Nexus 5

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Re: LG Nexus 5

Мнение от afficionado » 28 яну 2014, 18:20

[Quote]... но нещо не ми е на сърце.[/Quote]
:) Ето тук е разковничето! Малко или повече всичките си приличат...Какво толкова му мислиш, нали ще го държиш я година, я не, както си те знаем:D Важното е това което ще вземеш, да ти харесва...
ПП. и стига си ги купувал тези телефони, ти си имаш достатъчно...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 28 яну 2014, 18:54

На мен не ми е ясно само на теб, какъв ти е проблема? Нещо да съм ти казал или засегнал? Просто споделям нещо, мога и повече да напиша от това, което набързо успях да вида и при двата модела. А дали, ще си купувам всяка година телефони или нещо друго си е мой проблем. Гледай в собствената си паница а не в тази на другите.
Samsung GALAXY S22 Ultra

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 29 яну 2014, 00:27

Честно казано аз пък ти завиждам благородно, че си сменяш телефоните толкова често и постоянно опитваш нови и различни модели и марки. Като се замисля, май и аз мога да си позволя да го правя, но да си призная не ми стиска да наливам толкова пари в смартфони, таблети и други "играчки". Все пак за всички нас е хубаво това, че ти го правиш, понеже си доста активен потребител на форума и можеш да споделиш обективно мнение за съответното устройство.
Конкретно за Nexus 5, без да го притежавам, само от мнения на потребители в световен мащаб мога да кажа, че не е кой-знае колко добро устройство за ежедневно ползване. По-скоро това е телефон за разработчици, които да са винаги в крак с последните промени по Android системата и да имат винаги немодифицирана версия. Всичко в този телефон е свързано повече с практичността отколкото с удоволствието от използването му. Нито камерата снима добре (разбира се в сравнение с други модели със сходни характеристики), нито батерията му държи, нито има някакви стокови приложения с невероятни функции (като например приложение за камерата на Samsung и др. такива). Въпреки, че според мен е насочен към разработчиците, този телефон има един огромен минус и това е липсата на слот за карта. Не че самата налична памет не е достатъчна за да се тестват приложения. Просто е невъзможно да се тестват такива, които изискват четене и запис от допълнителната карта. Така де. В заключение. Ако се насочиш към този модел ще си щастлив от редовните ъпдейти и голямата налична база от софтуер, модове, ромове и всевъзможни други благинки. В минус мога да кажа, че макар и винаги обновената версия, ще разполагаш просто с един гол Android, който сам трябва да модифицираш според нуждите си. Това в някои случаи е голямо удоволствие, но в други е голяма досада :)

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 29 яну 2014, 08:34

Като бивш собственик на Нексус повече от година мога със сигурност да заявя, че "редовните ъпдейти" са много прехвалени. 90% от промените за последните 1-2 години бяха невидими за нормалния потребител и реално чистия Андроид си остана една безкрайно орязана ОС. И докато се усетиш минали 18 месеца и си аут от веригата. Сигурно някой от Галакси серията ще има по-дълга поддръжка от Нексусите. През повечето време докато бях с Нексус слагах всевъзможни custom ROM-ове с цел да се подобри функционалността и да се доближи поне малко до фабричните фирмуери на Samsung,LG и тн. Само, че повечето са много бъгави и работят нормално само първите няколко дни.

В случая разликата между G2 и Н5 е голяма - значително по-лоша камера, много по-слаба батерия и много по-орязан софтуер и множество други малки липси като радио и дори инфрачервения порт, което междудругото е едно от най-използваните приложения от мен, двойното потупване за събуждане също е супер. С хардуер като Snapdragon 800 няма смисъл да се притесняваш за лаг при нито един телефон. Другите флагмани на Самсунг,Сони,НТС също са отлични телефони, но цените им са значително по-високи и плащаш за дизайн и марка едни 200лв минимум.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 29 яну 2014, 09:19

Аз си мисля, че Z1 е по-скъп, защото е изработен от качествени материали, и има най-добрата камера за андроид устройство.
Samsung GALAXY S22 Ultra

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 29 яну 2014, 12:06

x2 за ъпдейтите на нексусите. Google повече говорят за тях, от колкото реално нещо да правят.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 29 яну 2014, 17:25

Така е по-качествени са материалите, но това е едно устройство, което ползваш година-две и после го сменяш. Няма да си го слагам на паметната плоча. За мен не си заслужава по-високата цена за премиум материали. Пласмасите на Г2 са достатъчно дуракоустойчиви за да издържат 2 години сериозно ползване и това ми е достатъчно.

Holon
Регистриран: 06 юли 2013, 19:43

Мнение от Holon » 01 фев 2014, 13:41

Ванка взе ли го вече да споделиш някое мнение:)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 01 фев 2014, 16:36

Той си взе Сони.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Hitreca Hitrecov
Регистриран: 25 окт 2011, 13:01

Мнение от Hitreca Hitrecov » 03 мар 2014, 07:25

Може ли да споделиш мнение,защото смятам да си го купувам!?

Отговори