Предложения за правила на форума

maxi_mix
Регистриран: 20 апр 2006, 23:41

Предложения за правила на форума

Мнение от maxi_mix » 19 май 2008, 16:30

Здравейте,
темата е продиктувана от идеята за по-подробни правила, не само за модераторите, но и по принцип, за да тече гладка дискусия, а не излишни реплики.

Моля всеки да внесе предложението си.

Аз предлагам модераторите да не препоръчват оператори, планове и тн...а само да ги съпоставят, а също така да не трият мнения на юзери, несъвпадащи с техните.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Предложения за правила на форума

Мнение от deezel » 19 май 2008, 16:50

три предложения от мен (има и още, но не ми се мисли сега) :
1. Да бъдем по-строги. Малко общо, но:
-да не се толерира спама във всяка своя форм, всяко мнение, което повтаря предишно на същия или друг потребиел да се изтрива без предупреждение.
-да не се толерират определени потребители
-да се забрани системно създаването на повече от един ник от едно IP (не много приложимо, има доствчици като БТК, които са с динамични адреси) -да не се превръща една тема в спор или разговор между двама потребители, има си чат, има си система за ЛС
2. Задължително нова тема да се поставя в съответната секция.
3. Ако тема се дублирас по-стара такава, да се изтрива.
Във връзка с последните две трябва да се разшири модераторския панел, с опции за преместване на теми и подобни. Преминаване към phpBB3 форум би било супер, но ще загубим всички мнения.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 19 май 2008, 17:16

Няма как да минеме към този форум от съображения за сигурност!

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 19 май 2008, 17:29

аз предлагам няколко предложения за правила във форума na MB.

1. Да се въведе възрастова граница на форума за модератори най малко 25 години за да няма пак детски изпълнения ,както беше случая с деезел.16
Mисля че за да си модератор поне се изисква житейски опит.

2.Модератор да се избира със съгласието на всички хора а не само на част от тах .
пример за такъв е чо:)
да е личност която обединява всички а не да настройва хора срещу някого.

3. всеки модератор ,който е обидил даден човек от форума моментално да губи модераторките права. /това да включва и сегашните модератори/

4. всеки да получава бан поне за една седмица ако отново обиди даден човек от форума независимо какъв е във форума. При повторение бана да е за 1 месец,ако пак се повтори да е завинаги.

5.Модератор да няма право да коментира мнение на човек от форума освен ако има нещо обидно в него и то само с лична бележка!

6.Mодератор които не трие обидите към някои от форума при положение че е помолен за това от потърпев6ия да губи моментално модераторки права!

7.да се премахне статистиката за най активен във форума.

Под обида имам предвид това :примерно както мен системно ме обижда Дарин на няколко пъти че съм циклофреник ,луд,неудачник и тн.

Очаквам най после модераторите които са обиждали хора като мен във форума да загубят правата си да са модератори тук както и новия модератор които мислите да направите във форума да е неопетнен със стари скандали във форума като чо:).satman,nistel,loth.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

ANGERF1S7
Регистриран: 18 юли 2006, 20:17

Мнение от ANGERF1S7 » 19 май 2008, 17:31

deezel е това не мисля че е правилно "-да не се превръща една тема в спор или разговор между двама потребители, има си чат, има си система за ЛС" .... защото ако примерно някой има проблем .... и нали минат на ЛС "тези 2-мата" и решат проблема ! И след време някой има същия проблем ... търси кфо са писали ... и не намира нищо :)

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 19 май 2008, 17:33

Аз да добавя още няколко:

1. Модератор от една секция да НЕ спами в други секции с цел лични пристрастия към определена марка. ( той си знае кой е ).
2. Спама в темите да се трие без причина и обяснения към потребителите защо мнението им го няма.
3. Теми, които не са в съответствие със секцията, в която са пуснати да се заключват или трият без причина.
4. Да се махне статистиката за форума - така няма да има "състезание", който имал най-много мнения значи е най-умен или нещо подобно. В някой случай това значи спамер ( пример един потребител, който завършва на ......25 ).

Ще има още точки, но по-късно ще ги добавя.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 19 май 2008, 17:36

Радвам се,че сте приели идеята ми дано се изкажат повече хора.

Моето предложение е да не откриваме наново топлата вода а да вземем назаем от други успешни форуми правилата и да подберем най-подходящите за този.Ще дам направо линкове,че ако добавя целите правила ще стане огромен пост:

HardwareBG
http://www.hardwarebg.com/forum/faq.php?faq=new_faq_item#faq_forum_rules

Data.BG
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=54797

Setcom.BG
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22317.0.html

Преминаването на phpBB3 форум мисля,че ще е най-доброто,което може да се случи на този форум.Относно загубените постове мисля,че в сегашния си вид така или иначе след седмица мненията са неоткриваеми.Евентуално може да се остави форума в сегашния си вид само за коментари за телефони - без да има опция да се отварят нови теми.А да се направи отделно phpBB3 форум за коментари от всякакъв характер включително и коментари за моделите телефони.

едит: deezel моля те не отговаряй на apolon25

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 19 май 2008, 17:37

centur
това за статистиката аз също съм си го предложил

това според мен е излишно и незнам защо цитираш мен след като аз от много време не съм един от първите а лицето асеена 5 е първи:))

http://www.mobilebulgaria.com/forum/stats.php

Евала nistel ,

отново показваш най доброто за това което може да си мечтаем да се случи в този форум.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 19 май 2008, 18:02

Спокойно, не съм имал намерението да му отговарям, не се чувствам обиден. :)

....

Все хубави идеи сте изброили, обаче наистина phpBB3 e най-наложителното. Аз съм готов да си жертвам мненията, стига обаче в профила на всеки потребителите да пише колко мнения е имал. И да се въведе рейтинг.

maxi_mix
Регистриран: 20 апр 2006, 23:41

Мнение от maxi_mix » 19 май 2008, 18:19

Моля, да се спре да се пише на кой да се отговаря, на кой не, кой какъв бил...нали за това иницирахме тази тема, именно да изгладим всичко.

Няма да толерираме подобни изрази, особено от модератори.

Нека са уважаваме!

Отговори