Начин за премахване на досадна реклама

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от Luke_Netwalker » 05 яну 2016, 11:58

[Quote]Нали знаете че подобни адблокъри рутират целият ви трафик през техен сървър и абослютно всичко което гледате/пишете/търсите може без проблем да се прочете и види от тях. Имате ли доверие на такива малки компанийки да ви гледат 100% от трафика?[/Quote]
Далеч повече ме притеснява и дразни агресивния и арогантен начин по който Google събира лични данни. (no)Колкото до ‘Block This! – FREE’, човек може да го инсталира или да не го инсталира. То само сравнява IP адресите на сайтовете, които посещаваме с тези на рекламни сайтове. Принципа на действие е описан в линка, който съм дал в предния си пост. Автора твърди, че никакви лични данни не се пазят на сървъра на ‘малката компанийка’:

http://ureport.bg/91925/2015/10/01/obshtestvo/balgarski-student-razraboti-app-sreshtu-reklamite-v-telefonite

А приложението е наистина ефективно и тези, които най-много викат срещу него са печелещите от реклами разработчици на уж ‘безплатни’ приложения. Дори бяха започнали да правят подписка за свалянето му от андроид маркета.
[Quote]Сваляте терминал, busybox и редактирате файла /system/etc/hosts и от някъде намерете списък с рекламните мрежи (има го на доста места), правите го да води към 127.0.0.1 и сега всяко едно приложение, което прави заявка към даден рекламен сървър, който е вписан в hosts файла, ще го рутира към 127.0.0.1 (т.е. localhost) и няма да получава отговор, съответно няма да получава и реклама.[/Quote]
Точно това вместо Вас прави ‘Block This! – FREE’. И не изисква руут.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от mishobehar » 05 яну 2016, 12:15

За това правя следното - контактите и календара са ми на мой сървър, на който съм инсталирал OwnCloud, чистя си кукитата при всяко излизане от браузъра (или ползвам Disconnect/NoScript), не ползвам Google Maps (Here/OSMAnd+), не поствам нищо лично във Facebook, не си пиша лични неща там, постоянно спирам Location и гледам колкото се може повече файлове и снимки да складирам на компютъра ми, който е Линукс и по флашки и дискове. Може да изглежда параноично, но личния ми живот си е мой!
Колкото до Block This! може и да е така, но може и да не е. Може и сега да е така, а в бъдеще някой да види че това е интересно и да го промени :)

Всичко е възможно, не вярвайте на никой, защото никой не ви мисли доброто, а само печалбата. Ако нещо е безплатно, има защо да е безплатно! :)

Griver
Регистриран: 09 апр 2015, 18:27

Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от Griver » 05 яну 2016, 18:35

изпробвах приложението, но пак се появи същата реклама... просто е адски досадната и до сега съм имал ракива реклами, но тая се показва на всеки няколко клипа... просто е много дразнещо все да трябва да я скипвам, между другото някой дали я има същата ? :S

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Мнение от sladyrko » 05 яну 2016, 18:56

Откакто пуснаха YouTube Red ли каквото е там, рекламите станаха много по-агресивни. През iOS ако инсталираш адблокър и гледаш през Сафари има спасение. За Андроид - руут ще реши проблема предполагам. Тая реклама пак е малка, има едни дълги без Скип, направо късът нервите.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

mathur
Регистриран: 18 дек 2010, 20:36

Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от mathur » 05 яну 2016, 19:22

Аз реших подобен проблем ...като не купувам нищо с бъгавия дроид...ползвам си моята Lumia 930 ...и съм ДОВОЛЕН....не искам и да чуя за гуглето....

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от kpo » 05 яну 2016, 19:48

Както съм споделял в предишени постове - надежда за блокване на реклами при директен стрийминг забравете всякаква. Това е една от първите публично-известни технологии за инжекция на стрийм, анонсирана още преди 5 години за работа с HTML5 - каквото е и бъдещето на Тубата http://www.reelseo.com/mdialog-html5-streaming-dynamic-ad-insertion-service/ . В допълнение, не забелявате ли как работещите блокери започват да поизчезват в частност за Андроид, някои по 'собствено' желание - Алфабет настъпва.

Впрочем, докато все още слагат реклами между няколко клипа в playlist-a е поносимо. Но за по-продължителни видео потоци, като филми например, е предстоящо отвратително.

Единственият заобиколен начин е предварително сваляне на видеото, и изрязване на рекламите - засега ръчно, и то само възможно ако не са overlayed по екрана, а в цял екран и спиращи основния видео поток.

Мда, сори че ви разочаровам, но ще бъдете рекламно асимилирани :)

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от abando » 05 яну 2016, 20:12

Неслучайно предложих решението Андроид телефона да литне пред прозореца и да се приземи на асфалта, по възможност по дисплей.
С приложенията за Windows Phone не виждам никакви реклами, да не говорим за вируси и подобни щуротии.

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Мнение от LegolasElf » 05 яну 2016, 21:25

[Quote]С приложенията за Windows Phone не виждам никакви реклами, да не говорим за вируси и подобни щуротии.
[/Quote]

Че то заслужава ли си за 1000 телефона с Win phone в световен мащаб да си правиш труда да им слагаш реклами (woo)

С вградения браузер на note 5 няма никакви реклами. А на note 4 ги няма даже и в приложението. Голямо реване падна за такова дребно нещо. Ми купувате youtube red и готово.
Ама нали все гледаме да минем метър. Купувате телефони за 1500+ лева ама за софтуер не ви се дава.
Ето ви youtube red. Дърпайте и инсталирайте. Не знам колко време ще го оставят :

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=adr8k6im8RUvtp192532900

Griver
Регистриран: 09 апр 2015, 18:27

Re: Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от Griver » 06 яну 2016, 00:51

Изтеглих приложението от линка и не стана...

@abando щом ти харесва WP си го използвай, аз лично не го понасям и си харесвам телефона и явно щом нещо не ти се нрави си хвърляш телефона през прозореца, по възможност по дисплей и прпблемите ти се решават, но аз предпочитам да си ги реашавам по други методи :)

@sladyrko ами имам руут на телефона, но това не ми решава проблема с рекламата...

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от Wallker » 06 яну 2016, 00:59

Първото, което трябва да ти дойде на ума е - Google = реклами = гледаш ги и не се оплакваш, защото ти си ги избрал. Google от това печелят. Второто, което трябва да ти дойде на ума, е че щом искаш да не гледаш реклами и да ползваш услуги на Google трябва да си плащаш солено (от това също те печелят). Хитро, а? :)

Отговори