На кое държите най-много при избора на телефон?

kan4oto72
Регистриран: 21 авг 2009, 18:42

На кое държите най-много при избора на телефон?

Мнение от kan4oto72 » 29 апр 2018, 17:29

:D
Да е евтин !
Екран поне 10 - 12 часа !
Да е със стерео говорители !
Добра камера !
Поне 5,5 инча , добра резолюция до 200 грама !
Да не гори ръцете !
Да е бърз и пъргав !
Външния вид ми е все тая !
Поне 4 рам и 64 ром да е !
(yes)

zlostorko
Регистриран: 01 юли 2011, 10:32

Re: На кое държите най-много при избора на телефон?

Мнение от zlostorko » 29 апр 2018, 17:38

Да е от галакси серията на самсунг! (whistle)

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Мнение от kpo » 29 апр 2018, 18:03

Андроид поддръжка от производителя - поне един официално гарантиран ъпгрейд до следваща основна версия

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 29 апр 2018, 18:05

Съвкупност от много неща, които не ми се изброяват едно по едно сега.
За по-кратко, когато се наложи да сменям телефон (някъде през 3 години) винаги избирам флагман и ако трябва изчакам 2 - 3 месеца, докато го пуснат.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Мнение от PoceH_BS » 29 апр 2018, 18:07

Батерията да е поне 4000 (колкото повече, толкова повече), среден клас SoC (в момента на купуването), по възможност до 5" и 150 гр.
Компас и дистанционно (IR Blaster) са добре дошли, но не са критични :)

п.п. Забравих най-важното - Андроид с възможност за root и/или "сготвяне" на собствен РОМ.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: На кое държите най-много при избора на телефон?

Мнение от board » 29 апр 2018, 19:58

Може би мога да степенувам по следния начин избора на телефон:
1) На първо място са физическите размери на телефона. Не обичам прекалено големи телефони и колкото и да ми харесат характеристиките им, не бих направил компромис с размера
2) След това трябва да има добра камера. Понеже телефона ми е единствения "фотоапарат" който ползвам, е важно да се представя на ниво.
3) Голям и хубав дисплей. Понеже цялата интеракция с телефона се случва посредством дисплея, голям качествен дисплей(до колкото позволяват физическите размери на устройството) е нещо важно. Имам предпочитание към OLED технологията, но не е задължителен.
4) Добър живот на батерията
5) Да притежава дребни екстри от рода на безжично зареждане, бързо зареждане, водоустойчивост... това са неща без които мога, но веднъж като съм свикнал с тях, не ми се иска да се разделям.
6) Може би малко изненадващо(дори и за мен), но по-накрая слагам мощния хардуер. Вече хардуера е толкова напред пред предлагания софтуер, че не мисля, че най-мощния чипсет е задъжителен. Също така при нормална употреба не смятам, че ще направя реална разлика дали телефона е с 4,6 или 8GB RAM. И все пак добрия хардуер си е плюс.
7) Дизайна разбира се също има своето значение, ако визуално не ми е симпатичен, не е готино.
8) Цената също винаги е фактор. Но тук до голяма степен съм подготвен, че ако искаш топ качество, ще трябва да си платиш за него. Разбира се много бих се радвал да намеря сравнително компактен телефон, със страхотна камера, голям OLED дисплей, огромна батери и всякакви екстри, на ниска цена, но за сега е трудно осъществимо.

scenic
Регистриран: 16 май 2007, 18:59

Мнение от scenic » 29 апр 2018, 20:03

Съотношение цена-качество (blush)
Pixel 8

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: На кое държите най-много при избора на телефон?

Мнение от PoceH_BS » 29 апр 2018, 20:09

Не знам дали нарочно на мен отговаряш или просто си цъкнал директно отговор само за да пишеш.
Няма как да сме по-различни (предполагам, че сме г/д на едни години).
Задължително IPS, няма OLED, SAMOLED и т.н който да има реални цветове. За какво ти е безжичното зареждане само да ти скапва батерията, ако имаш ГОЛЯМА батерия? ;)
Камерите грам не ме вълнуват, ако ги нямаше - още по-добре :)
Колкото и да е мощен хардуера не можеш да му използваш пълните възможности... :D
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

dardanov
Регистриран: 07 юни 2013, 22:33

Мнение от dardanov » 29 апр 2018, 20:14

На първо място камера
На последно - марка

Leo Kolev
Регистриран: 09 авг 2010, 02:42

Мнение от Leo Kolev » 29 апр 2018, 21:20

На първо място винаги гледам дисплея да е амолед. Дори всички други критерии да са покрити не е ли амолед веднага подминавам.След това държа да е водоустойчив.После идва камерата и накрая са бързо/безжично зареждане,дизайн,хардуер и т.н.Батерията не я споменявам,защото нон-стоп телефона е в ръцете ми и съм свикнал с мене да си нося външна батерия.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus

Отговори