Aura

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Re: Motorola Aura

Мнение от ShinG0 » 04 ное 2008, 22:48

Чакай да позная --> и тези мнения в мрежата са на българи, дето нямат пари да си сменят летните гуми на автомобила със зимни такива :-D. Както казах, модела не е правен за обикновените хора (българи в частност). Модела не е и за фенчета (поклонници) на една марка само --> Нокиа (никои модел на Моторола не е за тях) :-)

Sasko888
Регистриран: 16 май 2006, 18:28

Мнение от Sasko888 » 04 ное 2008, 22:55

Мне, тези мнения са на чужденци.

Като 90% от тях няма да си го купят защото е много скъп.

Също както 99% които няма и не могат да си купят верту но се възхщават на дизайна му.

Това за верту го казвам, защото виждам че се опитваш да изкараш хората, които оплюват аурата такива, за които гроздето е кисело. Съжалявам ама не е така.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 05 ное 2008, 02:53

Ако ми и дадеш линк към маркетинговото проучванe, от което си взел тези статистики и проценти - цена няма да имаш :-D

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 05 ное 2008, 10:44

"Не знам само аз ли го виждам или всички са сляпи"..

Само ти си сляп, спокойно.

Sasko888

Мнение от Sasko888 » 05 ное 2008, 11:06

ShinGo - Кратка справка с гугъл всеки може да направи, не си неграмотен а и сам казах, че чуждите мнения изобщо не са толкова от значение.

Всъщност тезата ми е, че всички го харесвате главно заради цената, обещанията за качествен механизъм и материали и заради дисплея.

Пак ще повторя, един телефон не може да е просто бижу, трябва да е и функционален. Дизайнерите на този конкретен модел може и да станат добри бижутери но за телефони не ги биват. Дори ще се аргументирам:
- Ужасна долна част, този полукръг не е удобен за хващане и само си представям как ще се натискат * и #.
- Малко тяло, пак повтарям погледнете снимките в който е в човешка ръка. Дизайна трябва освен да е естетичен да е и ергономичен;
- Като си говорим за ергономия погледни ето тази снимка:
http://www.telefonino.net/new_files/images/global/Motorola-Aura_36465_1.jpg
след това помисли, вложи малко мисли, използвай малко мозък и ми кажи разликите с един разтворен clamshell (телефон с капаче). Понеже съм сигурен, че няма да се сетиш ще ти кажа къде е фундаменталната разлика - мястото, където телефона среща скулата. Айде представи си с този изпъкнал дисплей и идиотско разположени микрофон и слушалка и ми кажи - къде е ергономията?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 05 ное 2008, 11:44

Ползвал съм ротатор (само че едно друго бижу: W900) и мога да те уверя, че ми беше много удобен даже..

Освен това ергономиката е последното нещо, за което се мисли при производството на луксозни и фешън продукти: ключови там са дизайна, материалите, изпълнението, даже не е необходимо да имат повече екстри от телефон от преди десет години примерно..

И със сигурност мога да ти кажа, че единственото нещо, заради което не харесвам телефона е именно цената..(а не както я изтъкваш като причина, заради която да го харесваме)..

Sasko888

Мнение от Sasko888 » 05 ное 2008, 13:10

W900 е много хубав пример - айде представи си същия телефон с изпъкнали копчета на навигация.

Виж пак снимката и осъзнай, че един телефон, който се разгъва за да стига до ухото и устата трябва да прави ъгъл по-малък от 170-180 градуса, трябва да е "вдълбнат" по средата за пасва на човешката глава. Затова телефоните с капачета са така и затова са толкова ужасно удобни (моя телефон е блок и понякога го местя към ухото или устата).

Това мото има ъгъл, по-голям от 180градуса имайки предвид мястото където се допира до черепа/челюстта.

Това казах и в първия си пост, аурата щеше да е много по-добра ако не беше с изпъкнал дисплей а примерно като сонито, което даде за пример.

Не отричам, че ключови при всеки луксозен телефон са материалите и изработката (всъщност това е основната разлика). Но аз лично не знам за нито един успешен луксозен телефон, който да не е удобен, най-много да има едно изключение. В същото време има много телефони, който са се провалили САМО заради лошата си ергономия (мога да ти дам примери както с луксозни, така и с обикновени телефони).

krasi93
Регистриран: 08 окт 2008, 19:15

Мнение от krasi93 » 05 ное 2008, 15:05

Има хора (аз не съм от тях) които незнаят какво да правят с парите си и искат телефона им да е с изящен дизаин, качествена изаботка и скъпи материали - искат да допалнят платинената си огърлица с диаманд с " нещо по - така". Това "нещо по - така" най - често е телефона и не варви на такава огърлица да се изтупанчиш с NOKIA N96 колокто и добра да е тя просто, защото дизайна и не е нещо кой знае какво. В този случей се намесват телефоните от висок клас като Аурата която завършва цялостния богаташки образ. Има хора, които не се вълнуват от това нолко мега пикселова е камирата на телефона им, а от това с колко карата злато е покрит той. Ето за този тип хора е Motorola Aura.

Davidboy
Регистриран: 13 яну 2007, 17:22

Мнение от Davidboy » 07 ное 2008, 21:07

Момчета и момичета, няма да споря дали е хубав (моторола фен хиър :)), само по повод сладура който каза, че ъгъла при отваряне трябва да бъде по-малък от 180 градуса :) хахаха Май моторола никога не си ползвал, ползвам пореден флип, V3 преди, сега V8 - почти 180 градуса, с най-добрата технология за говорене и чуване, ти мислиш ли, че за 3000 лева няма да чуваш и да те чуват добре :) и от 25 дола вода да донесеш, най-много да се намокриш :)

P.P. Мото дизайн - лека препраТка в миналото, не много пълна - първия въртящ, първия най-култов флип, първият чупещ се слайдър - айде стига толкова...

preda7or
Регистриран: 02 окт 2006, 18:25

Мнение от preda7or » 12 ное 2008, 00:59

Прав си! За тези пари ще си купя Нокиа 8800 карбон арте И нокиа н96, което си е много по-добър вариант.

Отговори