Моторола отбелязва малък ръст в продажбите си на мобилни телефони
Re: Моторола отбелязва малък ръст в продажбите си на мобилни телефони
Аз се надявам найстина да се работи върху Motorola Z12, защото осван, че е всичко за което си мечтая ( добър мултимидиен телефон със сензорни бутони и ултра тънък дизайн ) може и да се окаже спасителят на Moto.
Най-добрите модели на компанията в момента са ROKR E8, MOTOZINE ZN5 и разбира се флагманът V8..
-
- Регистриран: 20 авг 2007, 19:36
Да така е прав си, но не си ли забелязал че самите клиенти нямат доверие на марката (както беше със Сименс) и не ги предпочитат . При това положение как няма да има загуби за компанията(едва ли това е най-голямата причина ,но също оказва влияние) .
Да, найстина клиентите нямат доверие на Motorola, а аз продължавам да су чудя на какво се дължи това явление.
Проблемите на Моторола се дължат на това, на което се дължат проблемите на почти всяка фирма във всеки бранш: некадърен мениджмънт, който е буквално като орел, рак и щука и всеки дърпа чергата нанякъде, но не и в една посока..
Фигуративно казано..
Това не значи, че не си остават "американският избор": V3 продължава да е най-продаваният телефон. В Русия V3i е един от най-продаваните телефони.. Корея и Китай са традиционно силни пазари за компанията..В Латинска Америка също водят по точки.
Като цяло Мото не са кой знае колко разпространени в Европа (където винаги са си властвали старите бойци Ериксон, Сименс и Нокиа), а и те имат доста кофти политика по отношение на този пазар, защото не предлагат голяма част от моделите си тук, а тези които предлагат нямат част от функциите, които имат американските версии..(примерно виждал ли си някъде дву-гигабайтовата V8 :?) и освен това държът необосновано висока цена за функциите, които предлагат..
Аз лично без всякакви скруполи бих си купил Мото (даже имам една, която не ползвам и събира прах в шкафа -ама от евтините - W230), но и аз не съм очарован от ценовата им политика, където някаква промяна се забелязва от съвсем скоро време..
Фигуративно казано..
Това не значи, че не си остават "американският избор": V3 продължава да е най-продаваният телефон. В Русия V3i е един от най-продаваните телефони.. Корея и Китай са традиционно силни пазари за компанията..В Латинска Америка също водят по точки.
Като цяло Мото не са кой знае колко разпространени в Европа (където винаги са си властвали старите бойци Ериксон, Сименс и Нокиа), а и те имат доста кофти политика по отношение на този пазар, защото не предлагат голяма част от моделите си тук, а тези които предлагат нямат част от функциите, които имат американските версии..(примерно виждал ли си някъде дву-гигабайтовата V8 :?) и освен това държът необосновано висока цена за функциите, които предлагат..
Аз лично без всякакви скруполи бих си купил Мото (даже имам една, която не ползвам и събира прах в шкафа -ама от евтините - W230), но и аз не съм очарован от ценовата им политика, където някаква промяна се забелязва от съвсем скоро време..
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Лично аз малко се дразня от това, че Мото от известно време усилено ухажват китайския пазар. Дали защото смятат, че европейците не ги искат и се хвърлят само на Нокиа...? Или просто са предприели офанзива на пазара с най-голям потенциал като брой купувачи?
Излизането на VE66 обаче ми вдъхва огромен оптимизъм, смятам че Мото се изправят и се завръщат на ринга.
Излизането на VE66 обаче ми вдъхва огромен оптимизъм, смятам че Мото се изправят и се завръщат на ринга.
ZN5 се предлага на съвсем разумна стартова цена.и аз съм фен на Моторола и искрено се надявам да запазят лидерски позиции.
Pixel 8
Именно рекламата им куца на Мото. Защо хората не са доверчиви към тази марка? Ами не я познават достатъчно. Хората, поне по-голямата част са като коне с капаци и действат на стадния принцип. Т.е - моя приятел има Нокиа, ама може да се гледат филми на нея, ооо то имало и камера - и аз ще си взема Нокиа, за да гледам филми и да снимам с камера :)
Трябва им една хубава рекламна кампания и някоя по-голяма верига магазини, да застанат зад тях и ги подкрепят с реклама от своя страна и - ето ти го началото :)
Ако се започне дасе рекламират ZN5 и VE66 със сигурност ще има интерес и ще започнат да се внасят масово, но кой да се сети, че една простичка малка рекламка (от порядъка на 30 секунди) може да направи толкова много...
Трябва им една хубава рекламна кампания и някоя по-голяма верига магазини, да застанат зад тях и ги подкрепят с реклама от своя страна и - ето ти го началото :)
Ако се започне дасе рекламират ZN5 и VE66 със сигурност ще има интерес и ще започнат да се внасят масово, но кой да се сети, че една простичка малка рекламка (от порядъка на 30 секунди) може да направи толкова много...
Абсолютно съгласен съм! Само се чудя защо RAZR2 не може да постигне такъв успех, какъвто постигна RAZR.
Аз ще отговоря с въпроси:
Какво може да ме накара да купя Моторола? С какво са уникални? С какво превъзхождат конкуренцията? Имат ли добър флагман? Стават ли за нещо въобще?
За мен, а и за повечето ми колеги, Motorola са загубена кауза, чудя се как още съществуват.
Какво може да ме накара да купя Моторола? С какво са уникални? С какво превъзхождат конкуренцията? Имат ли добър флагман? Стават ли за нещо въобще?
За мен, а и за повечето ми колеги, Motorola са загубена кауза, чудя се как още съществуват.