опасни измами Фронтекс
опасни измами Фронтекс
Днес получих СМС със съдържание = Задълженията ви към Виваком по Аб.Номер ******* в размер на 2805.02лв е прехвърлено към агенция Фронтекс. Платете или се обадете 02 4390477.
Първо няма как да съм направил такава сметка. И второ звъннах веднага на Виваком да проверя и няма и помен от нещо такова. Странното е, че телефонния номер доста прилича на истинския номер на Фронтекс
www.frontex.bg разликата е в последните две цифри. Ще взема утре да им се обадя и на тях.
Някой получавал ли е подобен СМС?
Първо няма как да съм направил такава сметка. И второ звъннах веднага на Виваком да проверя и няма и помен от нещо такова. Странното е, че телефонния номер доста прилича на истинския номер на Фронтекс
www.frontex.bg разликата е в последните две цифри. Ще взема утре да им се обадя и на тях.
Някой получавал ли е подобен СМС?
Re: опасни измами Фронтекс
по странното е от къде ти имат абонатния номер
Мисля, че става дума за нов вид измама.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Абе направо им кажи да наблегнат на зелевата чорба или да се хванат за палците. Аман от телефонни тарикати. ;)
вие нали сесещате , че 1 служител в Джефф примерно който има достъп до системите на виваком... щтрака в титан произволен телефон.. излиза му някакво име .. записва си абонатния номер и така с няколко човека .. и започва да им праща смс-и , писма по пощата и кво ли не .. съответно това изглежда доста достоверно на въпросните абонати и е мн възможнода изгори някой
Ами не е моя абонатен номер.
По-скоро ме притеснява да не става въпрос за кражба на лични данни. Сега писах мейл на Фронтекс и утре ще им звънна и ще споделя отзивите ;)
По-скоро ме притеснява да не става въпрос за кражба на лични данни. Сега писах мейл на Фронтекс и утре ще им звънна и ще споделя отзивите ;)
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
http://press.mvr.bg/Goreshta_tema/mat_po_tema081124_04.htm
http://www.mvr.bg/priemna.htm
(yes)
http://www.mvr.bg/priemna.htm
(yes)
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
все тая дали е верния абонатен номер,явно разчитат че хората ще се шашнат и няма да проверят.както казах в една друга тема толкова сме немърливо и смотано племе че сигурно над 50% не знаят къде са им договорите ,а 50% от останалите 50 няма да им мине през акъла да проверят.
а по темата най-добре подай сигнал в полицията или нещо подобно.да ги намерят и дори за 24 часа да е ама да ги ритат здраво в районното.
а по темата най-добре подай сигнал в полицията или нещо подобно.да ги намерят и дори за 24 часа да е ама да ги ритат здраво в районното.
Обезателно ще се възползвам и от тези линкове само видя какво ще ми кажат от Фронтекс
За да те дадът на такава компания трябва да не платил сметката си поне 6 месеца. През това време номерът ти ще бъде спрян и няма начин да получиш смс на него. Има някаква грешка.