Made by Nokia или Made in Finland
Re: Made by Nokia или Made in Finland
8800 сапфир арт по какво се различава оригинала и копието
Аз имам Carbon Арте и на телефона пише Мade by Nokia и от долу Made In Korea. Някой били ми обяснил по точно понеже тука чета, че Made By Nokia И Made in Korea имат ралика?
това е пълна глупост няма никакво значение кво пише отзад навсякъде нокиите се сглобяват по еднакъв начин по еднаква технология и с еднакви материали не говоря за реплики а за оригиналните нокии разбира се и това с номерата също е пълна простотия
НО моят телефон(както наскоро разбрах между другото) си е MADE BY NOKIA и се оказа ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗДРАВА МАШИНА. Става дума за 3250-тка.
Интересното е че и аз Скоро - преди 4-5 месеца разбрх, че и моят 3250 е MADE BY NOKIA.Купил съм си телефона още като излезе в БГ.Беше над 700 лв.Супер здрав телефон - още го ползвам и съм много доволем за 4 години не е мръднал-никакви оплаквания.При надпис MADE BY NOKIA важи правилото за руските телевизори - Ако се окаже, че работи и поне няколко месеца не даде някакъф дефект то значи ще те кара до живот.Ако купувате от големи вериги не се плашете. Гаранцията си е гаранция. Ако ще да пише и MADE BY AFRIKA. Все пак 2 години не са малко. Малките магазинчета - днес ги има утре не.Те правят бързи удари с евтини ментета и после върви ги търси.
ИЗВОДА: Не гледай какво пише под капака а гледай от кой магазин купуваш, да има касов бон и надлежно написана гаранция.
Интересното е че и аз Скоро - преди 4-5 месеца разбрх, че и моят 3250 е MADE BY NOKIA.Купил съм си телефона още като излезе в БГ.Беше над 700 лв.Супер здрав телефон - още го ползвам и съм много доволем за 4 години не е мръднал-никакви оплаквания.При надпис MADE BY NOKIA важи правилото за руските телевизори - Ако се окаже, че работи и поне няколко месеца не даде някакъф дефект то значи ще те кара до живот.Ако купувате от големи вериги не се плашете. Гаранцията си е гаранция. Ако ще да пише и MADE BY AFRIKA. Все пак 2 години не са малко. Малките магазинчета - днес ги има утре не.Те правят бързи удари с евтини ментета и после върви ги търси.
ИЗВОДА: Не гледай какво пише под капака а гледай от кой магазин купуваш, да има касов бон и надлежно написана гаранция.
-
- Регистриран: 03 май 2009, 11:58
Развитие на големите транснационални компании в Китай
От 50-те години на миналия век компанията Нокия започна търговски отношения с Китай. През 1985 година, Нокия откри първото си представителство в Пекин. В средата на 90-те години на миналия век, Нокия и Китай създадоха кампания със смесени капитали за производството на мобифони. Сега тази компания вече е най-голямата база на Нокия в света. След настъпването на новото хилядолетие, сътрудничеството между Нокия и Китай в сферата на най-новите съобщителни технологии се засилва с всеки изминат ден. Компанията активно участва в развитието на телекомуникациите в Китай.
В Китай Нокия е създала два изследователски центра. Мрежата от представителства на компанията обхваща цялата страна, в които работят 4500 души. Цялата газа продукция на Нокия вече се произвежда в Китай, включително и най-новите модели мобилни телефони
Дано съб бил полезен.
Поздрави
От 50-те години на миналия век компанията Нокия започна търговски отношения с Китай. През 1985 година, Нокия откри първото си представителство в Пекин. В средата на 90-те години на миналия век, Нокия и Китай създадоха кампания със смесени капитали за производството на мобифони. Сега тази компания вече е най-голямата база на Нокия в света. След настъпването на новото хилядолетие, сътрудничеството между Нокия и Китай в сферата на най-новите съобщителни технологии се засилва с всеки изминат ден. Компанията активно участва в развитието на телекомуникациите в Китай.
В Китай Нокия е създала два изследователски центра. Мрежата от представителства на компанията обхваща цялата страна, в които работят 4500 души. Цялата газа продукция на Нокия вече се произвежда в Китай, включително и най-новите модели мобилни телефони
Дано съб бил полезен.
Поздрави
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Един въпрос, след откриването на завода в Румъния, не затвориха ли този в Германия ??? Поне от година не съм виждал телефон произведен там. И нещо друго - не винаги най-високия клас се произвежда във Финландия, или поне преди беше така, 7500 призмата на сестра ми също е произведена там и се оказа ужасно здрав телефон, колкото и да не ми се вярваше.
Но освен самия завод се забравя нещо друго. Качеството на работника. Просто няма как да ми сравните качеството на работа - попитайте приятел в Америка да речем. Всеки ще ви каже за разликата между Германски и Мексикански VW. Цената на немския е по-висока, но това надали е просто мит, наистина качеството е по-добро, въпреки че заводите се правят по един стандарт.
Но освен самия завод се забравя нещо друго. Качеството на работника. Просто няма как да ми сравните качеството на работа - попитайте приятел в Америка да речем. Всеки ще ви каже за разликата между Германски и Мексикански VW. Цената на немския е по-висока, но това надали е просто мит, наистина качеството е по-добро, въпреки че заводите се правят по един стандарт.
-
- Регистриран: 13 мар 2010, 14:47
Един малък но важен коментар. Преди 2г си взех Н72 от хенди, made in Finland. След 1 седмица спря да зарежда и да се сбъгясва софта,дори и с подменени зарядни! След 1,5 месеца огромни скаандали накрая ми смениха само батерията, но темата с хенди е друга.......с други думи дори и оригинала може да се бъгне;) Гаранция няма!:) Слава богу и до днес си работи идеално, кво му стана в началото не знам и до днес!
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 11:19
Аз взех за мойта бамбина Н81 8ГБ,защото ми беше в промоция за предпописване на договор на Вивател и пишеше "Маде ин Финланд" демек оригинална и стана така 4е батерията не може да държи ппове4е от 12-18 4аса дори и да не я "зака4аш" което е недопостимо,някой път бутона за камерата не реагираше/не я пуска/ и нямаше "Изход" на музикалния плеър и стоеше постоянно отворен и може би затова пададаше,но както и да е,става дума 4е и "Финланд" да е няма гаранция 4е ще е 4ук... ;)