Milestone
Re: Motorola Milestone - цената пада
пробвана е на 1.2Ghz и била стабилна 2-3 градуса ставала по-топла и батерията по-бързичко си заминавала на като цяло на 800Mhz за ежедневно ползване сега лятото в жегите няма проблем пък зимата защо не и на 1-1.2 :D
За топлината не знам, но за яденето на батерията:
1) При 550 Mhz си е 56 Mv
2) При 1200 Mhz e 80 Mv
Т.е би трябвало да хаби с около 20-30 % повече ток самият процесор, но да не забравяме, че телефона не е само процесор, а и други неща лапат ток, като най-вече дисплея и камерата (светкавицата), т.е не вярвам да се отрази чак толкова на живота на батерията :)
1) При 550 Mhz си е 56 Mv
2) При 1200 Mhz e 80 Mv
Т.е би трябвало да хаби с около 20-30 % повече ток самият процесор, но да не забравяме, че телефона не е само процесор, а и други неща лапат ток, като най-вече дисплея и камерата (светкавицата), т.е не вярвам да се отрази чак толкова на живота на батерията :)
Трябва да наравим сравнение между моето HD2 на 1,2 GHz и Milestone на същата честота. :D
Само не разбирам, ако безпроблемно може да работи на 1,2Ghz , защо са го пуснали на 550Mhz?
Защото на такава честота батерията ще си замина за 30 минути работа :D
Някой има ли наблюдения как се променя живота на батерията, как се променя и работата на телефона, примерно рендерира ли сайтовете осезаемо по-бързо... общо взето ако някой го е пробвал, нека сподели каквото е забелязал, че ми стана интересно.
@STARS в голяма решка си ;)
@keyone на една честота OMAP3430 е по-бърз от Snapdragon-a :) дори на 550MHZ на 3Д е по-производителен :)
@keyone на една честота OMAP3430 е по-бърз от Snapdragon-a :) дори на 550MHZ на 3Д е по-производителен :)
Съгласен съм с теб, но не забравяй, че изпозват разлини ОС-и. Иначе съм поддръжник на тази идея.
За 30 минути няма как да ти замине батерията само от един клок на процесора, както вече писах, ще яде 20-30 % повече от старият клок, а не 20-30 % от цялата батерия, защото телефона освен процесор има и други енерго-папкащи хардуеърни екстри :)
Но ако приемем, че процесора харчи 1/2 от батерията, това значи, че приблизително батерията ще пада с 10-15 % по-бързо, което не прави 30 минути в никакъв случай, а прави с 30 минути по-малко от да речем 5 часа постоянно натоварване на телефона :D
Но ако приемем, че процесора харчи 1/2 от батерията, това значи, че приблизително батерията ще пада с 10-15 % по-бързо, което не прави 30 минути в никакъв случай, а прави с 30 минути по-малко от да речем 5 часа постоянно натоварване на телефона :D
Все още очаквам впечатления от хора вдигнали честотата на процесора.