Optimus 2X P990

pacy4
Регистриран: 10 фев 2010, 12:45

Re: LG P990 Optimus Speed

Мнение от pacy4 » 24 дек 2010, 17:44

Това нещо ще топи батерията за половин - един ден. (no) Ако не е така, лично ще си върна думите назад. ;)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 24 дек 2010, 17:52

Да, галакси 3 е с 3.2 дисплей и едноядрен под 1 ghz, а това пак със същата батерия. Много тъпо - никой от големите производители не ще да се "престраши" да сложи над 1500 mah и това си е. Да ги пита човек защо - сигурно и те не знаят. Как може една обикновена слушалка Sonim да може да е с 1800+, а на подобен телефон да "не могат" да сложат?

0//n_3_R
Регистриран: 18 юли 2009, 09:18

Мнение от 0//n_3_R » 27 дек 2010, 12:27

Мдааа ако му сложат и един пластмасов панел за 2 лева наистина ще убият рибата (whistle)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 27 дек 2010, 12:32

Всички се надяваме, че А9 няма да точи повече батерия от А8 или поне няма да е забелжимо повече.

todortk
Регистриран: 16 май 2007, 12:15

Мнение от todortk » 29 дек 2010, 15:02

В обикновенната слушалка ими много място за по-голяма батерия.
И като обем и като маса.
В телефоните от висок клас мястото не стига.
Трябва в минимално място да се сложат всички екстри :
камера, GPS, голям екран и т.н.
И всичко това да е леко.
Но да е здраво и да изглежда добре....
Е как да стане това?
Батерията е едно от най-тежките неща в телефона.
Как да се сложи голяма батерия, а пък телефона да остане удобен и лек?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 29 дек 2010, 15:17

Е никъде не е казано, че даден телефон трябва да тежи максимум еди колко си и да е с еди какви си максимални размери - трябва да има повече разнообразие, не всичко да е правено за да бъде максимално фешън (И sonim определено е телефон, който не е правен да бъде фешън - защо тогава да няма и такъв смартфон?).;)

А иначе лично аз съм се натъквал на усилена батерия (2800 милиампера, ако не се лъжа), която всъщност беше доста по-лека от оригиналната (1600). Ако и не говорим чак за такава, а примерно 2000, то тогава според мен при добро желание разликите ще са минимални (Откъм размери и тежест, а иначе откъм функционалност доста повече, смятам).

Сега гледам, че например една Motorola Defy с 1500 милиампера тежи само 120 грама и пак си има всичко (Без QWERTY), докато една Milestone тежи цели 50 грама повече - една по-мощна батерия едва ли ще дойде повече от 50 грама, а ако размерът на батерията се компенсира с липса на QWERTY (Макар че аз бих предпочен по-голям размер и QWERTY+по-мощна батерия), то тогава спокойно може да има телефон с поне 2000 милиампера, който да не е по-тежък и по-дебел от една Milestone.:)

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 29 дек 2010, 16:10

Колкото по-компактно, миниатюрно и леко - толкова по-скъпо. А ценовата конкуренция се разлютява яко във всички класове.

Освен това производителите не измислят/купуват нов вид батерии за всеки нов модел. Пример - батерията на моя телефон се ползва в още 13 модела.

Пък и по-важното според мен е да се подобрява енергоемкостта на апарата, а не батерията.

todortk
Регистриран: 16 май 2007, 12:15

Мнение от todortk » 03 яну 2011, 16:17

Apple правят телефони от 3 години.
Нокия, HTC, LG, Samsung от поне десет.
Все си мисля, че по-скоро Apple копират от другите.
Колкото до това, че е най-продаван - причината не е, че е добър, а че е добре рекламиран.
iPhone винаги изостават с технологиите, налагат ограничения на потребителите си, имат всякакви технологични изцепки, но ги купуват. И причината е, че умеят да промиват мозъците на потребителите. И си плащат за реклама навсякъде.
Всяко ревю за мобилни телефони е платено от Apple.
"Излезе нов модел на еди коя си компания", ще го напишат като "Еди коя си компания се опитва да конкурира iPhone". Нищо че въпросния модел по всички аспекти е по-добър.
И това подвежда потребителите, че въпросния iPhone е нещо кой знае колко добро.

bobbydigital
Регистриран: 10 фев 2009, 21:56

Мнение от bobbydigital » 05 яну 2011, 20:22

Ко викаш,нещо не те разбрах?Айпъл копирали.Какво копират?Ако ги нямаше Ейпъл сега всички щяхме да сме още на тъпите Симбиани и Уиндоус Мобайли.Точно Ейпъл направиха революцията с тия капацитивни екрани,хубава ОС и магазина за приложения.Вярно е,че ограничават потебители те си,но пък не са като другите производители,които влачат ъпдейтите си с месеци и като излезе ъпдейта вече е остарял.Не искам да звуча като фен,но по-скоро ти си промит мозък.Не разбирам защо толкова много ги мразите.Имат най-стабилната мобилна ОС,телефоните им имат хубав дизайн,имам магазина с най-много приложения и така нататък.И не забравяй,че те пускат по 1 телефон на година :) ЛГ добре че пуснаха няколко нови телефона с добър хардуер на скоро,че бяха много зле.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 05 яну 2011, 20:48

Защо въобще се занимаваш хора, чийто аргументи са "Епъл правят телефони от 3 години"?

Отговори