Optimus 2X P990
- tedddyster
- Регистриран: 08 яну 2008, 11:37
Re: LG P990 Optimus Speed
В някои магазини го има, но не го излагат на витрината, така че трябва да питаш специално за него :)
Майка ми си го купи. Какво да ви кажа - фройо.
Минуси:
- слаб звук по време на разговор
- малко кичозен дизайн на менютата. (много цветни)
- лоша локализация на БГ - има тук таме / и пр.
Минуси:
- слаб звук по време на разговор
- малко кичозен дизайн на менютата. (много цветни)
- лоша локализация на БГ - има тук таме / и пр.
истина ли е това че мислех да си го купувам... за тези грешни пари започваш да ме разколебаваш...
Пиша само това, което съм чел. Напиши просто в гугъла rewiew или forum lg optimus speed ili lg optimus 2x, дай му да търси сравнително нови статии и чети. За всеки продукт има мн негативни мнения, колкото и да е добър. Важи и обратното :)
Така, сложих му последната версия от 5 април. С тази и предишната версия има странно лагване (накъсване), когато прехвърляш между десктопите, самите транзишъни. Самите приложения обаче работят доста добре и мазно. Един от най-големите минуси според мен е слабият високоговорител. Повечето ви мп3-ки ще звучат сравнително слабо и може да изпуснете повикване в шумна среда.
Силата на звука по време на разговор е ОК, но се получават нарушения на звука (изкривявания), които ги има или няма в различните радио версии (baseband).
Батерията пада сравнително бързо. Майка ми, с 1ч-1ч30 мин разговори, 20 мин браузване с Wi-Fi, няколко SMS-a, издържа 1ден - 1 ден и половина. В xda форума има цяла тема относно battery drain bug, което е индивидуално. Не мога да преценя дали конкретната бройка на майка го има. Един девелъпър (Modaco) докладва, че LG не са доизпипали софт-а има бъгове, които предизвикват натоварване на телефона.
УиФи-то е по-слабо от това на оптимус 1 - сравних двата телефона с wi-fi analyzer - има разлика от няколко dBm.В места, където имам 2 черти с моя оптимус 1, майка ми има само 1. Може би това също зависи от радио версията и ще търпи промени.
Чакаме Gingerbread да видим как ще е;)
Силата на звука по време на разговор е ОК, но се получават нарушения на звука (изкривявания), които ги има или няма в различните радио версии (baseband).
Батерията пада сравнително бързо. Майка ми, с 1ч-1ч30 мин разговори, 20 мин браузване с Wi-Fi, няколко SMS-a, издържа 1ден - 1 ден и половина. В xda форума има цяла тема относно battery drain bug, което е индивидуално. Не мога да преценя дали конкретната бройка на майка го има. Един девелъпър (Modaco) докладва, че LG не са доизпипали софт-а има бъгове, които предизвикват натоварване на телефона.
УиФи-то е по-слабо от това на оптимус 1 - сравних двата телефона с wi-fi analyzer - има разлика от няколко dBm.В места, където имам 2 черти с моя оптимус 1, майка ми има само 1. Може би това също зависи от радио версията и ще търпи промени.
Чакаме Gingerbread да видим как ще е;)
Значи не е само при мен проблема със слабата батерия ... то направо не се трае, пада много бързо. Дано с новата версия на Android да са позакърпили нещата малко.
-
- Регистриран: 11 окт 2010, 14:17
Напълно нормално е да ти пада батерията с 1-2 дни.. При всички смартфони е така,а тоя дори е двуядрен,купи си за 10 кинта още 1 брой батерия и за 10 си вземи от ония двойните чарджъри за батерия и си ги разцъквай двете батерии когато се наложи :) А ако не ти отърва да ти пада батерията,земи си някоя от ония нокии 2600 и си цъкай колкото си искаш,държат по 5 дни с по 1-2 часа разговори на ден :Д
След около месец два ползване, батерията ще започне да държи малко повече. Но това си е 4" тъчскрийн с две ядра все пак...
При мен батерията се държи добре, за цяла нощ падна с 1% :) още не мога да дам обективна оценка как се държи през деня защото постоянно ми е в ръцете :D а и батерията е на 2 цикъла (whistle)
Първо, Froyo не е оптимизиран за две ядра; второ - двете ядра трябва да пестят енергия, а не да я хабят повече. - иначе да - 1.5-2 дни си държи.