Телефона доста ме зариби, но имам няколко въпроса:
-телефона стерео ли е ? и това басс боотс означава, че от бас вибрира като (легендата)е398 ?
-само 32мб рам ли има?
-как е скоростта на блутута?
-може ли в галерията с файловете да се правят папки?
минуси за мен са мен се явяват:
-няма ГПС
-лошо видео
-на макро снимки ползва видоко исо (има ли начин да се модва камерадрайвъра ?), също така не виждам ръчно исо
-нама мултитаскинг ? не може да се пускат 2 и повече приложения
За сега е това, мислех си за други, но когато се сетя ще допълня. Ще съм благодарен за всеки коментар по моето мнение !
Motorola ZN5
Re: Motorola ZN5
1) Телефона е стерео. BASS Boost означава ЗДРАВ БАС, не знам какво имаш предвид под вибриране при бас, ако при е398 се е включвала вибрацията, за да "подсили" ефекта на БАС-а - не не се включва вибрацията, за да създава изкуствени ефекти на БАС, просто си е силен БАС-а :)
2) Оперативната достъпна памет му е 32 Мб. На моя Z6 е 64 Mb, но моя Z6 няма 5 Mpx камера на Кодак, която си иска своето :)
3) Скоростта на Blootooth-a трябва да е нормална, не съм я измервал поне на моя в килобаити, но доста бързо си праща и приема файлове.
4) Могат да се правят папки естествено - това е смартфон, нищо че е Линукс :)
5) Е няма GPS - за тези пари толкова :)
6) Видеото съм сигурен, че до догодина най-късно в началото ще го подобрят софтуеърно братушките (хаква се един файл libxcamera), както направиха с моят Z6 ( с 2 Mpx камера от 176х144 @ 15 FPS с максимум 350 kbps ---> на 320х240 @ 15 FPS с максимум 650 kbps :) )
7) Ето затова си говорехме и в 6 :)
8) Има мулти-таскинг. Можеш едновременно да слушаш музика например и да си играеш игра, или пък да говориш с някой и да записваш разговора с Voice Recorder-a :)
2) Оперативната достъпна памет му е 32 Мб. На моя Z6 е 64 Mb, но моя Z6 няма 5 Mpx камера на Кодак, която си иска своето :)
3) Скоростта на Blootooth-a трябва да е нормална, не съм я измервал поне на моя в килобаити, но доста бързо си праща и приема файлове.
4) Могат да се правят папки естествено - това е смартфон, нищо че е Линукс :)
5) Е няма GPS - за тези пари толкова :)
6) Видеото съм сигурен, че до догодина най-късно в началото ще го подобрят софтуеърно братушките (хаква се един файл libxcamera), както направиха с моят Z6 ( с 2 Mpx камера от 176х144 @ 15 FPS с максимум 350 kbps ---> на 320х240 @ 15 FPS с максимум 650 kbps :) )
7) Ето затова си говорехме и в 6 :)
8) Има мулти-таскинг. Можеш едновременно да слушаш музика например и да си играеш игра, или пък да говориш с някой и да записваш разговора с Voice Recorder-a :)
-Под мултитаскинг имах в предвид да пуснеш 3-4 джава приложения;
това за видеото е добре, но ще може ли да се добавят настройки както при СЕ модинда - да нагласяш hue, sharpness, saturation, contrast, iso MF, AE lock shooter speed и т.н някъде гледах, че максималното време за снимки е 1/60 , което си е доста малко за нощни снимки (тук съм малко по-подробен, защото съм се занимавал със модване на драйвъри, портване на пачове и създаване на малки пачове, но на СЕ)
-попитах за блутута, защото съм вижда мотороли със супер бавен блутут;
-пък за РАМ паметта не те разбрах нещо. Хем Кодак си иска своето, хем е с по-малко РАМ памет. 32 за 5мп, 64 за 2мп
-за е398 - при него телефона си трепери при басови песни май руснаците му викаха "вибробас" ето тука виж той е най-предпочитан за смяна на говорителя точно заради тия вибрации http://www.topse.ru/forum/forumdisplay.php?f=73 (btw на моя к800 също съм му сложил :D )
това за видеото е добре, но ще може ли да се добавят настройки както при СЕ модинда - да нагласяш hue, sharpness, saturation, contrast, iso MF, AE lock shooter speed и т.н някъде гледах, че максималното време за снимки е 1/60 , което си е доста малко за нощни снимки (тук съм малко по-подробен, защото съм се занимавал със модване на драйвъри, портване на пачове и създаване на малки пачове, но на СЕ)
-попитах за блутута, защото съм вижда мотороли със супер бавен блутут;
-пък за РАМ паметта не те разбрах нещо. Хем Кодак си иска своето, хем е с по-малко РАМ памет. 32 за 5мп, 64 за 2мп
-за е398 - при него телефона си трепери при басови песни май руснаците му викаха "вибробас" ето тука виж той е най-предпочитан за смяна на говорителя точно заради тия вибрации http://www.topse.ru/forum/forumdisplay.php?f=73 (btw на моя к800 също съм му сложил :D )
1) Моя има тази опция (но с допълнителен Мод - WK Tools)
2) Не знам дали ще могат да се добавят такива опции, защото не съм тествал телефона на живо и не знам дали ги няма :)
3) За рама, исках да кажа че камерата на Кодак си е "взела" вече дължимото. Т.е РАМ паметта вече е отделена за нея и няма да взема от тези 32 Мб.
4) MOTOMAGX все още няма това приложение (доколкото разбрах е такова) вибробас, да не говорим за хардуеърната модификация, която ми се струва леко рискована (с тези запоявания там и отваряния на телефона) и неоправдана :) Все пак няма да си вървиш по центъра като децата, да си дъниш чалга на телефона и да се мъчиш да привлечеш вниманието към себе си. :)
Важното, че звука е перфектен с handsfree - на мен това ми стига.
2) Не знам дали ще могат да се добавят такива опции, защото не съм тествал телефона на живо и не знам дали ги няма :)
3) За рама, исках да кажа че камерата на Кодак си е "взела" вече дължимото. Т.е РАМ паметта вече е отделена за нея и няма да взема от тези 32 Мб.
4) MOTOMAGX все още няма това приложение (доколкото разбрах е такова) вибробас, да не говорим за хардуеърната модификация, която ми се струва леко рискована (с тези запоявания там и отваряния на телефона) и неоправдана :) Все пак няма да си вървиш по центъра като децата, да си дъниш чалга на телефона и да се мъчиш да привлечеш вниманието към себе си. :)
Важното, че звука е перфектен с handsfree - на мен това ми стига.
Това, че камерата не взима от тези 32мб РАМ не го знаех! Сега видях, че има и 208мхз DSP процесор също. За "вибробаса" това не е програма, просто говорителя свири и трепери (май е патент на моторола със специални магнити).
За JAVA мултитаскинг ще трябва да изчакаш телефони на Моторола с MIDP3.0 поддръжка (с доста по-големи възможности). Най-вероятно в началото на 2009г.
-
- Регистриран: 26 окт 2008, 17:33
мен много ми хареса тази моторола зн5 и затова си я купих и сам много доволен,но за тези програми дето говориш,можеш ли да ми кажеш каде мога да ги намеря
НЯМА ДА БЪДЕ ЗЛЕ ДА ПИШЕТЕ В ТЕМАТА ЗА ТЕЛЕФОНА! ;]