За кой банер става дума?
Проблем със сайта
Re: Проблем със сайта
При зареждане на сайта от няколко дни се появява съобщение за сертификат, валиден само за mobilebulgaria.com. но не и за www.*
Специфичната грешка е
Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
.
Това е едно от двете предупреждения.
Разбира се, при мобилните браузъри или тези, зареждащи по подразбиране и само и единствено в http, може би не се появява, но при мен добавям изключение всеки път. Би било добре да се погледнат сертификатите и да се оправят тези, които наистина са изтекли/начина, по който се достъпва домейна, ако наистина има такова нещо и горното се случва и при други потребители.
Специфичната грешка е
Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
.
Това е едно от двете предупреждения.
Разбира се, при мобилните браузъри или тези, зареждащи по подразбиране и само и единствено в http, може би не се появява, но при мен добавям изключение всеки път. Би било добре да се погледнат сертификатите и да се оправят тези, които наистина са изтекли/начина, по който се достъпва домейна, ако наистина има такова нещо и горното се случва и при други потребители.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Хмм.. Не мога да пресъздам тази грешка.. Тествам сега с FF/Chrome и си е ОК.
Може ли да пратиш скрийншот от сертификата?
С кой браузър/ОС се случва това?
Валидни са всички сертификати на сайта, няма никакви изтекли, проверих ги 3 пъти.
Адреси с www. няма, всички се редиректват без www.
Може ли да пратиш скрийншот от сертификата?
С кой браузър/ОС се случва това?
Валидни са всички сертификати на сайта, няма никакви изтекли, проверих ги 3 пъти.
Адреси с www. няма, всички се редиректват без www.
-
Опитах се сега пак да подновя сертификатите, ето какво ми даде:
The following certs are not due for renewal yet:
/etc/letsencrypt/live/mobilebulgaria.com/fullchain.pem expires on 2020-07-20 (skipped)
/etc/letsencrypt/live/www.mobilebulgaria.com/fullchain.pem expires on 2020-07-20 (skipped)
Напълно валидни са си. Ако ми дадеш скрийн на самия екран на сертификата, ще съм ти много благодарен.
Ето тук има демо - https://expired.badssl.com/
Даваш View Certificate
/etc/letsencrypt/live/mobilebulgaria.com/fullchain.pem expires on 2020-07-20 (skipped)
/etc/letsencrypt/live/www.mobilebulgaria.com/fullchain.pem expires on 2020-07-20 (skipped)
Напълно валидни са си. Ако ми дадеш скрийн на самия екран на сертификата, ще съм ти много благодарен.
Ето тук има демо - https://expired.badssl.com/
Даваш View Certificate
В момента нямам достъп до компютъра, но прикачвам скрийншотове от мобилната ми опера на телефона, с който съм в момента.
Това са съобщенията преди да ми позволи, или по-точно да избера, дали да продължа или не.
Предполагам не може да се пресъздаде проблема, защото сайтът се зарежда от кеш, историята не е изтрита или куки/та са запомнили избора (ако е излязъл изобщо) да се продължи. На Опера-та ми, ми излиза всеки път, ако историята е изчистена и отварям браузъра наново. Това е отпреди минути.
Надявам се да съм ти помогнал.
Това са съобщенията преди да ми позволи, или по-точно да избера, дали да продължа или не.
Предполагам не може да се пресъздаде проблема, защото сайтът се зарежда от кеш, историята не е изтрита или куки/та са запомнили избора (ако е излязъл изобщо) да се продължи. На Опера-та ми, ми излиза всеки път, ако историята е изчистена и отварям браузъра наново. Това е отпреди минути.
Надявам се да съм ти помогнал.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
www.mobilebulgaria.com uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for mobilebulgaria.com Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
не си издал сертификата със www - събдомейна. просто си изкарай един сертификат със всички събдомейни които ползваш
примерно certbot certonly -apache -d mobilebulgaria.com -d www.mobilebulgaria.com -d forum.mobilebulgaria.com -d mail.mobilebulgaria.com
сега всичко зависи как autorzirash letsencrypt-a горната команда е примерна ако се ползва apache2 plugin
не си издал сертификата със www - събдомейна. просто си изкарай един сертификат със всички събдомейни които ползваш
примерно certbot certonly -apache -d mobilebulgaria.com -d www.mobilebulgaria.com -d forum.mobilebulgaria.com -d mail.mobilebulgaria.com
сега всичко зависи как autorzirash letsencrypt-a горната команда е примерна ако се ползва apache2 plugin
Няколко дена и аз имам същия проблем със Safari на iPhone и iPad, като и двете устройства са с iOS 13.4.1.Заредих сайта на Firefox Focus,като копирах връзката от Safari и резултата беше същия.Днес установих, че зареждайки сайта от отметката в браузъра ,излиза грешка в сертификата,но при въвеждане наново адреса , всичко е ОК. Направих нова отметка и сега всичко е наред.
това е защото не ти е премасочвало към без www версията. не знам mishobehar как е правил птенасочванията.
-
Пренасочванията са направени и работят правилно, тествал съм ги хиляди пъти.
Ето, както и написах в предишния коментар:
Ето и скрийншот от Transparency Report на Google, който може да се види на този адрес:
https://transparencyreport.google.com/h ... ert_search
Имаме и за трите домейна - www, forum и само домейна без www.
Ето, както и написах в предишния коментар:
Ето и скрийншот от Transparency Report на Google, който може да се види на този адрес:
https://transparencyreport.google.com/h ... ert_search
Имаме и за трите домейна - www, forum и само домейна без www.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.