Начин за премахване на досадна реклама

Griver
Регистриран: 09 апр 2015, 18:27

Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от Griver » 04 яну 2016, 22:07

Имам проблем с една много досадна реклама на някакви застраховки в мобилното приложение на тубата, която вече наистина много ме дразни и не знам как да я спра, получавам я на всеки 3-4 клипа и много ме изнервя, някой знае ли как мога да я спра ?

П.С. имам AdAway на телефона, но не успява да я спре... :|

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от KuKeR » 04 яну 2016, 22:40

А телефонът е?

Griver
Регистриран: 09 апр 2015, 18:27

Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от Griver » 05 яну 2016, 01:38

lenovo a6000, но това с какво ще помогне ?

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от mishobehar » 05 яну 2016, 10:17

Плащаш 9.99$ абонамент за Youtube Red и си готов :)

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 05 яну 2016, 10:45

[Quote]някой знае ли как мога да я спра ?[/Quote]
Пробвай с това:
https://block-this.com/

mishobehar

Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от mishobehar » 05 яну 2016, 11:06

Нали знаете че подобни адблокъри рутират [B]целият[/B] ви трафик през техен сървър и абослютно всичко което гледате/пишете/търсите може без проблем да се прочете и види от тях. Имате ли доверие на такива малки компанийки да ви гледат 100% от трафика? Аз лично не! :) Ползвам Disconnect и NoScript - директно спират скриптовете за реклами и тракване в браузъра, но тези в приложенията няма как.

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 05 яну 2016, 11:12

Имах абсолютно същия проблем с Хром за андроид. Изчистих всичко - бисквитки, кеш, история и т.н. и включих да се изпраща статистика за проблеми до сървъра им. Голяма досада е с тези реклами, направо ти блокира браузъра.
Антивирусната не ги хваща като вируси/ а е Есет Мобайл Секюрити/, слагах ад блокер и пак е същото.
Виж дали по този начин няма да се получи и при теб.

mishobehar

Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от mishobehar » 05 яну 2016, 11:19

Има и друг начин за премахване на реклами от приложения в Андроид, но точно за рекламите в Youtube не работи. Аз лично така си го бях направил на предишното устройство (на това не съм се занимавал), но трябва да имате малко познания по Linux и да ви е руутнат телефона. Сваляте терминал, busybox и редактирате файла /system/etc/hosts и от някъде намерете списък с рекламните мрежи (има го на доста места), правите го да води към 127.0.0.1 и сега всяко едно приложение, което прави заявка към даден рекламен сървър, който е вписан в hosts файла, ще го рутира към 127.0.0.1 (т.е. localhost) и няма да получава отговор, съответно няма да получава и реклама. При Youtube е друго, защото там видеото е направено да се показва преди друго видео и те са на един сървър и ако направите така че да не се показват рекламите в youtube, няма да можете да гледате и видеото. :)
Има и програми за едитване на hosts, но пак ви трябва да е руутнат телефона :)

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от abando » 05 яну 2016, 11:28

Има и по-лесен начиш. Отваряш прозореца, засилваш Андроид телефона си през терасата и си купуваш нормална операционна система - iOS или Windows Phone.

mishobehar

Re: Re: Re: Re: Re: Начин за премахване на досадна реклама

Мнение от mishobehar » 05 яну 2016, 11:54

@abando

Можеш ли да ми кажеш какво означава "нормална" операционна система?

Да е толкова затворена, че нищо не можеш да направиш с нея, освен наложеното от компанията ли? Не казвам че и в Андроид не е така, но поне можеш да придобиеш root достъп и поне частично да мръднеш от установеното статукво, а то е - да ти събират информацията, да ти използват данните за рекламите им, да ти следят местоположението постоянно и да си техен роб, въпреки че не го осъзнаваш. Това са M$, Apple и Google.

Държа да отбележа че единствено на телефона ми не съм зависим от корпорацията Google, докато на компютъра ми, мейли, търсене, браузване съм абсолютно независим от тези компании и гледам колкото се може повече да ги ограничавам. Ще стане и това на въпрос, но тогава ще е късно - те ще имат всичките ви телефонни номера, снимки, съобщения и живот и ще си ги продават ШЛАДКО ШЛАДКО на рекламодателите си за пари, а вие няма да получите нищо. Така че коментари от този род гледам да ги подминавам, но така като са изхвърлени безсмислено в тема, няма как да си замълча. :)

По същата тази причина не консумирам продукти на Кока-Кола, Нестле и т.н. :) Бъдете свободни, хора!

Отговори