KM900 Arena
Re: LG KM900 Arena
добре sfan подкарай ми GPS на тела и ще ти го подаря,вече трета джава програма слагам и казва че няма сателити,а и в тела в настройки има само а-гпс или външен. вие май расъждавате само на книга и тела сте го виждали само на монитора
Това че софтуерно е ограничен да работи само в A-GPS режим, по никакъв начин не означава, че телефона няма вграден GPS ресивър.
Ако не можеш да гледаш youtube клипове през wi-fi, не означава, че телефона няма wi-fi, нали?
Ако не можеш да гледаш youtube клипове през wi-fi, не означава, че телефона няма wi-fi, нали?
"абе човек как не можеш да схванеш че без вграден гпс няма как да има а-гпс"
В грешка си, възможно е да има само aGPS без реален GPS приемник.
В грешка си, възможно е да има само aGPS без реален GPS приемник.
И как става тази работа ?
Примерно кой телефон има А-GPS без GPS.
Примерно кой телефон има А-GPS без GPS.
Стига глупости бе хора, идеята на A-GPS е да подпомага работата на самия GPS, за да се закача по-бързо или при слаб сигнал. Съответно ако нямаш GPS, няма какво да се подпомага.
iPhone? А стига бе! А за кой iPhone по-точно си мислиш?
iPhone? А стига бе! А за кой iPhone по-точно си мислиш?
"идеята на A-GPS е да подпомага работата на самия GPS, за да се закача по-бързо или при слаб сигнал. Съответно ако нямаш GPS, няма какво да се подпомага.
аGPS може и самостоятелно да се ползва, но имайки предвид естеството му, е много неточен. Мен примерно ме позиционира в радиус от 3900 метра.
аGPS може и самостоятелно да се ползва, но имайки предвид естеството му, е много неточен. Мен примерно ме позиционира в радиус от 3900 метра.
Както казах, самата триангулацията от клетките не се нарича A-GPS. То имаше и java софтуерче, вършещо същата работа. Тогава направо да кажем, че всички java телефони имат A-GPS, така ли?
Да, само триангулацията не е aGPS.
Триангулация + теглене на almanac/orbital data от асистънс сървъвъра-a e aGPS.
Триангулация + теглене на almanac/orbital data от асистънс сървъвъра-a e aGPS.
И каква работа ще ти свърши информацията за сателитите, ако нямаш GPS приемник?
rado243 при този А-GPS режим, с каква точност показва позицията ти?
rado243 при този А-GPS режим, с каква точност показва позицията ти?