4 предположения:
- Вива се бъзика с настройки в момента;
- дефектна СИМ карта;
- стар хардуер;
- стара версия на ОС.
Друго просто няма какво да е.
Re: Re: Re: Re: Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Като ви чета мненията май и при мен Г4 започна да загрява от както смених сим картата на Виваком с 4Г поддръжка. Ползвам само 3Г по принцип...
Проблема е във Виваком, няма значение от апарата и версия на ОС.подобен проблем наскоро имаха и клиентите на Теленор особено тези ползващи Хуауей телефони оказало се че пуснат мрежови тест товари модемите постоянно при ,което батерията пада за часове
[Quote]Няма да получа по-нова версия на софтуера, защото модела е вече стар и не се произвежда.[/Quote]
Има CyanogenMod 13 Android 6.0.1 - http://forum.xda-developers.com/android/development/rom-cyanogenmod-13-0-lenovo-vibe-z2-pro-t3303637
п.п. При мен на P70 нямам тези проблеми и активно си ползвам 4G-то (10-те гиги вече не достигат...), но съм с къстъм РОМ който съм оптимизирал допълнително.
п.п.2 От сервизното меню съм изключил следните бандове:
2G - GSM850 и PCS1900
3G - Всички с изключение на WCDMA-900 и IMT-2000
4G - Всички с изключение на Band 3
Има CyanogenMod 13 Android 6.0.1 - http://forum.xda-developers.com/android/development/rom-cyanogenmod-13-0-lenovo-vibe-z2-pro-t3303637
п.п. При мен на P70 нямам тези проблеми и активно си ползвам 4G-то (10-те гиги вече не достигат...), но съм с къстъм РОМ който съм оптимизирал допълнително.
п.п.2 От сервизното меню съм изключил следните бандове:
2G - GSM850 и PCS1900
3G - Всички с изключение на WCDMA-900 и IMT-2000
4G - Всички с изключение на Band 3
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
24 часа по-късно, след подмяната на Вива 4Г картата със стара 3Г Вива СИМка - разходът се върна в рамките на нормалното = 11% за денонощие. За сравнение с 4Г картата имах 27% разход в стендбай за денонощие(екстраполирано от 8 часа разход). При това 4Г картата на Вива работеше в 3Г режим, тъй като на този таблет нямам 4Г, а само 3Г.
Така че новите Вива 4Г карти са си технологични вампири на смучене на батерия, без значение дали работят в 4Г или 3Г. При чисто ЛТЕ без 3Г, като това на Макстелеком, разходът на батерия на другия ми ЛТЕ таблет е 18% на денонощие в стендбай.
Следователно 4Г+3Г СИМ е по-лошата комбиниция в контекста на разход на батерия.
Edit:
Тестова постановка:
Таблет Nexus 2012 3G, 4325 mAh, KitKat 4.4.4
Tablet Nexus 2013 LTE, 3950 mAh, Marshmallow 6.0.1
Единствени приложения работещи във фонов режим и на двата таблета по време на теста - Telegram & Viber.
Така че новите Вива 4Г карти са си технологични вампири на смучене на батерия, без значение дали работят в 4Г или 3Г. При чисто ЛТЕ без 3Г, като това на Макстелеком, разходът на батерия на другия ми ЛТЕ таблет е 18% на денонощие в стендбай.
Следователно 4Г+3Г СИМ е по-лошата комбиниция в контекста на разход на батерия.
Edit:
Тестова постановка:
Таблет Nexus 2012 3G, 4325 mAh, KitKat 4.4.4
Tablet Nexus 2013 LTE, 3950 mAh, Marshmallow 6.0.1
Единствени приложения работещи във фонов режим и на двата таблета по време на теста - Telegram & Viber.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Да, така си и мислех. Всичко е от SIM и мрежата на оператора, но направих това, което ми написа Росен вчера и в момента телефона ми е на 83%, при постоянно включено 4G. Изчезна и това загряване при зареждане.
P.S. Тия дни ще му сложа 6-та, и ще споделя впечатления.:)
офтопик: Ако не ти е проблем и имаш от двата вида SIM: 3/4G, пусни тестове от двете карти в темата с 3.5G - тестовете, защото ме съмнява, че и там ще има колебания.
P.S. Тия дни ще му сложа 6-та, и ще споделя впечатления.:)
офтопик: Ако не ти е проблем и имаш от двата вида SIM: 3/4G, пусни тестове от двете карти в темата с 3.5G - тестовете, защото ме съмнява, че и там ще има колебания.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Здравей колега,би ли споделил какво е това което си направил и дали е помогнало,че и аз на моето G2 откакто сложих 4g карта на Теленор зареждам батерията по 2 пъти на ден.
Re: Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Телефона започна да пече и от 30 минутно браузване само. Някой може ли да предложи нещо което да пробвам, за да спре това загряване? Вечерно време, като го оставя да се зарежда първите 30 минути, дъската на бюрото под него си е направо топла. Най-добри са на самсунг процесорите ексинус, там поне няма такова греене.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Lenovo Vibe Z2 Pro
Преди няколко дни си взех 4G сим от Виваком и от тогава батерията ми пада 2 пъти по-бързо и телефона ми загрява.