Defy+

Vladimir Lekov
Регистриран: 14 дек 2007, 23:02

Re: Motorola Defy+

Мнение от Vladimir Lekov » 27 окт 2011, 21:04

Четох го под клипчето в ютуб, което гледах с пробно 720р видео с хакнат дефай плюс:
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Wms1kWczeE[/Youtube]
Не знам със сигурност дали е вярно, но на немците по принцип може да им се вярва за такива неща. Наистина е странно, че старите дефайки с неклокнат процесор записват успешно 720р (дефакто не съм намерил пач точно за 720р, а съм търсил доста и намерих пач за 480х854, тоест екранната резолюция). Както и да е, ще го видим.

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 28 окт 2011, 16:31

Ами незнам как е но има къстъм РОМ за стария дефи който записва ХД,но само дефитата които са със червените лещи,ако не се лъжа Дефи + е със тях затова и той ще има тази възможност.Несмятам че процесорът задължително трябва да е със над 1 ГХз процесор за да записва 720р,все пак има Нокии със 600 и нещо които правят 720р.Айде верно те са със Симбиен,но принципът на записване предполагам е един и същ.:|

kiroo
Регистриран: 20 сеп 2006, 18:41

Мнение от kiroo » 29 окт 2011, 09:46

Аз това четох за тия прословути 720, ама нищо не ми е ясно :D
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1154215

@sports man Да те питам, нали ти си с нормалния Defy. Пускал ли си му тоя тест "Quadrant" Ако не си, би ли го тествал. Има го в маркета, пишеш "benchmark" в търсачката и той излиза първи. Та в менюто му има "System information" и там пише цялата карантия на телефона, включително името на процесора. Много ми е интересно, какъв ще покаже при теб, защото тука едни казват, че Defy+ в крайна сметка е със същия процесор като Defy, само че при него е скопен на 800MHz, а при Defy+ е "отворен" вече фабрично до 1GHz. Тука един ми каза, че негов познат има Defy и си е качил Андроид 2.3.5 и вече му показва, че процесора му е на 1GHz, което тогава направо обезмисля купуването на Defy+. Незнам направо какво да си мисля, другата седмица ще ме водят при тоя с нормалното Defy да го видя това изпълнение...Иначе за моя няма какво друго да кажа, освен че батерията ми след първото зареждане изкара 2 денонощия с много ръчкане спрямо моите разбирания, което направо ме радва. Друго ако нещо ви интересува ще казвам, сега не се сещам какво може да е от полза. Очаквах някаква промяна във визията на тоя Андроид 2.3 спрямо 2.2 на LG-то ми, ама всичко си е същото, дори има нещо, което не ми харесва. На LG-то като влезнех в Settings фона ми беше черет с бели букви, тук сега фона е бял с черни букви и стои много грозно и хич не ми харесва, ама за тия пари толкова :D

sports_man

Мнение от sports_man » 29 окт 2011, 09:48

Сега ще кача тази програма и ще ти кажа какво точно ми дава

sports_man

Мнение от sports_man » 29 окт 2011, 10:02

Направих го този тест /Run full benchmark/и ми даде някакви 809 точки и е на 6 място от 11 телефона.
Иначе на [B]System information[/B] дава модел: МВ525
[B]CPU[/B] name:ARMv7Processor rev 2(v7l)
Current freq.:800MHz
Max freq.:800MHz
Min freq.:300MHz
[B]Display[/B]
Resolition:480x854
Refresh rate:68Hz
[B]GPU[/B]
PowerVR SGX 530

