Забелязахте ли favicona-a?
Забелязахте ли favicona-a?
За тези които не знаят, facvicon е малко изображение, иконка, която съдържа логотипа на даден сайт и се изобразява вляво или вдясно на adressbar-а на браузера. Ако добавите съответния сайт във вашите bookmarks (favourites при IE) ще виждате иконката до името на сайта.
Е, mobilebulgaria вече има favicon. Екстрата е малка, но доста симпатична и полезна. Така можем по-лесно да се ориентираме и отдалече да забелязваме любимия си сайт - mb.com сред всички останали в списъка.
За тези, които още не са я видели, представлява малко оранжево квадратче с бяло m вътре.
PS. Май и преди имаше favicon, обаче беше със старото лого. Този ми допада много повече, а и е в разцветката на сайта.
Е, mobilebulgaria вече има favicon. Екстрата е малка, но доста симпатична и полезна. Така можем по-лесно да се ориентираме и отдалече да забелязваме любимия си сайт - mb.com сред всички останали в списъка.
За тези, които още не са я видели, представлява малко оранжево квадратче с бяло m вътре.
PS. Май и преди имаше favicon, обаче беше със старото лого. Този ми допада много повече, а и е в разцветката на сайта.
- tedddyster
- Регистриран: 08 яну 2008, 11:37
Re: Забелязахте ли favicona-a?
Не знам за IE, но аз ползвам Mozilla и този сайт от край време си имаше favicon:)
отдавна е :)
От няколко дни е по-различно.
Много благодарим. Радвам се, че ви харесва :)
От около 2 седмици е сменено с нов дизайн.
От около 2 седмици е сменено с нов дизайн.
Да, от няколко дни е оранжева с бяло m. Преди беше бяла със синьо/червено M, доколкото си спомням. Така повече ми харесва, защото повече си личи. ;)
Не знам за IE, деинсталирал съм го, това е най-голямата дупка в Windows. Ползвам Opera.
Facicona е нов, преди също имаше, но беше по-невзрачен.
Facicona е нов, преди също имаше, но беше по-невзрачен.
В табовете и в адресния бар се вижда новата иконка, а в отметките старата. Така че изтрих старата отметка и сложих нова и вече съм навсякъде с новата иконка. :)
Ако някой не е разбрал става въпрос за Огненната лисица.
Ако някой не е разбрал става въпрос за Огненната лисица.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Хубаво си се сетил.
IE записва отметките/фаворитите си като *.url файлове. Те представляват текстови конфигурационни файлове, в които е записан евентуално и адресът на фавикона така:
IconFile=http://www.mobilebulgaria.com/favicon.ico?k=3
Затова, ако сайтът смени фавикона в дизайна си (пренасочи референцията на линка) това няма да се отрази на старите ви отметки.
IE записва отметките/фаворитите си като *.url файлове. Те представляват текстови конфигурационни файлове, в които е записан евентуално и адресът на фавикона така:
IconFile=http://www.mobilebulgaria.com/favicon.ico?k=3
Затова, ако сайтът смени фавикона в дизайна си (пренасочи референцията на линка) това няма да се отрази на старите ви отметки.