CD930

dimitarpanev
Регистриран: 23 авг 2005, 17:48

Re: Motorola CD930

Мнение от dimitarpanev » 03 окт 2005, 21:38

Imah Motorola cd930. Tya se okaza 4e e vip telefon. Cenata i e bila 950 leva. Tya e tipi4en nyakoga6en biznes telefon. I e mnogo zdrav. Diktofon, prehvarlyane na danni, diod, vibracia - za 1998 e lux. Yasno e che sega dori Motorola C200 ya bie a tya e ot nisak klas. Prosto tehnikata evolyuira mnogo mnogo barzo. No vinyagi moje da se razli4i niska ot visoka klasa.

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

Мнение от DefaultUser » 07 ное 2005, 15:42

DefaultUser написа:
15 дек 2004, 16:46
BIVA GO..
Kultov telefon!

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 07 ное 2005, 17:40

DefaultUser написа:
15 дек 2004, 16:46
BIVA GO..
Ще Ви разкaжа за един наистина легендарен телефон.Повечето от посетителите на този сайт са млади, но си заслужава да научат нещо повече за Star TAC на Motorola и по специално за модела 130.Този телефон безспроно е легенда.Появи се на пазара някъде в средта на 90 -те години и доколкото знам е първият такъв с тегло около 100 грама.Мисля, че е един от първите,ако не и първия с виброизвeстяване.Има всички базисни функции, които се ползват и до ден днешен-пренасочване или забрана на повикванията, писане,изпращане и получавнане на SMS, бърз достъп до 9 най-ползвани функции и т.н.Специално моделът 130 има и телефонна книга със 100 позиции извън тези в SIM картата.Имайте предвид , че става дума за време когато повечето модели на другите производители нямаха такава екстра.Уникално чиситят звук в слушалката и високата чувствителност на телефона при слабо покритие са друга много важна характеристика на телфоните Motorola.Със Star TAC 130 съм водил разговори там където другите никога не успяваха.Може би има значение фктът, че телфонът е с телескопична антена.Днес когато мобилните ни оператори поддържат сравнително добро покритие тези неща може би не са от голяма значение , но през 1998 г.?Още в онези години покрай бизнеса ми имах много разговори и трябва да отбележа , че батерията на Star TAC е средна хубост.На мен ми издържаше до 2 дни и половина.Има една настройка която води до енергоспестяване. Влизате в менюто "мрежа" и от там влизате в подменю търсене и избирате "БАВНО".Стнадартната настройка е за средно но и в бавен режим на търсене Motorola пак са по-добри от другите.Интерсното е, че същата настроийка дава резултат и при новия ми телефон V3, увеличавайки времето за ползване най-малко с една четвърт.За съжаление Star TAC 130 няма аларма и календар.Тези екстри се появиха много по-късно.Гледам в нета, че от Motorola са направили специални аксесоари за този модел , които компенсират тези негови недостатъци. Става дума за органaизер към които се прикрепва слушлката.Не съм ползвал такъв и не знам как е.Този телефон обаче има едно много важно преимущество на което потребителите в България по принцип не обръщат внимание.Става дума за изключително ниската норма на облъчване.Попадна ми проучване което сочи този модел за лидер в тази област , включително спрямо днешните модели.Не знам как са го постигнали американците, но всички които като мен говорят много би трябвало да знаят за последиците. И накрая за дизайна.Мисля, че това е един от първите телефони тип "папка".Със сигурност моделът е фаворит на Холивуд и присъства буквално във всеки втори американски филм.Между другото все още си пазя този телефон.В момента го ползва дъщеря ми и бях много учуден, че в училището където тя учи всичките и съученици са проявили изключителен интерес към телефона.Моментално са го свързали с филмите. Още по-интересно ми стаха когато научих, че даже гимазистите са разбрали, че Motorola Star TAC 130 е класика.Това вече е чар-или го имаш или го нямаш. Този телефон наистина заслужава специално отношение.

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 09 ное 2005, 14:21

DefaultUser написа:
17 авг 2005, 16:44
Не мога да разбера за какво се води този спор. Явно е, че тези които го плюят, не са го притежавали. Аз преди много време също имах такъв телефон-първият ми личен GSM (ако не броим един служебен Citron). Много съм доволен, бих го ползувал и сега, ако още го притежавах. Имайте предвид, че компанията Моторола е измислила много базови неща в GSM технологиите. Не могат да се сравняват несравними неща, но съм сигурен, че където този телефон има обхват, много съвременни GSM мълчат...
bahti tupiq telefon vie ste napulno nenormalni minaloto si e minalo.imal sum go i go izhvurlih t.e go prodadoh to4no za 6 dni.deset puti po dobra marka sa siemens i sonyericson.tva e basi pradnqta.nai tupiq telefon koito sum vigdal.vi6te kvo vmesto da budete s bokluci daite nekoi put da se vidim az 6e vi 4erpq kafe vie 6e mi podarite tazi pradnq.ili go smenete s loki-toki.bih kazal 4e loki-tokito e po skupo i ka4estveno ne6to ot tazi pradnq.

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 09 ное 2005, 14:21

DefaultUser написа:
17 авг 2005, 16:44
Не мога да разбера за какво се води този спор. Явно е, че тези които го плюят, не са го притежавали. Аз преди много време също имах такъв телефон-първият ми личен GSM (ако не броим един служебен Citron). Много съм доволен, бих го ползувал и сега, ако още го притежавах. Имайте предвид, че компанията Моторола е измислила много базови неща в GSM технологиите. Не могат да се сравняват несравними неща, но съм сигурен, че където този телефон има обхват, много съвременни GSM мълчат...
bahti tupiq telefon vie ste napulno nenormalni minaloto si e minalo.imal sum go i go izhvurlih t.e go prodadoh to4no za 6 dni.deset puti po dobra marka sa siemens i sonyericson.tva e basi pradnqta.nai tupiq telefon koito sum vigdal.vi6te kvo vmesto da budete s bokluci daite nekoi put da se vidim az 6e vi 4erpq kafe vie 6e mi podarite tazi pradnq.ili go smenete s loki-toki.bih kazal 4e loki-tokito e po skupo i ka4estveno ne6to ot tazi pradnq.

||benito||
Регистриран: 02 май 2006, 16:54

Мнение от ||benito|| » 02 май 2006, 18:37

pi4 mn si pisal dai go malko po mizerno
hahha ;P~ !!! a telefona e 4uk

[AR] Aiduk Records
Регистриран: 08 яну 2005, 20:10

Мнение от [AR] Aiduk Records » 05 сеп 2006, 23:04

da 1999-2000god beshe aktualen edin ot purvite s vibracia

mirkos
Регистриран: 17 дек 2006, 08:16

Мнение от mirkos » 17 дек 2006, 08:18

Parviqt mi telefon,mnogo qka mashinka,i do momenta raboti

snickersss
Регистриран: 22 дек 2005, 16:32

Мнение от snickersss » 17 дек 2006, 13:35

a be na 1 moi frend mu donesoha takva motorla be ne se tarpi samo 4e ne znaqt kak da q rakodirat da ne kazvam 4e neznam kade s slaga sim kartata.........

Frey
Регистриран: 24 юли 2007, 02:14

Мнение от Frey » 24 юли 2007, 03:05

Навремето, който го е имал няма да го забрави. Просто класика! Харата със стил и изтънченост купуват само МОТО!

Отговори