kiroo

Мнение от kiroo » 31 окт 2011, 14:41

А такааа и моя процесор е със същото име!?! Само дето пише MB526. Е сега стана забавно.... Иначе аз днес го видях това чудо - стария Defy със зелените лещи и качен Андроид 2.3.5. Уби ме:S Значи тествах ме го с Квадрант-а - на мен ми показа 1700 точки, на него 2000(woo)... бтв, не знам защо на теб ти е дало 800...да знаеш, имаш спешна нужда от смяна на софта :D Иначе и моя телефон и неговия показаха честота на процесора 1GHz. Той каза, че след като го е качил тоя Андроид и му се е получил вече на 1GHz. Тъй като много се възмутих на тоя тест :D пича ми каза да си кача тоя - AnTuTu Benchmark...качих го и ми показа 2400 точки. Тоя тест е много по професионален бтв...и тамън се възгордях и тоя като го пусна на неговия телефон и му даде 2600 точки, айде пак умрях от срам :D И сега какво излиза - стария Defy с новия Андроид ми скъса шортите :D И за какво се занимавах с тия врътки...яд ме е честно(angry) Ще изчакам да излезе по-официален 2.3.5, че тоя ми каза, че още не бил изцяло готов или нещо от тоя сорт, бил тайвантски ит.н.. Аз от рутване и тем подобни нищо не разбирам и ще скачам и аз, явно. Щом на него му е качило от 800MHz на 1000, значи при мен трябва да отиде поне на 1100, както четох някъде в XDA...

sports_man

Мнение от sports_man » 01 ное 2011, 10:42

Ами явно има значение дали в момента на теста има някаква включена програма,защото днес след като пробвах ми даде 1200 и няколко точки.Това със стоковия си клок 800МГх и андрю 2.2.2
А това което си мислиш не е така защото неможе със смяна на софта даси дига честотата процесорът.Твоят приятел според мен се прави на луд и си е клокнал професора на 1 ГГх.
Аз се чудя дали не си и със стария дефи.Светкавицата отзаде квадратна ли е или продълговата?Камерата в ляво ли е или в средата?

kiroo

Мнение от kiroo » 01 ное 2011, 13:24

еее гати 5 пъти пиша мнение и не излиза (angry)
Айде наново:
Е ти ме уби окончателно :S Какви са тия правоъгълни светкавици? Мойта е квадратна и изглежда по същия начин, както са снимките на дефи+ в фонарена и гсмарена. Ама там и стария дефи изглежда по същия начин!?! Да ползват едни и същи снимки, след като има разлика във външния вид? В ХДА-то пишат, че наистина е един и същ процесор, само че за двата модела е клокнат на разлина честота...оффф не знам, чакаме още някой с дефи+ и да видиме какво ще каже...

bvbfan
Регистриран: 16 апр 2011, 08:25

Мнение от bvbfan » 01 ное 2011, 16:58

Между Дефи и "+" няма никаква разлика освен батерията. Процесора е един и същ и може да се клоква до 1.4ГХц, ама няма смисъл. Моторола просто пуснаха нов телефон вместо да пуснат официален ъпдейт до 2.3 за старият Дефи. Маркетингов трик за нови клиенти. Но пък за хора, които не се занимават с руутване и инсталиране на нови РОМ-ове е добре дошло да са с 2.3 и най-вероятно и 4.0 ще получи. Така, че всеки, който няма сменя софтуера е на далавера. Аз предпочитам къстъм ромовете, вървят по-гладко и на всякакви тестове са по-добри.

kiroo

Мнение от kiroo » 01 ное 2011, 17:25

Къде беше преди 2-3 седмици та не ги каза тия неща и да ми спестиш набутването :D Какво да се прави, зор за новия модел, на ми сега, като искам да имам новото :D
Те и в XDA са го написали още септември ама кой да чете...
And again, 3610 and 3620 are just market numbers, those models do not exist. All of them are 3630 but clocked at different speeds.

3630 - 800 Mhz
3630 - 1000 Mhz
3630 - 1200 Mhz

There is no difference on Instructions Sets, technology, or anything, all are ARMV7 with the only difference beign the Mhz

Want a Defy+? get the battery and Overclock your Defy to 1000 Mhz :P

Отговори