Помогнете ми да си избера качествени слушалки
-
- Регистриран: 09 апр 2008, 18:40
Помогнете ми да си избера качествени слушалки
Здравейте, съфорумници! Тъй като се обзаведох с нов телевизор и домашно кино и ми останаха малко пари, реших да си търся и нови слушалки. Почитател съм на качествения звук, така, че помагайте в избора. Критериите ми са да са безжични (с РЧ УКВ или с Блутуут), затворен тип за домашно ползване, с възбудител поне към 40 мм, свързването може да е както аналогово, така и цифрово. Също така да са с шумопотискане, без странични шумове, тъй че човек като ги сложи да се потопи директно в това, което чува. Обхватът толкова не ме интересува (поне от едната в другата съседна стая да има добро покритие, без да се нарушава или накъсва звука). Говорим за 10-на метра раззстояние някъде. Давайте идеи, като цената да не надвишава 200 лв. примерно (естествено може и малко повече, важно е качеството). Спрял съм се на тези http://www.technomarket.bg/products/09110745/sony-mdr-rf865rk , но ако има нещо по-добро споделете. Марката няма значение.
Re: Помогнете ми да си избера качествени слушалки
Големи изисквания, малко пари. Ако числото е в евро, може и да се намери нещо читаво.
-
Еврото нали го отписват напоследък :D Давайте всякакви предложения, може и да спестя още малко ценни хартийки :)
Не съм почитател на безжичните истории, поради (май не е неоснователно) възможност за облъчване. Подобни слушалки съм пробвал и тествал само един път и това бяха sennheiser rs180 (за британския пазар, може да има регионална разлика в моделите). Описват всичко което искаш много точно, но подобен продукт (не толкова масов) се избира трудно. Препоръчвам ти да попиташ в аудио форум, защото ще ти дадат повече и по - добри мнения.
-
Разглеждал съм модели на Sennheiser, добри са и то много. Благодаря все пак, продължавам да се ровя във форумите :)(whistle)
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
sennheiser си вземи,аз едно време играх с такива ,чуваше се много по-добре от icemat siberia ili steelsound 5H ,които тогава бяха топ-а в гейминга (beer)
-
Re: Re: Помогнете ми да си избера качествени слушалки
Да реанимирам тази тема, че съм на зор. Изгоряха ми слушалките на Самсунг, които бяха и хендс фрии. За музика слушалки си имам, но искам едни които да са комбинирани и за разговори. Спрях се на Xiaomi Piston Earphone v.2, като съм ги намерил за 40лв. Според вас, много ли са 40 кинта за този модел и ако да - бихте ли ми препоръчали друг модел? Не държа да са някакви скъпарски, все пак за работа ще ги ползвам повече.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Помогнете ми да си избера качествени слушалки
40лв. са много за Piston 2. Тези слушалки се намират за $15.90 на gearbest (с безплатна доставка от Китай). Има ги и от склада в ЕС, но там цената е висока. Piston 2 v2 са отличен избор. Новата (трета) версия е пластмасова и без металната диадрагма.
Re: Re: Re: Помогнете ми да си избера качествени слушалки
За тези пари, дори по-малко можеш да си вземеш безжични. Аз ползвам такива и съм много доволен от качеството на звука. Батерията кара около 5 часа. Bluedio M3
http://www.aliexpress.com/item/Original-Bluedio-M3-In-ear-Wireless-Bluetooth-4-1-Stereo-Sport-Sweatproof-Earphones-For-iphone-Smartphone/32351839092.html
http://www.aliexpress.com/item/Original-Bluedio-M3-In-ear-Wireless-Bluetooth-4-1-Stereo-Sport-Sweatproof-Earphones-For-iphone-Smartphone/32351839092.html