Defy
Re: Motorola Defy
Специфичната погълната мощност (Specific Absorption Rate или SAR) е мерна единица за енергията на радиовълните, която тялото поглъща, когато е изложено на действието на радиочестотните електромагнитни полета. Тя се определя като погълната мощност в част от тялото и се измерва във ват на килограм. Поглъщането предизвиква затопляне на тялото.
За предотвратяване на недопустимо голямо затопляне, SAR-стойността трябва да бъде ограничена. В България и всички останали страни от ЕС допустимата стойност за мобилните телефони е до 2 W/kg.
За предотвратяване на недопустимо голямо затопляне, SAR-стойността трябва да бъде ограничена. В България и всички останали страни от ЕС допустимата стойност за мобилните телефони е до 2 W/kg.
Е, поне няма да има "you are holding it wrong". Може това е пак във връзка с идеята за "дуракоустойчиво" устройство - като отидеш в планината, да има сигнал евентуално, или в някоя пещера :) В интерес на истината и на моето G1 са му високи нивата, но почти никога не губя обхват ако ще и да го хвана с две ръце.
-
- Регистриран: 08 окт 2006, 15:51
За жалост се наблюдава почти масов брак при това моделче.
http://www.mobile-review.com/articles/2010/birulki-96.shtml#2
http://www.mobile-review.com/articles/2010/birulki-96.shtml#2
Мдаа в Германия според статистиката която се води от един форум за Android телефони, около 50% са дефектни като предполагам, че другите 50% по-скоро ще дефектират в близко бъдеще. Дано Вивакомци го нямат същия проблем иначе, ще се видят в чудо.
Вече се отчаях и искам да си мисля, че всичко това е черен PR срещу Моторола и Нокия: навсякъде говорителят на Моторола Defy спира да работи при голям процент от апаратите още след първите дни. От Моторола още нямат официално изявление.
http://supportforums.motorola.com/thread/41152?start=0&tstart=0
А в същото време по сайтовете излиза информация, че Нокиа N8 просто угасвала (завинаги). Не знам дали Нокиа потвърждава дефекта, но май и причините не са ясни....
http://supportforums.motorola.com/thread/41152?start=0&tstart=0
А в същото време по сайтовете излиза информация, че Нокиа N8 просто угасвала (завинаги). Не знам дали Нокиа потвърждава дефекта, но май и причините не са ясни....
-
- Регистриран: 08 окт 2006, 15:51
По принцип винаги има субективност и тенденциозност при предоставянето на информация относно нещо. Но вече нееднократно съм забелязал неприятната тенденция да се пускат на пазара не добре тествани продукти чиито проблеми се оправят "в движение" тоест след като продукта е вече в ръцете на клиента. Неприятно е също че сме държава която изостава много по-отношение на защита правата на потребителите. Това го казвам като човек който продава бяла и черна техника. Причините за все по-често влошаваштото се качество са заложени в бясното темпо с което се бълват нови и нови продукти и ограниченото време с което разполагат производителите да изпипват детайлите. В този форум не говоря като продавач-консултант а като обикновен потребител. Личния ми съвет към всички е - не се поддавайте на реклами и не постъпвайте като овце. Всеки месец се пускат едни и същи неща маскирани като "нови" - сменя се само опаковката или се "разместват" дребни функции. Вземайте си нещо което се е доказало вече на пазара и съществува поне от година - хем и цената е по-приемлива. А който го бие парата през пръстите може и да си позволи разни авантюри :)
За съжаление и аз съм останал с подобно впечатление и тенденцията е не само при електрониката, а общо взето и всичко останало включитлно и автомобилостроенето. Бях си отделил парици от заплатата за някаква нова джаджа, обаче след много четене по форумите на 90% съм се отказал. Огромни проблеми има при всички новоизлезли играчки и лошото е, че проблема не винаги е само софтуерен. Производителите трябва да се стреснат малко иначе съвсем скоро потребителите ще ги накажат.
проблема с говорителя основно е в германия. днес говорих с хора от vivacom и от вип трейдинг и потвърдиха, че партидата за българия е ок.
в момента motorola тества всички останали бройки от смартфона, но ако все пак някоя се е промъкнала и насам устройството е в гаранция и говорителя ще бъде заменен.
в момента motorola тества всички останали бройки от смартфона, но ако все пак някоя се е промъкнала и насам устройството е в гаранция и говорителя ще бъде заменен.
Не е приятно да си купиш или да изплащаш телефон и още на първата седмица да отиде за месец в сервиз. Редно е да бъде заменен. Дано си прав и тук да няма проблеми с телефоните. В Германия говорят още и за недобре или много трудно затварящи се капаци и тапи за 3,5мм жак, драскотини по горила-стъклито, проблеми с бутоните. Дано касае само първите бройки!
Хора внимавайте много като купувате този телефон. Продължават оплакванията от потребители по целия свят с проблеми в говорителя, който май се оказва че е заради водонепропускливата мембрана. Безжичната мрежа също страда от проблеми и не с всички рутери работи безпроблемно. Софтуера и сглобката също не са на високо ниво, защото има много оплаквания от задния капак, който въпреки всичко пропуска вода и остарялата версия на андроида правещ проблеми с някой приложения. Аз много исках да си взема такъв от както го видях в Медия Маркт в Германия, но вече се отказах и съм много разочарован, че Моторола по такъв начин са се отнесли към иначе супер идеята.