MOTOZINE ZN5

Mariyan_GloBul
Регистриран: 20 авг 2007, 19:36

Re: Motorola MOTOZINE ZN5

Мнение от Mariyan_GloBul » 23 юни 2009, 23:01

Значи трябва да настроиш браузера си да работи само с WI-FI .Така Settings-Connections-Data Connections-Edit a Connections- избираш си своя профил и задаваш на connection Preference -WiFI Only или WiFi,then Cellular и трябва да стане .Така задаваш на браузера да се свързва с нета през WiFi-то а не през мрежата на оператора .Дано съм бил полезен :)

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 23 юни 2009, 23:35

Значи трябва да си следваш директно инструкциите:
1) Use RSD Lite 4.x for all flashing - используем RSD версии 4.x для прошивки
2) Flash noRSA bootloader that corresponds to your bootloader - сначала прошиваем бут noRSA
3) Flash the version of Freedom 7FR that corresponds to your bootloader - прошиваем сответствующую версию прошивки для вашего бута (для 062А -062A Version 1a и т.д.)
4) Flash Update 1B corresponding to your bootloader - прошиваем обновление (для 062A бута - Update 1B 062A)
5) Прошиваем русский ленг отсюда: Ленгпаки для ZN5

В нашият случаи 5) ти е не руски ами български език :)
Т.е няма да стане да го ъпдейтнеш ако вече си си сменил езиковия пакет. Езиковия пакет се сменя накрая. Ако си избързал и си ъпдейтнал първо езиковия пакет ще трябва да те разочаровам. Ще трябва да флашнеш наново отначало с A, после с B и накрая с езиковия пакет.
http://forum.motofan.ru/index.php?showtopic=163392&pid=1348613&st=130&#entry1348613

ahtong
Регистриран: 12 май 2007, 13:18

Мнение от ahtong » 24 юни 2009, 10:15

Здравейте на всички във форума! Имам въпросната моторола и следния проблем- телефона се рестартира сам - веднъж или два пъти на ден без причина и без каквито и да е намеси от моя страна. Има ли някой този проблем и дали да го нося на ремонт ?Не знам при вас как е, но при мен забива здраво, когато пусна песен от плеъра и е на картата памет. На няколко пъти ми се налага да вадя батерията за да спра песента.... Въобще започвам да съжалявам че си го купих...

Yushiru
Регистриран: 25 май 2009, 17:42

Мнение от Yushiru » 24 юни 2009, 11:25

Мерси много! Нямам търпение като излеза да намеря Wi-Fi някъде и да пробвам :)

bobbydigital
Регистриран: 10 фев 2009, 21:56

Мнение от bobbydigital » 24 юни 2009, 11:40

И при мен в началото имаше някакви рестартирания без видима причина.Мисля че може да е било нещо свързано с батерията тъй като в началото издържаше значително по-малко,а след това започна да ми кара по 3 дена при доста музика и разговори.С времето проблема с рестарирането изчезна.Интересното е че след като го флашнах отново го имаше този проблем,но вече го няма и затова си мисля че може да е било от батерията.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 24 юни 2009, 12:21

Пробвай да си бекапнеш цялата информация от картата с памет, след това посредством телефона ФОРМАТИРАЙ картата с памет. Знам, че ще отнеме време - около 30 минути до 1 час ако е над 4 Gb , но това е най-сигурният начин за изчистване на грешки във файловата система на картата с памет. Не я форматирай с кард рийдър. Най-сигурният начин винаги е бил картата с памет да се форматира от устроиството , което ще я ползва. Телефоните с MOTOMAGX имат защита, това "рестартиране" е част от тази защита, когато нещо в телефона не работи както трябва (в нашият случаи е възможно да има грешки във файловата система на мемори картата) телефона се опитва да поправи тези грешки, но в процеса на работа, защото ти го натоварваш докато той се опитва да си поправи грешките (слушаш музика например, ровичкаш в него) и на телефона не му остава друг избор освен да се рестартира, за да започне всичко отначало, надявайки се че грешките няма да се появят.

bobbydigital
Регистриран: 10 фев 2009, 21:56

Мнение от bobbydigital » 25 юни 2009, 00:14

Да вероятно е това,мерси за подробната информация.Забелязъл съм че мп3ките,които качвам през ФайлЗила винаги имат дефекти,когато ги кача в меморикард мод няма такива проблеми.

dobromir
Регистриран: 03 дек 2008, 15:08

Мнение от dobromir » 25 юни 2009, 00:29

Някой качвал ли е снимки в Кодак галерията? Питам отново. Логвам се, ама после не успявам да кача снимки. За ви-фи то трябва от връзки да се създаде профил, който търси само ви-фи. Налага се понякога да се потвърждава.

ahtong
Регистриран: 12 май 2007, 13:18

Мнение от ahtong » 25 юни 2009, 16:28

Добромире, не съм качвал снимки в Kodak Gallery, но има едно клипче в You Tube -там е показано как става - е поне аз така си мисля че е - не знам. Напиши там zn5 kodak gallery и ще го откриеш - не знам само дали ще ти помогне.

BigTony
Регистриран: 25 авг 2004, 12:38

Мнение от BigTony » 25 юни 2009, 23:16

Аз съм качвал, но бях с оригиналнмия софт. Нямаше ниакави проблеми.Сега съм с FW Freedom_7FR_062A.sbf и не съм пробвал.По принцип няма нищо сложно.Първо си правиш регистрацяиата в http://www.kodakgallery.eu.com и после е лесно.Утре ще пробвам с новия софт и ще ти пиша по-конкетно.

Отговори