Моторола отбелязва малък ръст в продажбите си на мобилни телефони

krasi93
Регистриран: 08 окт 2008, 19:15

Re: Моторола отбелязва малък ръст в продажбите си на мобилни телефони

Мнение от krasi93 » 01 ное 2008, 10:08

Аз се надявам найстина да се работи върху Motorola Z12, защото осван, че е всичко за което си мечтая ( добър мултимидиен телефон със сензорни бутони и ултра тънък дизайн ) може и да се окаже спасителят на Moto.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 01 ное 2008, 10:12

Най-добрите модели на компанията в момента са ROKR E8, MOTOZINE ZN5 и разбира се флагманът V8..

Mariyan_GloBul
Регистриран: 20 авг 2007, 19:36

Мнение от Mariyan_GloBul » 01 ное 2008, 10:38

Да така е прав си, но не си ли забелязал че самите клиенти нямат доверие на марката (както беше със Сименс) и не ги предпочитат . При това положение как няма да има загуби за компанията(едва ли това е най-голямата причина ,но също оказва влияние) .

krasi93

Мнение от krasi93 » 01 ное 2008, 10:51

Да, найстина клиентите нямат доверие на Motorola, а аз продължавам да су чудя на какво се дължи това явление.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 01 ное 2008, 10:56

Проблемите на Моторола се дължат на това, на което се дължат проблемите на почти всяка фирма във всеки бранш: некадърен мениджмънт, който е буквално като орел, рак и щука и всеки дърпа чергата нанякъде, но не и в една посока..
Фигуративно казано..

Това не значи, че не си остават "американският избор": V3 продължава да е най-продаваният телефон. В Русия V3i е един от най-продаваните телефони.. Корея и Китай са традиционно силни пазари за компанията..В Латинска Америка също водят по точки.

Като цяло Мото не са кой знае колко разпространени в Европа (където винаги са си властвали старите бойци Ериксон, Сименс и Нокиа), а и те имат доста кофти политика по отношение на този пазар, защото не предлагат голяма част от моделите си тук, а тези които предлагат нямат част от функциите, които имат американските версии..(примерно виждал ли си някъде дву-гигабайтовата V8 :?) и освен това държът необосновано висока цена за функциите, които предлагат..

Аз лично без всякакви скруполи бих си купил Мото (даже имам една, която не ползвам и събира прах в шкафа -ама от евтините - W230), но и аз не съм очарован от ценовата им политика, където някаква промяна се забелязва от съвсем скоро време..

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 01 ное 2008, 12:03

Лично аз малко се дразня от това, че Мото от известно време усилено ухажват китайския пазар. Дали защото смятат, че европейците не ги искат и се хвърлят само на Нокиа...? Или просто са предприели офанзива на пазара с най-голям потенциал като брой купувачи?
Излизането на VE66 обаче ми вдъхва огромен оптимизъм, смятам че Мото се изправят и се завръщат на ринга.

scenic
Регистриран: 16 май 2007, 18:59

Мнение от scenic » 01 ное 2008, 12:03

ZN5 се предлага на съвсем разумна стартова цена.и аз съм фен на Моторола и искрено се надявам да запазят лидерски позиции.
Pixel 8

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 01 ное 2008, 13:40

Именно рекламата им куца на Мото. Защо хората не са доверчиви към тази марка? Ами не я познават достатъчно. Хората, поне по-голямата част са като коне с капаци и действат на стадния принцип. Т.е - моя приятел има Нокиа, ама може да се гледат филми на нея, ооо то имало и камера - и аз ще си взема Нокиа, за да гледам филми и да снимам с камера :)
Трябва им една хубава рекламна кампания и някоя по-голяма верига магазини, да застанат зад тях и ги подкрепят с реклама от своя страна и - ето ти го началото :)
Ако се започне дасе рекламират ZN5 и VE66 със сигурност ще има интерес и ще започнат да се внасят масово, но кой да се сети, че една простичка малка рекламка (от порядъка на 30 секунди) може да направи толкова много...

krasi93

Мнение от krasi93 » 01 ное 2008, 14:05

Абсолютно съгласен съм! Само се чудя защо RAZR2 не може да постигне такъв успех, какъвто постигна RAZR.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 01 ное 2008, 16:29

Аз ще отговоря с въпроси:
Какво може да ме накара да купя Моторола? С какво са уникални? С какво превъзхождат конкуренцията? Имат ли добър флагман? Стават ли за нещо въобще?
За мен, а и за повечето ми колеги, Motorola са загубена кауза, чудя се как още съществуват.

Отговори