Optimus One P500
Re: LG Optimus One P500
Просто ми изкочи като като съобщение от приложението "Уведомление за актуализации".
Nexus One още няма ъпдейт, Nexus S не е на пазара, а вие искате един лоу-енд модел на LG да получи Gingerbread?
След няколкодневни наблюдения, достигам до извода, че вероятната причина за проблемите с обхвата и качеството на разговорите се коренят в 3g мрежите на Vivacom и Mtel. При силен 3g сигнал или преминаване в режим 2g проблем няма. Става въпрос за София.
При мен 3Г при мтел никакъв го няма, дори не намира оператора.
При виваком дори и слаб 3г сигнал, се осъществява приличен разговор.
Аз и без това телефоните ги държа на 2Г.
Но ето примерно тук на работа в стаята ми, при 43% обхват, мтел ми прекъсва връзката когато тръгна да набирам. Слагам вивакомската карта няма проблем, слагам на колегата глобулската, пак обхват и връзка като слънце.
Направо вече се побърквам, каква е тази простотия не знам. Довечера ще търся друга сим на мтел да тествам и с нея.
При виваком дори и слаб 3г сигнал, се осъществява приличен разговор.
Аз и без това телефоните ги държа на 2Г.
Но ето примерно тук на работа в стаята ми, при 43% обхват, мтел ми прекъсва връзката когато тръгна да набирам. Слагам вивакомската карта няма проблем, слагам на колегата глобулската, пак обхват и връзка като слънце.
Направо вече се побърквам, каква е тази простотия не знам. Довечера ще търся друга сим на мтел да тествам и с нея.
Странно това с обхвата. Аз го ползвам доста интензивно с Вивакомска карта и досега никога не съм имал проблеми с осъществяването на разговори или нет. Всичко си е като пушка :D
Mи и аз купих предплатена карта на виваком и си работи като пушка, ама важните ми контакти са на мтел да го ева.
Както съм писал по-нагоре, слизам в една маза дето по принцип е работилница има машини и почти няма обхват, другия ми телефон дето го ползвам сега за втори - една пръчка водафон 225 губи там обхвата, ЛГ-то му пада asu-то почти до 2-3 и званя и гогоря без ядове. Обаче сложа ли м-телската карта, ако не е над 14-15 asu, забрави да се свърже. Водафона пък на същото място където ЛГ-то не ще, с мтелската карта звъни като пич :X
Мисля да пиша дирекно на корейците да видим какво ще кажат.
Интересно:
[Quote]Иначе има подобрение във WiFi обхвата, да, но не и в 2G/3G - хвана ли го в долната част директно губя мрежа[/Quote]
[Quote]Ха, че един софтуерен ъпдейт може ли да влияе на обхвата?
[/Quote]
[Quote]По принцип може, затова и HTC с повечето си модели изкарват по няколко версии на Radio-то на телефона. Обикновено заради проблеми с мрежите в определени държави и с определени оператори.
[/Quote]
Това до някъде дава отговор на проблема.
Писал съм на ЛГ, ще видим дали ще отговорят. :)
Ето това е:
http://img191.imageshack.us/img191/5875/clipboard01oc.jpg
http://img510.imageshack.us/img510/6527/clipboard02vw.jpg
Явно ще се чака ъпдейт за мтел. :) Не е проблемен телефоня. :)
Както съм писал по-нагоре, слизам в една маза дето по принцип е работилница има машини и почти няма обхват, другия ми телефон дето го ползвам сега за втори - една пръчка водафон 225 губи там обхвата, ЛГ-то му пада asu-то почти до 2-3 и званя и гогоря без ядове. Обаче сложа ли м-телската карта, ако не е над 14-15 asu, забрави да се свърже. Водафона пък на същото място където ЛГ-то не ще, с мтелската карта звъни като пич :X
Мисля да пиша дирекно на корейците да видим какво ще кажат.
Интересно:
[Quote]Иначе има подобрение във WiFi обхвата, да, но не и в 2G/3G - хвана ли го в долната част директно губя мрежа[/Quote]
[Quote]Ха, че един софтуерен ъпдейт може ли да влияе на обхвата?
[/Quote]
[Quote]По принцип може, затова и HTC с повечето си модели изкарват по няколко версии на Radio-то на телефона. Обикновено заради проблеми с мрежите в определени държави и с определени оператори.
[/Quote]
Това до някъде дава отговор на проблема.
Писал съм на ЛГ, ще видим дали ще отговорят. :)
Ето това е:
http://img191.imageshack.us/img191/5875/clipboard01oc.jpg
http://img510.imageshack.us/img510/6527/clipboard02vw.jpg
Явно ще се чака ъпдейт за мтел. :) Не е проблемен телефоня. :)
Ако нивото на сигналът преди провеждането на разговор е например 25 asu, в момента на свързване пада рязко. Интересното е, че при разговор се получава едно странно затихване, когато отсрещната страна не говори. Трудно ми е да го обясня, но имам чувството, че връзка се осъществява при достигане на определено ниво на звука от отсрещния абонат... през останалото време липсва всякакъв фонов шум! Пълна тишина! Каква ли би могла да е причината за това?! Софтуера на телефона, настройките на мрежата... направо съм в шах!
Сложих приложението на HTC Legend, абсолютно същото се получава при свързване - нивото на сигнала спада, явно си е така.
Колкото до звука при разговор, това софтуерно е направено така, четох из чуждите сайтове, че било с цел да се заглушава фоновия шум за да може по-добре да се чува събеседника. :| Ама чак пък да не се чува друго, при мен си се чува, даже днес звънях в къщи, малкия ревеше в другата стая аз едвам чувах жената. :) Определено има някакво затихване, но това не ми пречи.
По-ме е яд че трбява да чакам ъпдейт за мтел мрежата. :(
Колкото до звука при разговор, това софтуерно е направено така, четох из чуждите сайтове, че било с цел да се заглушава фоновия шум за да може по-добре да се чува събеседника. :| Ама чак пък да не се чува друго, при мен си се чува, даже днес звънях в къщи, малкия ревеше в другата стая аз едвам чувах жената. :) Определено има някакво затихване, но това не ми пречи.
По-ме е яд че трбява да чакам ъпдейт за мтел мрежата. :(
Аз съм с мобилен купен от Виваком и тяхна карта, какво да чакам?! Дропи ми връзката и това е :( Дайте ми някакъв съвет! Да взема да сложа европейска версия ли?
P.S. Между другото, какво е това приложение на HTC и за какво си го инсталирал?
P.S. Между другото, какво е това приложение на HTC и за какво си го инсталирал?
Phono, ако прочетеш по-назад ще разбереш.
Аз пак се повтарям на Виваком няма никакви проблеми с телефона, дори на изключително ниски нива на сигнала. Но си мисля че защото липсва все още добра оптимизация на радио модема, и с бъдещи ъпдейти това ще се оправи. Говоря така защото съм страшно доволен от останалите черти на телефона, изключително удобен и за парите си производителен. Ще го стискам и ще чакам софтуерни ъпдейти :)
Аз пак се повтарям на Виваком няма никакви проблеми с телефона, дори на изключително ниски нива на сигнала. Но си мисля че защото липсва все още добра оптимизация на радио модема, и с бъдещи ъпдейти това ще се оправи. Говоря така защото съм страшно доволен от останалите черти на телефона, изключително удобен и за парите си производителен. Ще го стискам и ще чакам софтуерни ъпдейти :)