Milestone
Re: Motorola Milestone
Определено iphone има много красив интерфеис и дизаин , а и работата с него е несравнима като удобство и изживяване. Стилът които излъчва е неповторим и това кара хората да са така вманиачени в него. Гладката работа на телефона и стабилноста на OS няма как да не останат незабелязани от потребителите.
А и факта че за 1 тримесечие са продадени 7.4 млн броя от него е показателен , че хората го харесват въпреки "недостатъците" заклеймявани от множество "капацитети". Мен лично ще ми е любопитно колко хора ще се престрашат да си купят това грозно и тежко чудо , а и ще е любопитно примерно дали слайда ще има дълъг и безпроблемен живот.
А и факта че за 1 тримесечие са продадени 7.4 млн броя от него е показателен , че хората го харесват въпреки "недостатъците" заклеймявани от множество "капацитети". Мен лично ще ми е любопитно колко хора ще се престрашат да си купят това грозно и тежко чудо , а и ще е любопитно примерно дали слайда ще има дълъг и безпроблемен живот.
Ами да ти кажа, при условие , че цената му е колкото на стария iPhone 3g, много е ясно защо ще го предпочета. Дали бих го предпочел пред 3GS - не съм сигурен съвсем...
Тежко ? 30 грама повече от 3GS и 1 мм по дебел а има клавиатура? Да съгласен съм за материалите и механизмите - ще разберем колко са здрави едва след като поседи на пазара 1-2 месеца. Повечето потребители в БГ смятат марката моторола за синоним на ниско качество, аз самия преди години си мислех, че са някакви италиански боклуци и знаех само нокиа и сони ериксон(blush). Кокото до "войната" с Епъл - това по-скоро е някаква рекламна стратегия на VERIZON, защото американците не гледат на телефоните по марки а по оператори - мнозина просто считат марката за АТТ, T-mobile, VERIZON или SPRINT. Аз лично много харесвам Iphone но наистина не мога да си позволя да дам 1400 лв. за телефон, а и не смятам, че си заслужава. Знам, че някои може и да си го намират на по-ниски цени, но това е друг въпрос. Също така е важно за какво ти трябва въшросното нещо - мене лично ми харесва да си "хаквам" разни неща по телефона, а какво по хубаво от линукс конзолата+qwerty за тази цел. Също така ми се алага, докато говоря да си пусна спийкъра, да чувам другата страна отчетливо на улицата и
да си отворя нотпада на тела и бързичко да нащракам на клавиатурата адрес или нещо подобно. Може и някой мейл да пусна докато говоря, а в това време навигацията ми да върви в бекграунда и да рутира.
Като цяло не мисля че дроида може да заеме част от пазарната ниша на JESUS PHONE.
Той не е мейнстрийм и най-вероятно няма да стане. Все пак, ако случайно някой се "излъже" да си го купи, ще има възможността да слуша музика или да му звънят на истински стерео тонколони, да пише на истинска клавиатура, и да бъде различен.
Тежко ? 30 грама повече от 3GS и 1 мм по дебел а има клавиатура? Да съгласен съм за материалите и механизмите - ще разберем колко са здрави едва след като поседи на пазара 1-2 месеца. Повечето потребители в БГ смятат марката моторола за синоним на ниско качество, аз самия преди години си мислех, че са някакви италиански боклуци и знаех само нокиа и сони ериксон(blush). Кокото до "войната" с Епъл - това по-скоро е някаква рекламна стратегия на VERIZON, защото американците не гледат на телефоните по марки а по оператори - мнозина просто считат марката за АТТ, T-mobile, VERIZON или SPRINT. Аз лично много харесвам Iphone но наистина не мога да си позволя да дам 1400 лв. за телефон, а и не смятам, че си заслужава. Знам, че някои може и да си го намират на по-ниски цени, но това е друг въпрос. Също така е важно за какво ти трябва въшросното нещо - мене лично ми харесва да си "хаквам" разни неща по телефона, а какво по хубаво от линукс конзолата+qwerty за тази цел. Също така ми се алага, докато говоря да си пусна спийкъра, да чувам другата страна отчетливо на улицата и
да си отворя нотпада на тела и бързичко да нащракам на клавиатурата адрес или нещо подобно. Може и някой мейл да пусна докато говоря, а в това време навигацията ми да върви в бекграунда и да рутира.
Като цяло не мисля че дроида може да заеме част от пазарната ниша на JESUS PHONE.
Той не е мейнстрийм и най-вероятно няма да стане. Все пак, ако случайно някой се "излъже" да си го купи, ще има възможността да слуша музика или да му звънят на истински стерео тонколони, да пише на истинска клавиатура, и да бъде различен.
В европейската версия на този телефон ще може ли да се пише на кирилица ? , а нахално ли е да попитам за бг фонетика ?
Съществува програмка написана от българин, казва се bulgarian keyboard, и преобразува виртуалната и хардуерната клавиатура на фонетична. Има и руски кирилици. Българската е писана за HTC G1, но предполагам ,че ще може да се попреработи и за този. Най-добре ще е ако са се постарали да включат поддръжка и на български - не само на локал а на всичко. Супер тъпо е че има поддръжка на македонски а няма на български, но все пак в македония основният оператор е филиал на t-mobile. Не знам как стоят нещата ако го предлагат мтел или глобул, но се съмнявам да си дадат много зор...
Да , наистина ще е лошо , ако няма native подръжка на бг език за писане , и понеже в тема за Milestone се споменава и iphone и недостатъците му , ще спомена че от apple са добавили в iphone бг фонетична виртуална клавиатура.
Тая Motorola не е кой знае какво. XPERIA X3/X10/Rachael се очертава доста по-добро предложение. Плюс това съдейки по клиповете в engadget, Motorola-та lag-ва; не знам на какво се дължи това.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
На кой клип и кога лагва?
Не пиши такива неща, че Sage чака. Като види такова нещо и се почва разгорещен спор. :D:D
И да, лагове има. Почти на всички клипчета. Зуумването също не е супер. Абе изобщо айФоунът продължава да бъде НЕ-най-надареното устройство, но това, което върши всичкo, което може по най-добрият начин.
И да, лагове има. Почти на всички клипчета. Зуумването също не е супер. Абе изобщо айФоунът продължава да бъде НЕ-най-надареното устройство, но това, което върши всичкo, което може по най-добрият начин.
Наистина има лаг, но в първия клип, на гсм версията, идващ от някакъв азиатец. Може лагът да се дължи на това, че включва телефона и започва да го ровичка, преди да се е заредила ос напълно.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Consumer-Products-and-Services/Mobile-Phones/Motorola-MILESTONE-XW
Разликите, които за момента има Milestone спрямо Droid:
+ multitouch интегриран в медиа галериите и уеб браузъра;
+ Adobe Flash 10 вградена поддръжка
- 8 GB microSD карта вместо 16 GB;
Май има някакви разлики и в приложенията:
EASY SEARCH - Trial version
LANE GUIDANCE - Trial version
MAPS - Trial version
POINTS OF INTEREST - Trial version
Разликите, които за момента има Milestone спрямо Droid:
+ multitouch интегриран в медиа галериите и уеб браузъра;
+ Adobe Flash 10 вградена поддръжка